PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Jumaat, 31 Januari 2014

Nutriferon BOOSTER IMUN tubuh badan

Assalamualaikum dan salam sejahtera,
Bismillahirrohmanirrohim..

Bercuti kemana-mana pasti sangat menyeronokkan, lebih-lebih lagi anak-anak. Kegembiraan mereka jelas terpancar bila melihat suasana dan tempat baru. Seronoknya berjalan bersama keluarga menghabiskan masa bersama-sama namun kesihatan sepanjang bercuti amatlah perlu dititik beratkan. Kerana kegembiraan keluarga adalah melalui detik indah dan manis dalam keadaan sihat sejahtera barulah wujud bahagia.



Namun, ramai tidak menjaga kepentingan kesihatan ketika bercuti. Ada yang makan di gerai yang kotor dan tidak mementingkan kebersihan. Bukanlah kita memilih-milih demi gaya hidup mewah namun memadai dengan jaga kepentingan kesihatan semua agar kita sentiasa gembira bersama.

Alhamdulilah dengan adanya Nutriferon Shaklee, umiIzz berasa lega kerana setiap kali berjalan kami akan mengambil nutriferon bagi mengelakkan jangkitan. Nutriferon membantu antibodi bertambah kuat bagi menghalang jangkitan kuman mahupun virus yang memudaratkan. Perjalanan yang jauh tidak lagi memenatkan malah lebih menyeronokkan kerana imun badan yang dilindungi oleh antibodi dari Nutriferon membuatkan kita gembira dan berasa seronok melalukan sesuatu bersama.




Nutriferon merupakan rumusan berpaten yang istimewa yang membantu meningkatkan tahap keimunan badan tanpa penggunaan antibiotik sintetik yang boleh menyebabkan kesan sampingan pada manusia. Jadi, nutriferon amat sesuai untuk semua peringkat usia.

Antara kebaikan Nutriferon adalah:-


1.Mengukuhkan sistem imun tubuh
Menigkatkan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh untuk membunuh T-cells, B-cells & Makrofag.  Dengan pengambilan Nutriferon dapat membantu sesiapa yang hadapi masalah tahap keimunan sering berkurang. Ianya juga sangat sesuai untuk yang kerap selsema, kerap demam dan kerap jatuh sakit melebihi seminggu.Bagi Ibu menyusu yang mana anaknya masih kerap demam atau demam berpanjangan.

2. Membantu melawan kanser dan tumor otak
Polisakariada yang terdapat dalam interferon semulajadi meransang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser.

3. Membantu mengurangkan ketidakselesaan sewaktu kemoterapi
Polisakarida juga membantu mengurangkan ketidakselesaan semasa rawatan kemoterapi dijalankan kepada pesakit.

4.  Melindungi dari Influenza, Selesema
Membantu seimbangkan respon alergi terhadap persekitaran dan pencemaran udara, berkesan melindungi virus mikrob seperti selesema, alergi dan inflamasi dan influenza.Ia sangat bagus untuk immune booster pada keadaan ketika cuaca tidak menentu, jerebu serta sangat sesuai untuk orang yang kerap dikelilingi orang ramai @ melancong, berada di luar negara dan kemana-mana.

7.  Meringankan stress dan Kelesuan
Rumusan nutriferon dapat ringankan rasa tidak sihat yang disebabkan oleh keresahan, 
stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk

8.  Melambatkan penuaan
Formula unik nutriferon semulajadi yang pertama di dunia sebenarnya dapat meransang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman dan menjadikan sel-sel kulit lebih sihat dan muda

9.  Mengurangkan infeksi dan sakit kronik pesakit-pesakit hepatitis B & C
Keberkesanan kebaiakn nutriferon shakleedalam memerangi dan mengurangkan infeksi juga meminimumkan ketidakselesaan akibat penyakit hepatitis B & C ini seperti kembung perut, rasa mual, muntah dll

10. Membantu kesihatan wanita menopous menjadi lebih baik
Gejala-gejala seperti hipertensi, tahap kolestrol yang tinggi, kitaran darah dalam tubuh dan masalah-masalah lain berkaitan menopous dapat diatasi dengan pengambilan nutriferon.

12. Mengurangkan simptom-simptom ketika pra-haid dan sewaktu haid Mengurangkan simptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin  seperti kekejangan otot, sakit belakang, sakit payudara, jerawat, kegelisahan, insomnia dan perubahan emosi yang tidak terjangka.

