PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Isnin, 22 September 2014

Masker ori dari bahan asli hanya dirumah sendiri..


Assalamualaikum dan salam sejahtera
Bismillahirrohmanirrohim..

Ada satu malam tu memang adikIzz tidur cepat.. oleh kerana masa hanya mendengar danish membaca buku, umiIzz pun terajin untuk memanjakan diri dengan menyediakan masker scrub. Menggunakan bahan semula jadi dan tiada bahan kimia tambahan memang membuat kulit tambah sihat la kan.. Kita pun tak risau dihari akan datang.. So hari ini, umiIzz kongsikan cara menyediakan dan memakai masker ala umiIzz..

Bahan untuk membuat masker ini senang sebab dah ada pun sebotol alfalfa dirumah dan esp. So tak payah susah2 nak pergi cari Alfalfa dan kacang soya bermutu.heheBahan utama :

Alfalfa 3 biji
ESP sesudu
Air mineral secukupnya

Caranya :

Hancurkan alfalfa mengikut citarasa kita.. Ambil sesudu ESP dan campurkan setelah itu tambahkan air dan gaul hingga ramuan menjadi pekat. Sapu dikulit wajah.

Biarkan hingga kering.

Apabila masker kering, basahkan tangan dan gunakan tapak tangan dengan sapuan secara bulat, bulatkan tapak tangan anda diwajah hingga masker tertanggal.

Anda akan rasa ianya sangat tegang dan semasa menunggu sesi pengeringan masker, minda anda akan diterapi oleh alfalfa yang berbau herba tulin. Anda akan rasa tenang.

Selepas sesi penanggalan masker, kulit anda berasa tegang dan halus.
Anda akan teruja untuk tampil lebih anggun.

UmiIzz suka sangat masker ini sebab liang roma yang terbuka mengecut malah terasa kulit mulus gebus.. tiada daki melekat dan kulit terasa bebas.

Selain anda slim dan langsing, anda dapat mencantikkan wajah.

Kenapa perlu bayar lebih dengan facial di pusat kecantikan yang menggunkan bahan kimia berlebihan?? Di rumah sahaja anda dah miliki.

Jadi tunggu apa lagi..

Klik >>sini<< untuk set kurus dan masker srcub anda.
Boleh terus order ke Shaklee online tanpa melalui saya..

Kepada yang dah order dengan saya Macih ya..

Pengedar Sah Shaklee Kuala Lumpur
UmiIzz ; Izzlynn
Id : 915911
Email : alynn_41181mr[at]yahoo.com
Hp : 013.202.8136


Salam sayang dari,


gif creator
gif creator

Jumaat, 19 September 2014

Suka-suka kumpul USD??

Assalamualaikum dan salam sejahtera,
Bismillahirrohmanirrohim..

Tak tahu nak buat apa arini, sebab umiIzz dijangkiti penyakit mata.. so dapatlah mc.. Pembawa pertama adalah danial.. dia baik, umiIzz pula kena.. So duduklah rumah sambil berniaga dan membersihkan blog yang bersawang dari cerita best.
Asyik cerita pasal Shaklee je kan apakata hari ini umiIzz merapu sikit. KOrang pernah dengar ajak kawan klik, dapat duit?? umiIzz pun tak tahu sejauh mana kebenaran tersebut tapi kalau korang boring tahap gaban kuasa 999juta bolehla bazirkan masa..

Senang je, isi form tu, kemudian akan diberi link,
contohnya link ini >> http://EarnYoga.biz/?reflink=Rizdalin
Lepas tu korang copy je link tu kat blog ke, kat fb ke untuk hebahan orang lain..
Bagitahulah kat orang lain untuk sama klik n isi form bole jana duit poket suka2..

Ha, kat situ bila korang register je.. diorg masukkan 25usd..
Bila ada kawan klik sekali dapatla 5usd..
1usd tukar ke Ringgit Malaysia dapat RM3.50..

So alang-alang tak perlu modal, dan saja gatal nak buang masa, jom lah suka-suka klik-klik..
Hehehe,tak tahu betul ke tidak tapi dapat 300usd baru bole withdraw..

Heheh, sekadar suka2 mengisi masa je kan..