13. Bantu dalam pemulihan penyakit;-
       a. Lepromatus (kusta), 
       b. Leishmaniasis (pelbagai penyakit yang disebabkan oleh jangkitan 
           organisma yang dikenali sebagai protozoa) & 
       c. Toxoplasmosis (penyakit yang disebabkan oleh parasit).




Ini adalah maklumat yang dapat umiIzz share kan berkenaan kebaikkan Nutriferon. Boleh juga klik link di sini untuk info tambahan berkenaan Nutriferon. Umi Izz galakkan kepada semua yg suka travel ke mana-mana untuk mengambil Nutriferon sebagai pengawal imun tubuh badan.

Cara pengambilan Nutriferon:

1pack dimakan dengan cara dituang terus kedalam mulut atau dibancuh dengan air suam mahupun air sejuk. Jika mereka yang menghidap influenza @ kanser minum 3packet sehari.


SEMUA IZIN ALLAH.. KITA HANYA BERUSAHA











Pengedar Sah Shaklee Kuala Lumpur 
UmiIzz ; Izzlynn 
Id : 915911 
Email : alynn_41181mr[at]yahoo.com 
Hp : 013.202.8136 



Salam sayang dari,



gif creator
gif creator

Ahad, 26 Januari 2014

Testimoni Alfafa + Omega = Set kurus, set resdung dan set astma.. terbaik

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,
Bismillahirrohmanirrohim..

Dalam fikiran ni, duk terngiang-ngiang keseronokan seorang pelanggan yang bersyukur sangat kerana Allah izinkan suppliment shaklee membantu kesihatan tubuh badannya menjadi lebih baik.. Saya pun senyum-senyum kerana berjaya lagi membantu orang memilih product kesihatan yang semulajadi tanpa bahan sintetik, alhamdulillah semua milik Allah.







Asalnya beliau ambil Alfafa dengan Omega untuk membantu beliau dari penyakit astma dan resdung (hingga terpaksa membuat operation membuang resdung), namun siapa tahu pasangan cinta antara Alfafa dan Omega bukan sekadar membantu mengurangkan astma dan resdung makin pulih.. Allah izin beliau dapat menurunkan berat badan.. Owh makin jelitala beliau nampak gayanya..

Katanya.. Kak, sejak saya amalkan omega dan alfafa ni.. saya rasa kenyang tak lapar macam selalu rasa nak makan je.. Malah berat badan saya turun dengan mudah.. Set ni boleh buat kenyang ke kak????



Saya senyum sambil jawab..
Bukan sekadar astma dan resdung, set alfafa dan omega ni juga untuk kurus. Rasa kenyang di sebabkan toksin yang berada dalam tubuh makin berkurangan hasil pembuangan air toksin melalui peluh dan air kecil. Sebab itu badan terasa sihat dan nafsu makan juga terkawal cantik.

Terkejut beliau dengar dan nampak sungguh beliau rasa seronok

Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah.. semua izin Allah, kita berusaha selebihnya doa dan berserah..

Ha..... cepat2 le..Klik link ini untuk kisah Set Kurus ini lagi..

Klik Link >>> Omega + Alfafa untuk belian terus dengan Shaklee..



Pengedar Sah Shaklee Kuala Lumpur
UmiIzz ; Izzlynn
Id : 915911
Email : alynn_41181mr[at]yahoo.com
Hp : 013.202.8136


Salam sayang dari,




gif creator
gif creator

Set Kurus Alfafa + Omega

Assalamualaikum dan salam sejahtera, Bismillahirrohmanirrohim

Ramai orang tahu, omega sangat baik untuk kecergasan otak malah merangsang seseorang bertindak lebih productif dan tekun dalam menyelesaikan sesuatu. Selain itu omega juga membekalkan tenaga untuk jantung menjadikan jantung kita lebih sihat. Omega guide selalu dicadangkan untuk para pelajar dan kanak-kanak juga ibu yang mengandung trimester kedua. Tak kurang juga untuk mereka yang memiliki lelah atau athma elok mengambil omega kerana memelihara jantung lebih cergas. 