Klik >>Sini<<

Pengedar Sah Shaklee Kuala Lumpur
UmiIzz ; Izzlynn
Id : 915911 Email : alynn_41181mr[at]yahoo.com
Hp : 013.202.8136 Salam sayang dari,
gif creator
gif creator

Selasa, 16 September 2014

Selamat Hari Malaysia

Bismillahirrohmanirrohim
Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Eh, 16 September setiap tahun akan diberi cuti umum kepada semua kan.. seronoknya bila jatuh hari itu pada hari ahad yang akan bersambung ke isnin ataupun jatuh pada hari jumaat. Ibubapa mesti planning nak bawa anak-anak bercuti dan tak lupa juga mereka yang bujang menghabiskan masa bersama keluarga dengan pulang kekampung.. Betul tak korang? Hakikatnya, korang tahu ke kenapa diadakan cuti dan sambutan 16 September yang dipanggil selamat hari Malaysia??Jam ini (1.30pagi) sudah pun bertarikh 16 September..UmiIzz berbesar hati nak share sedikit cerita berkaitan 16 September, agar anak-anak umiIzz tahu dan kalian yang search pun dapat ilmu.. Segala isinya umiIzz petik dari bacaan umi di Wikipedia, ensiklopedia bebas juga beberapa bacaan lain.. Nak tahu sejarah lanjut?? Jom baca..Hari Malaysia disambut pada 16 September setiap tahun untuk memperingati penubuhan persekutuan Malaysia di tarikh yang sama pada tahun 1963. Ia menandakan penyertaan bersama Tanah Melayu, Borneo Utara (kini Sabah),Sarawak dan Singapura bagi membentuk Malaysia. Masa ini, Singapura masih lagi dibawah Malaysia.

Pembentukan persekutuan baru ini dirancangkan berlaku pada 1 Jun 1963 tetapi kemudiannya terpaksa ditangguhkan ke 31 Ogos 1963 bagi membolehkan ia disambut bersama-sama dengan sambutan hari kemerdekaan ke-6, ingat tu tarikh merdeka negara kita 31 Ogos 1957. Beberapa isu berkaitan dengan bantahan Indonesia dan Filipina untuk pembentukan Malaysia memperlambatkan pengisytiharan hingga ke 16 September pada tahun yang sama. Penangguhan itu juga dibuat bagi membolehkan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu memperuntukkan masa membuat pungutan suara di Borneo Utara (kini Sabah) dan Sarawak.

Bagi Negeri Sabah, mereka memang cuti pada 16 September kerana Hari Malaysia merupakan cuti am di negeri Sabah sempena hari keputeraanYang Di-Pertua Negeri. Walupun pada awalnya Hari Malaysia bukan merupakan cuti am di Sarawak dan Semenanjung Malaysia, namun mulai tahun 2010, Hari Malaysia juga merupakan cuti am di semua negeri di Malaysia. Bestkan?? Dapat cuti lagi..

Ok, umiIzz nak sambung lagi berkenaan Permasyuran Malaysia..

Pemasyhuran Malaysia

Perdana Menteri Tunku Abdul Rahman membacakan Pemasyhuran Malaysia diStadium Merdeka pada pagi 16 September 1963. Berikut adalah teks pemasyhuran yang dibaca beliau:

Pemasyhuran Malaysia
Dengan nama Allah Yang Maha Murah lagi Maha Mengasihani. Segala puji-pujian bagi Allah Tuhan seru sekalian alam dan selawat dan salam bagi junjungan kita Nabi Muhammad dan bagi sekalian keluarga serta sahabat-sahabatnya.
Bahawasanya oleh kerana suatu Perjanjian yang diperbuat pada Sembilan hari bulan Julai tahun Seribu Sembilan Ratus Enam Puluh Tiga antara Persekutuan Tanah Melayu,United Kingdom, Borneo Utara, Sarawak dan Singapura maka telah dipersetujui bahawa hendaklah disekutukan Negeri Sabah, Negeri Sarawak dan Negeri Singapura dengan Persekutuan Tanah Melayu yang mengandungi Negeri Pahang, Negeri Terengganu, Negeri Kedah, Negeri Johor, Negeri Sembilan, Negeri Kelantan, Negeri Selangor, Negeri Perak, Negeri Perlis, Negeri Pulau Pinang dan Negeri Melaka dan bahawa Persekutuan itu hendaklah dinamakan “Malaysia”.
Dan bahawasanya oleh kerana pihak-pihak dalam Perjanjian yang tersebut telah bersetuju bahawa mulai daripada penubuhan Malaysia maka Negeri Sabah, Negeri Sarawak dan Negeri Singapura hendaklah tamat daripada menjadi jajahan takluk Duli Yang Maha Mulia Baginda Queen dan Duli Yang Maha Mulia Baginda Queen tiada lagi mempunyai kedaulatan dan kuasa dalam ketiga-tiga buah Negeri itu;
Dan bahawasanya oleh kerana telah dimasyhurkan suatu Perlembagaan bagi Malaysia yang akan menjadi kanun yang muktmmad didalamnya;
Dan bahawasanya oleh kerana Perlembagaan yang tersebut itu telah diadakan syarat bagi menjaga keselamatan hak-hak dan keutamaan-keutamaan Duli-duli Yang Maha Mulia Raja-raja serta hak-hak asasi dan kebebasan sekalian rakyat dan bagi mengekalkan keamanan dan kemesraan di dalam Malaysia sebagai Kerajaan yang mempunyai Raja yang berperlembagaan dan yang berdasarkan demokrasi cara berparlimen;
Dan bahawasanya oleh kerana Perlembagaan yang tersebut itu telah disahkan oleh suatu undang-undang yang diluluskan oleh Parlimen Persekutuan Tanah Melayu dan Parlimen United Kingdom maka telah berjalanlah kuatkuasa Perlembagaan itu pada Enam Belas hari bulan September tahun Seribu Sembilan Ratus Enam Puluh Tiga;
Maka dengan nama Allah Yang Maha Murah lagi Maha Mengasihani, saya Tunku Abdul Rahman Putra ibni Almarhum Sultan Abdul Hamid Halim Shah, Perdana Menteri Malaysia dengan persetujuan dan perkenan ke bawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong, Yang Terutama Yang di-Pertuan Negeri Singapura, Yang Terutama Yang di-Pertua Negara Sabah dan Yang Terutama Gabenor Negeri Sarawak dengan ini mengistihar dan memasyhurkan bagi pihak umat Malaysia bahawa mulai daripada Enam Belas hari bulan September tahun Seribu Sembilan Ratus Enam Puluh Tiga bersamaan dengan Dua Puluh Lapan hari bulan Rabiul Akhir tahun Hijrah Seribu Tiga Ratus Lapan Puluh Tiga, Malaysia yang mengandungi Negeri Pahang, Negeri Terengganu, Negeri Kedah, Negeri Johor, Negeri Sembilan, Negeri Kelantan, Negeri Selangor, Negeri Perak, Negeri Perlis, Negeri Pualu Pinang, Negeri Melaka, Negeri Singapura, Negeri Sabah dan Negeri Sarawak dengan izin dan kehendak Allah Rabbul–Alamin akan kekal menjadi sebuah Negara demokrasi yang merdeka lagi berdaulat serta berasaskan kebebasan dan keadilan dan sentiasa mempertahankan serta memelihara keamanan dan kemesraan umatnya dan mengekalkan keamanan di antara segala bangsa di dunia ini.
Okla, serba sedikit berkenaan Hari Malaysia, umiIzz berharap sangat-sangat agar cuti umum yang diberikan oleh Kerajaan Malaysia ini dimanfaatkan sebaiknya oleh kita semua. Jangan biarkan anak-anak kita bercuti dengan tidak memantau aktiviti mereka dari jauh hingga berlaku perkara tidak dingini.. Anak-anak kita adalah pewaris negara..

Selamat Hari Malaysia..

Pengedar Sah Shaklee
Kuala Lumpur
UmiIzz ; Izzlynn
Id : 915911
Email : alynn_41181mr[at]yahoo.com
Hp : 013.202.8136


 Salam sayang dari,  gif creator
gif creator

Rabu, 3 September 2014

Apa Kandungan Vivix, sampai mahu telan sebotol sehari??