Namun masih ramai yang tidak tahu, Omega Guide juga membantu pembakaran lemak berlebihan didalam tubuh badan. Ini terjadi apabila Omega itu digabungkan dengan Alfafa yang menjadikan hasil yang lebih "oshem" abaikan ejaan. Dengan mengamalkan omega yang mampu membakar lemak dalam tubuh dengan lebih cepat, ditambah dengan fungsi alfafa yang mampu membuang toksin dengan sebab aliran dalam tubuh telah lancar mampu membantu seseorang itu mencapai berat badanyang ideal.


omega

Pembakaran lemak  ditambah penyingkiran toksin  oleh omega dan alfafa dalam tubuh dengan cara sihat membuatkan kita dapat mengawal nafsu makan kita yang akan menjadi lebih kurang berbanding selalu. Ini yang kita lebih gemarkan berbanding diet yang menggerunkan hingga memudaratkan.


Dapatkan set kurus omega + alfafa anda 

So, tak perlu lagi set kurus lain diluar sana yang ada penambahan bahan sintetik yang memudarakan jika mengambil dengan konsisten. Jika berminat untuk dapatkan hanya konsultan dari saya juga saya turut membantu tanpa sebarang bayaran. Yang baik dikongsi bukankah lebih baik.









Pengedar Sah Shaklee Kuala Lumpur 
UmiIzz ; Izzlynn 
Id : 915911
Email : alynn_41181mr[at]yahoo.com 
Hp : 013.202.8136 


 Salam sayang dari,



gif creator
gif creator

Testimoni Set Kurus Alfafa + Herb Lax

Assalamualaikum dan salam sejahtera,
Bismillahiirrohim..

Bila kita cerita sesuatu, orang mesti nak bukti kan?? Biasalah sekarang ni, semua orang semakin canggih, semakin cerdik bijak memilih dan tak mudah percaya dengan mudah. Dunia yang makin canggih ini juga terdapat pelbagai product kesihatan dan kecantikkan yang tumbuh bagai cendawan dengan pelbagai janji manis walaupun didalamnya terdapat bahan kimia merbahaya.



UmiIzz ingin kongsikan testimoni yang benar2 ikhlas dari seorang pengguna dan merupakan customer umiIzz sendiri. Alhamdulillah, semuanya dari Allah. Semuanya izin Allah.. Kadang-kadang kita perlu berusaha untuk mendapatkan sesuatu dan kalaupun ia berjaya, percayalah semua itu adalah dari Allah. Namun usaha kita itu adalah jalan untuk Allah tunjukkan cara. Dan usaha kita itu biarlah dari cara yang betul dan laluanyang betul.

Memilih pemakanan berkhasiat dan halal adalah wajib di kalangan umat islam. Malah bahan dalam kandungan makan perlulah selamat dan dijamin bersih juga menjadi tunggak kepada agama lain untuk mengamalkan agar kesihatan terjamin sepanjang hayat.

Begitulah dengan shaklee yang mengandungi bahan semulajadi tanpa campuran bahan sintetik. Ia mendapat kelulusan KKM dan pengesahan dari Halal JAKIM. Jadi ianya insyAllah dijamin selamat untuk pengguna mengamalkan sebagai makanan tambahan.

Ok, umiIzz nak cerita testimoni yang buat umiIzz seronok dan bersyukur sebab dapat bantu beberapa orang memilih makanan tambahan berkhasiat tanpa bahan sintetik sebagai amalan makanan tambahan harian untuk memperbaiki kesihatan. Rasa itu lebih nikmat bila niat untuk memperkenalkan semua orang tentang pemakanan berkualiti sebagai makanan tambahan harian makin luas, alhamdulillah Allah izin.

Ingat tak umiIzz duk cerita berkenaan Set Kurus Alfafa + Herb Lax.. Alhamdulillah ada customer menyukai dan teruja walaupun baru mencuba 5hari. Dengan konsultan dari saya dan guide pengambilan makanan, alhamdulillah membuahkan hasil walaupun baru 5hari.

Copy past dari FB umiIzz

Petikan dari Testimoni:

Alhamdulillah, hari ini saya nak senyum sampai telinga nnt tak comel plak, so senyum simpul je la..terima kasih le kepada sipulan buat saya senyum2.. kenapa?? 