Assalamualaikum dan salam sejahtera,
Bismillahirrohmanirrohim..


Pertama kali telan vivix, uik.... sedap...macam makan anggur, buah berry.. TU yang rasa macam nak telan sebotol bagi habis terus..=D Memamg best, hasilnya pun semua dah tahu.. Memang TERBAIK!!


Kenapa rasa Vivix ni sedap, kenapa Vivix ni sangat TERBAIK..
Jom kita kaji apa yang terkandung dalam VIVIX..
Anggur Muscadine 

Satu2nya anggur yg mempunyai lebih satu kromosom yg menafaat utk kesihatan..Ia mempunyai ciri2 menghentikan kimia penyebab kanser,anti virus dn anti bakteria.
Anggur muscadine dan bijinya adalah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri antiradang. . 

Jika dibandingkan anggur lain, ia mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terdapat dalam arak merah yang terbukti berfaedah bagi kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan.

Elderberry atau Sambucus Nigra

Elderberry juga dikenal sebagai Sambucus Nigra. Buahnya bulat kecil berwarna ungu gelap bergerombol seperti anggur. Buah ini banyak tumbuh di Eropa, Amerika Utara, Asia, dan Inggris. Elderberry merupakan jamu popular dan telah lama digunakan dalam pengobatan tradisional.


Jus Elderberry telah terbukti sangat efektif dalam pengobatan dan penyembuhan flu dan juga digunakan untuk mengobati penderita flu selama epidemi di Panama
pada tahun 1995.

* Kandungan vitamin C yang tinggi membuat jus elderberry sangat bermanfaat dalam pengobatan penyakit yang disebabkan karena infeksi virus dan bakteri.
* Manfaat lain yang sangat penting dari jus elderberry adalah kemampuannya untuk mencegah dan mengobati kancer, fakta dikaitkan dengan antioksidan yang dikandungnya.
* Jus Elderberry meningkatkan sistem kekebalan tubuh serta sangat membantu dalam mengobati penyakit AIDS dan kancer.
* Jus Elderberry dikenal untuk menurunkan kadar kolesterol dan mengurangi kolesterol jahat. Hal ini dapat sangat bermanfaat dalam mencegah penyakitjantung.
* Efek berbahaya dari pencemaran, stres, dan makan yang tidak sehat dapat dicegah dan dikurangi dengan mengambil jus elderberry setiap hari.
* Jus elderberry mencegahan dan mebantu penyembuhan diabetes, perlindungan terhadap infeksi virus, dan sesak nafas.
* Juga dapat meningkatkan kesihatan jantung dan ginjal,

Purpple Carrot

Ia adalah sumber terbaik vitamin A dan mengandungi phytokimial termasuk carotenoids ,phenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes. Ia juga mengandungi anthocyanins,antioksidan yg mustajab. Anthocyanins adalah bertanggungjawab pada warna merah menyala, biru dan ungu pada buah dan sayur.

Asid klorogenik adalah antioksidan paling byk dlm semua karot dan ia bertanggungjawab mengurang diabetes.

Kebelakangan ini kajian menunjukkan anthocyanins, bertindak sebagai anti radang anti mikrobial dn anti carcinogen. Ia mengurangkan
risiko penyakit jantung.

Polygonum Cuspidatum

Polygonum cuspidatum ( knotweed jepun) adalah tumbuhan perenial yg besar berasal dari asia, yang juga byk ditemui d amerika utara dan eropah. Knotweed jepun adalah sumber komersial Resveratrol Polygonum Cuspidatum banyak menafaat kesihatan dn dgunakan untuk merumuskan supplemen anti penuaan . Kesimpulan dari ujian demi ujian menunjukkan resveratrol membantu melambatkan proses penuaan,merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet, dan megurangkan berat badan

Mari kita tambah nilai kesihatan dengan mengambil makanan tambahan sebagai makanan lengkap nutrisi harian. Menjaga kesihatan lebih murah berbanding merawat penyakit.

Dapatkan Vivix pertama anda dari saya hari ini.
Sila klik VIVIX untuk terus order tanpa melalui umiIzz..
Senang kan??