Hari ini ada pelanggan istimewa saya yang keterujaan memberitahu bahawa dia seronok mengamalkan set slim yang saya cadangkan.. Mana tidaknya, minggu lepas shopping baju, nangis2 tak boleh pakai.. tiba2 minggu ni baju tu boleh sarung di badannya.. walhal dia baru makan 5hari alfafa + herb lax (stok last saya herb lax) so dia boleh share keseronokan dia dengan sorang lagi kawannya.

Si kawan teruja dan terus order, namun saya gantikan herb lax yang habis di branch untuk kawannya dengan lecithin sbb lecithin juga membantu membakar lemak. Dan paling buat saya senyum simpul, sikawan saya punya kawan tadi terus register sebagai ahli sebab nak dapat tawaran istimewa shaklee..

Alangkah bagusnya hari ini ya Allah.. dapat membantu orang memilih set kesihatan yang semulajadi dan bukan mengandungi bahan sintetik. Alhamdulillah, semua ini milik Allah..

Jika anda ingin mendapatkan set kurus lebih sihat ini, dapatkan dari saya selaku agen berdaftar shaklee. InsyaAllah, jika anda membeli dari umiIzz, umiIzz akan membantu yang terbaik untuk anda. Mudah-mudahan Allah izin untuk kesihatan yang lebih baik.








Pengedar Sah Shaklee Kuala Lumpur
UmiIzz ; Izzlynn
Id : 915911
Email : alynn_41181mr[at]yahoo.com
Hp : 013.202.8136


Salam sayang dari,



gif creator
gif creator

Jumaat, 24 Januari 2014

Aisy BalQish Team Shaklee Seluruh Malaysia

Assalamualaikum dan salam sejahtera,
Bismillahirrohmanirrohim

Bagi mereka yang ingin mendapatkan consultasi secara face to face bolehla berjumpa dengan Shaklee Consultant dikawasan berdekatan anda dibawah.



KUALA LUMPUR





Izzlynn
FB Izzlynn
SID 915911
013.2028.136
Klang Velly


Siti Aisyah Kamaruddin
FB Aisyah Afendi
SID 1069688
012.3726.694
Jalan Duta










SELANGOR


Norliana Mansor
FB Norliana Mansor
SID 1093033
013.7355.515
Shah Alam



Nurul Sima Hashim
FB Nu Zul
SID 1104677
018.3731.355
Gombak










TERENGGANU





Nurul Hidayah Che Mustafa
SID 1022736
010.574. 5427
Jerteh









KELANTAN



Siti Aishah Zawawi
Fb Ct Khaisya
SID 101850
010.988.6787
Kota Bharu







Norhapizah bt Dollah
FB: Hafizah Suppliment Bachok
Id :1045901
0179658500  /0199658500
Bachok











*senarai ahli akan di update dari semasa ke semasa..
Pengedar Sah Shaklee Kuala Lumpur

UmiIzz ; Izzlynn 
Id : 915911 
Email : alynn_41181mr[at]yahoo.com 
Hp : 013.202.8136 


Salam sayang dari,




gif creator
gif creator

Khamis, 23 Januari 2014

Perkongsian shaklee

Disertakan beberapa maklumat berkenaan Product Shaklee untuk rujukan semua. Sila klik pada setiap tajuk yang diberikan untuk maklumat lanjut.

     SET KECANTIKAN / KULIT

PENYAKIT IKHTIAR DENGAN SUPPLIMENT SHAKLEE


SET KURUS DENGAN SIHAT

OMEGA GUARD

SET IBU MENGANDUNG / BERSALIN / MENYUSU

SENARAI VITAMIN SHAKLEE

SET GESTRIK DENGAN MEALSHAKE DAN ESP


VITAMIN UNTUK KANAK-KANAK


JOINT HEALTY TABLET


SET KESIHATAN NUTRIFERON


TESTIMONI SHAKLEE

Terima kasih.









Pengedar Sah Shaklee Kuala Lumpur 
UmiIzz ; Izzlynn
Id : 915911 
Email : alynn_41181mr[at]yahoo.com 


Hp : 013.202.8136 
Salam sayang dari,


gif creator
gif creator

Nutriferon Shaklee dan Fungsinya

Assalamualaikum dan salam sejahtera
Bismillahirrohmanirrohim


Dalam dunia yang serba moden ini, kita sering lihat mereka-mereka malah kita sendiri mengalami kerap demam dan selesma memandangkan cuaca yang tidak menentu, pemakanan dan keadaan sekeliling yang sibuk dan kotor. Pelbagai  kaedah rawatan dijalankan namun kekerapan demam dan selesma amatlah merungsingkan bagi ibubapa yang kerapkali anak-anak mengalami.