Pengedar Sah Shaklee Kuala Lumpur 
UmiIzz ; Izzlynn 
Id : 915911 
Email : alynn_41181mr[at]yahoo.com 
Hp : 013.202.8136 


 Salam sayang dari,
  gif creator
gif creator

Budak Ceria Shaklee Effect

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. Bismillahirrohmanirrohim..

Cerianya anak-anak bila sihat dan penuh kasih sayang serta perhatian. Anak-anak yang sihat melalui persekitaran yang bersih dan pemakanan yang baik. Kesihatan yang baik mencerminkan kebahagiaan berpanjangan. Anak-anak yang cerdik melalui kehidupan yang membahagiakan.


Kesihatan amat penting dalam pembesaran anak-anak. Persekitaran yang bersih mampu menambah nilai hebat seseorang. UmiIzz memang pentingkan kebersihan, sebab itu selagi tidak bersih dan kemas rumah umi, umi takkan mengusik kerja umi yang lain walaupun orang kata nak berjaya kena korban tapi, kebersihan dan kekemasan tidak boleh dikorbankan agar anak dan suami umiIzz selesa.

Bukan cerewet tapi teliti. Bila kebersihan tu dijaga umiIzz rasa tenang dan selesa. Anak-anak pun terikut sama. Bila bab makan ni, umiIzz kalau untuk anak-anak.. umiIzz akan tapis dan bukan ikut selera anak. Kalau benda tu memudharatkan mereka, memang umi takkan beri.Contohnya la kan.. kalau abang Izz nakkan coklat dan ketika itu beliau batuk, umiIzz takkan beri hinggalah beliau sihat. Tapi sesetengah ibubapa, mereka memberi apa sahaja asalkan anak diam dan tak mengamuk. Pada umiIzz biarlah nak menjerit mana sekali pun, kalau mudharat memang umi tak benarkan dari beliau lembik tak cergas kerana makin teruk..

Namun, alhamdulillah.. sejak mengamalkan vitamin Shaklee.. ketara nampak mereka tidakmudah demam. Kalau batuk dan selesma pun alhamdulillah tidak demam dan mudah baik tidak macam sebelum ni demam kerap dan tinggi suhunya.

Hari-hari mereka umiIzz sediakan 3 makanan tambahan Shaklee. Nampak serasi dan sangat membantu mereka lebih sihat dan cergas. Apa yang umiIzz beri??

1. Mealshake
2. Omega
3. Chewable Vita C

Untuk pembelian set ini secara terus melalui online Web Shaklee sila klik >>LINK<< dibawah:


Dan seminggu sekali, abang Izz akan makan sebiji Ostemetrik. Walaupun beliau masih lagi minum susu formula sebagai minuman berzat.. UmiIzz tetap berikan Calcium dari Ostemetrik kerana umiIzz percaya anak-anak kecil sangat memerlukan Kalcium yang banyak. Pengambilan Ostemetrik boleh diamalkan oleh kanak-kanak berusia 6tahun ke atas. Ambil sebiji atau dua biji sehari membantu tumbersaran tulang dengan sempurna.


Mereka sihat ceria saya gembira..


Saya bersyukur kerana tidak perlu lagi susah hati kerana abang Izz demam tinggi, kerana abang Izz batuk terlalu lama malah selesma setiap bulan.. tak perlu sedih kerana adik Izz tidak lagi sakit berat macam yang kami pernah lalui dulu.

Semua dengan izin Allah, bila kami memberi anak-anak makanan berkhasiat dan amalan rohaniah tak pernah putus pada Allah..

Jika anda inginkan set untuk anak-anak, boleh terus hubungi saya untuk mendapatkan product. Saya teruja untuk berkongsi kesan kebaikkan Shaklee terhadap anak-anak dan keluarga..

Sila klik Link dibawah jika ingin membuat pesanan terus dilaman web Shaklee:
>> SET KESIHATAN/ PINTAR KANAK-KANAK <<

Terima kasih untuk setiap pembelian anda dan keperihatinan anda terhadap anak-anak anda.

Pengedar Sah Shaklee Kuala Lumpur
UmiIzz ; Izzlynn
Id : 915911
Email : alynn_41181mr[at]yahoo.com
Hp : 013.202.8136Salam sayang dari,gif creator
gif creator