Nutriferon diciptakan khas oleh oleh orang yang sama menemui interferon iaitu Dr. Yasuhiko Kojima. Ia adalah suplemen yang berfungsi sebagai penggalak kepada sistem imun tubuh @ immune booster. Ia lebih ketara berkesan ke atas mereka yang mempunyai masalah kesihatan yang kronik seperti kencing manis, kanser, asthma, dan banyak lagi.



Kajian menunjukkan interferon mampu meransang dan mempertingkatkan keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh untuk membunuh T-cells, B-cells & Makrofag dan dapat mengukuhkan sistem imun tubuh dalam tempoh 3hari serta dapat membantu:-
  • Sesiapa yang hadapi masalah tahap keimunan sering berkurang
  • Sesuai untuk yang kerap selsema, kerap demam dan kerap jatuh sakit melebihi seminggu
  • Ibu menyusu yang mana anaknya masih kerap demam atau demam berpanjangan
Nutriferon juga membantu melawan kanser dan tumor otak dimana Polisakariada yang terdapat dalam interferon semulajadi meransang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser. Ia juga membantu mengurangkan ketidakselesaan sewaktu kemoterapi dimana Polisakarida juga membantu mengurangkan ketidakselesaan semasa rawatan kemoterapi dijalankan.

Selesma ; influenza mohon dijauhkan

Pengambilan Nutriferon juga dikatakan dapat melindungi dari Influenza selesema disamping membantu seimbangkan respon alergi terhadap persekitaran dan pencemaran udara, berkesan melindungi virus mikrob seperti selesema, alergi dan inflamasi dan influenza. Jadi nutriferon sangat bagus untuk:-
  • Immune booster pada keadaan ketika cuaca tidak menentu, jerebu dll
  • Sangat sesuai untuk orang yang kerap dikelilingi orang ramai @ melancong, berada di luar negara dll
Nutriferon juga dapat meringankan stress dan kelesuan. Rumusan nutriferon dapat ringankan rasa tidak sihat yang disebabkan oleh keresahan, stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk. Ia juga dapat melambatkan penuaan. Formula unik nutriferon semulajadi yang pertama di dunia sebenarnya dapat meransang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman dan menjadikan sel-sel kulit lebih sihat dan muda.

Selain itu ia juga sangat baik dalam mengurangkan infeksi dan sakit kronik pesakit-pesakit hepatitis B & C.
Keberkesanan kebaikan nutriferon shaklee dalam memerangi dan mengurangkan infeksi juga meminimumkan ketidakselesaan akibat penyakit hepatitis B & C ini seperti kembung perut, rasa mual, muntah dan lain-lain. Ia juga membantu kesihatan wanita menopous menjadi lebih baik dan gejala-gejala seperti hipertensi, tahap kolestrol yang tinggi, kitaran darah dalam tubuh dan masalah-masalah lain berkaitan menopous dapat diatasi dengan pengambilan nutriferon.

Mengurangkan simptom-simptom ketika pra-haid dan sewaktu haid dan mengurangkan simptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin seperti kekejangan otot, sakit belakang, sakit payudara, jerawat, kegelisahan, insomnia dan perubahan emosi yang tidak terjangka. Nutriferon juga membantu dalam pemulihan penyakit;-
  • Lepromatus (kusta)
  • Leishmaniasis (pelbagai penyakit yang disebabkan oleh jangkitan organisma yang dikenali sebagai protozoa) 
  • Toxoplasmosis (penyakit yang disebabkan oleh parasit).
UmiIzz suka galakkan ibubapa menyediakan nutriferon dirumah bagi menggantikan paracitamol ataupun panadol. Kerana nutriferon lebih semulajadi dan ianya bukan kategori ubat tetapi makanan tambahan sebagai pencegahan awal. Namun disini suka umiIzz mengingatkan, apapun yang kita buat berbaliklah pada Allah. Semua atas izin dan nikmat Nya, kita sebagai hamba perlu usaha doa tawakal dan redha dengan setiap apa yang diaturkan olehNya kerana setiap sesuatu yang terjadi itu, ada hikmah disebaliknya. Wallahhua'lam..

Jika sesiapa ingin dapatkan Nutriferon, boleh call saya terus sebab stok ada ditgn saya untuk COD kawasan yang berdekatan. Untuk yang jauh pun boleh tetapi melalui penghantaran kurier. Jika ingin dapatkan beberapa tiub/packet juga boleh bagitahu saya.







Pengedar Sah Shaklee Kuala Lumpur 
UmiIzz ; Izzlynn 
Id : 915911 
Email : alynn_41181mr[at]yahoo.com 
Hp : 013.202.8136


Salam sayang dari,



gif creator
gif creator

Isnin, 20 Januari 2014

Jangan buruk sangka dengan Allah begitu juga ciptaanNya.. Alfafa baik untuk kesihatan

Assalamualaikum dan salam sejahtera,
Bismillahirrohmanirrohim..


Ramai yang dah tahu kebaikan alfafa, manfaatnya kepada pengguna dan siapa yang tidak boleh mengambil alfafa. Ianya telahpun umiIzz jelaskan di entry-entry sebelum ini. Apapun didunia ini jika berlebihan pastinya memudaratkan, sebab kita semua ciptaan Allah.. Ada batas-batas yang perlu kita patuhkan. Contohnya disini, penggunaan ubat-ubatan yang diberikan oleh doktor kepada kita untuk mengubati penyakit yang kita alami jika diambil tidak mengikut dos yang disarankan pastinya membawa padah kepada pengguna.

Sama juga dengan ulam-ulaman, ada sesetengah ulam yang tidak boleh diambil dengan jumlah yang banyak dan kekerapan yang sangat kerana boleh mengakibatkan pelbagai kesan seperti kepekatan darah melampau, tekanan darah yang terlalu rendah dan lain-lain lagi. Ada pula yang jika diamalkan boleh mendatangkan angin satu badan dan berasa bisa diseluruh anggota badan.

Begitu juga alfafa..  Jika cara pengambilannya salah dan berlebihan pastinya mendatangkan mudarat kepada pengguna. Namun yang pastinya setiap pembeli yang ingin mengamalkan supliment alfafa, pastikan anda mendapat penerangan yang jelas dan betul dari agen Shaklee. Setiap agen akan menerangkan bahawa alfafa tidak boleh diambil oleh Penghidap SLE, auto imun seperti Pserosis, Penghidap G6PD dan mereka yang mengambil ubat untuk mecairkan darah (Warfarin).

Jika cara pengambilan betul, amalan minum air yang banyak dan memastikan yang anda benar-benar bukan dari penghidap penyakit diatas, anda tidak mungkin bermasalah dalam  mengamalkan alfafa sebagai makanan tambahan harian. Namun semua itu adalah aturan Allah dan rahsia Allah tidak siapa yang tahu. Maka berdoalah mohon diberi kesihatan yang baik dan berpanjangan. Biar kita berbuat baik dan selalu bersangka baik dengan Allah dan janganlah sekali-kali meragui apa yang Allah telah suratkan. Apalagi menyebarkan perkara yang mendatangkan muflis diakhirat kelak, nauzubillah...


Stok baru sampai dalam kotak yang paling besar hihi, umiIzz malas ke shaklee membawa sikecil berlari-lari, so gunakan kemudahan dihujung jari untuk topup stok setiap kali =). Maka sistem online sangat membantu umiIzz menambah stok yang kekurangan, alhamdulillah.. Allah mudahkan. Ada yang umiIzz pos terus ke alamat pembeli.


Ok, yang alfafa kat dalam gambar ni sebahagian dari dalam kotak atas tu.. tu pun da tinggal 3 je sebab yang lain dah ada empunya dan da dipos pun.. 3 nipun tak tahu bertahan ke dak dalam simpanan.. heheh, alhamdulillah, rezeki Allah.

Jika berminat nak dapatkan shaklee, mintalah pandangan dan pendapat agen anda agar anda benar-benar faham dan jelas kegunaan setiap makanan tambahan. Jika ingin saya sebagai konsultan anda, bole wsap, smsm or viber saya di no yang tertera tu.. InsyaAllah saya bantu sebaik mungkin..









Pengedar Sah Shaklee Kuala Lumpur 
UmiIzz ; Izzlynn 
Id : 915911 
Email : alynn_41181mr[at]yahoo.com 
Hp : 013.202.8136 



 Salam sayang dari,
 

gif creator
gif creator

Sabtu, 18 Januari 2014

Alfafa + Herb Lax memang terbaik


Assalamualaikum dan salam sejahtera,
Bismillahirrohmanirohim..

Apabila kita membeli sesuatu tentunya kita nak yang terbaik. Tak kira dalam apa jua tentu kita nak hasil yang baik. Dan situasi ini sama bila kita inginkan anak yang baik, pasangan yang baik,kerja yang baik dan semuanya baik-baik. =) Berfikiran yang baik-baik juga mendatangkan hasil yang baik. Bulan ini Promosi Alfafa dan suka umi Izz ingatkan alfafa terdapat pelbagai pasangan yang telah digandingkan untuk hasil yang lebih memberansangkan. Namun, set kurus yang paling umi Izz cadangkan ialah ALFAFA + HERB LAX. Kenapa??? Ok, jom umiIzz cerita kenapa..


Alfafa adalah pembuang toksin yang sangat baik. Ia membantu menyingkir toksin yang wujud didalam tubuh badan kita dan menyingkir lemak dan kolestrol. Oleh kerana pengambilan alfafa memerlukan pemakan meminum air sebanyak yang boleh, maka air akan kerap dibuang turut membawa toksin pergi. Maka didalam tubuh kita tiada lagi toksin merbahaya dan kita akan lebih sihat. Toksin yang melekat di dalam darah akan menjejaskan kelancaran perjalanan darah. Ia menyebabkan jantung, bekerja lebih kuat untuk melancarkan perjalanan darah yang melalui saluran yang tersumbat. Ia akan mengakibatkan pembesarana jantung, sementara tekanan ke atas saluran tersumbat akan mengakibatkan tekanan darah tinggi. Di samping itu, buah pinggang dan sistem endoktrin dalam usaha membersihkan toksin akan merembes pelbagai jenis kimia yang menyebabkan terjadinya tekanan darah tinggi.

Selain itu, Penyakit kulit terjadi apabila toksin dalam darah cuba keluar melalui kulit. Pengumpulan toksin di dalam kulit akan mengakibatkan penyakit seperti jerawat, furunkel dan lain-lain. Demam adalah proses semulajadi badan untuk membersihkan diri sendiri. Apabila sel darah putih menentang toksin di dalam badan, kadar metabolisme semakin cepat, mengakibatkan tubuh mendapat demam.Tumor juga berpunca daripada bahan buangan bertoksin yang berkumpul di pelbagai tisu badan.Oleh itu, langkah awal untuk mengelakkan penyakit ialah dengan membuang toksin dan tidak semata-mata mengawal sebarang penyakit dengan ubat sahaja.

Manakala, Herba Lax membantu melancarkan sistem penghadaman dan menyingkirkan lemak degil. Ia untuk membantu membersihkan usus, maklumlah kita makan macam-macam setiap hari. Selain itu ia juga dapat mengelakkan gangguan kepada sistem pencernaan, mengelakkan gangguan sistem peredaran darah dan sistem pertahanan badan. Apakah yang berlaku apabila sistem pencernaan terganggu? Sistem pencernaan sangat penting demi menyahkan toksin dari tubuh badan. Jika ia tidak dapat berlaku dengan baik maka ia akan mengundang penyakit seperti:

  • masalah kulit
  • gangguan pada buah pinggang
  • mulut dan nafas berbau
  • sesak dada
  • angin ahmar
  • wajah nampak tua
  • kembung perut dan 
  • daya imun yang lemah.
Herbalax perlu untuk mereka yang mengamalkan makan vitamin pemecah lemak seperti Omega dan Lecitin sangat perlu mengambil Herb Lax demi memastikan lemak2 yang disingkirkan dapat dibuang dengan baik melalui proses penyahtinjaan.

Alfafa + Lecithin dan Herb Lax

Jika dua ini digabungkan maka hasilnya sangat memberangsangkan.. umiIzz memang suka dengan herb lax yang mengosongkan ruang usus umiIzz dengan kadar segera. Memang selesa dan tak perlu sakit perut.

Jika berminat, hubungi umiIzz






Pengedar Sah Shaklee Kuala Lumpur
UmiIzz ; Izzlynn
Id : 915911
Email : alynn_41181mr[at]yahoo.com
Hp : 013.202.8136



 Salam sayang dari,
 



gif creator
gif creator