PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Sabtu, 29 Disember 2012

Rahsia apa tu??? Jom baca kalau tak rugiii

Bismillahirromanirrohim
Assalamualaikum..

Cuti2 ni korang buat apa? Umidanish sibuk mengemas umah yang tak siap.. beranak dua rupanya lagi happening.. umi nak kek... danial punya hanya tahu sebut abahhh abahhhh dan mama mama... kalau nak apa2.. sat lagi big baby pula nak minta buat kan air amikkan itu or ini... huhuhu

Memang warna warni hari2.. alhamdulillah.. Namun kalau dan bersilat dan kelam kelibut dengan pelbagai tugas... tentunya wajah berminyak dan kalau bermackup kompem cair.. jadi umi cari jalan penyelesaian mudah... apa dia??? ni la rahsia yang umi nak ceritakan haritu...

Tak mahu berhias dirumah? Rasa lebih teruk wajah dengan meckup bila berpeluh2 semasa membuat kerja rumah? Nak kelihatan cantik menarik di rumah?? Umi ada jawapan nya... Bedak Arab Kokuryu Super Summer Cake. Sebenarnya lama dah umi nak cerita berkenaan bedak ni tapi tak berkesempatan. So umi hanya post di FB dan alhamdulillah ramai yang menyambut baik kemajikannya =).

Selalunya suri rumah atau kita yang duk rumah hanya sabtu dan ahad or hari cuti yang lain mesti tak kisah penampilan kita dirumah.. walhal kat rumah la yang wajib berhias sebab hiasan adalah untuk tatapan suami sahaja. So kalau da penat mengemas berpeluh2 sebab cuci satu rumah.. bila pandang suami, suami pun tak bermaya je nak tengok... huhuh ataupun kalau suami yang tak kisah akan penampilan kita dirumah kerana perasaan memahami.. apakata kita supprisekan mereka dengan berhias lain dari hari biasa.. tentu mereka terkejut dan ramai pengguna semuanya mengatakan suami mereka suka penampilan baru ini..

Tak percaya?? Boleh skodeng FB umi di sini untuk mengetahui berapa ramai peminat bedak arab malah ini yang online yang bukan dari online lagi ramai. =)

Bedak ini didatangkan dari tanah arab dan menggunakan teknology kecantikan orang jepun. Semua tahu kan orang jepun memiliki kecantikkan yang sangat2.. Namun jangan risau bedak ini halal dan boleh dibawa solat. Kilang pembuatannya di Manila Fhiliphine. Bedak ni memiliki keistimewaan yang sangat2 kerana ianya 3 dalam 1 iaitu memiliki moisturizer, foundation dan powder. Yang menariknya bedak ni tahan selama 8 jam apabila digunakan seharian. Kalau di opis, dari pagi sampai waktu balik still cantik je di kulit. Mana ada bedak yang tahan lama macam ni? Paling kuat pun 2 jam pastu cairlah ikut peluh dimuka. Sebab tu umi kata apabila waktu dirumah kalau dah bersilat bagai kerana mengemas SATU rumah... kompem la cair mekup tu. Tapi dengan bedak arab ni... Alhamdulillah, suami pandang sangat2 teruja dan akan berkata dalam hati "dia tetap cantik walaupun dah berlumur peluh mengemas rumah,. wauu... =).

Teruja tak membaca? Umi lagi teruja nak cerita sebab berkaitan dengan memikat suami ni... heheh.. Bedak ni sesuai untuk semua jenis dan warna kulit. Semakin berminyak muka kita semakin cantik bedak tu kelihatan.Mula2 pakai... kulit akan terasa tegang sebab bedak nak serap diwajah dan menghansilkan tone sebati dan cantik mengikut aliran warna darah kita. Ye.. bedak ni ikut warna darah kita. So tak kisahla warna kulit kita tp hasilnya tetap cantik sebab mengikut warna darah kita.

Bedak Arab Kokuryu Super Summer Cake


Selain itu.... ini yang paling best ni, menjimatkan masa dan wang.. Menjimatkan masa??? Kenapa pulakkan??? heheheh sebab, bedak ni da 3 dalam 1 so tak perlu nak calit macam2 dimuka hanya dengan sekali sapuan wajah kita kelihatan makin jelitez.. Tadi menjimatkan masa kan? Sekarang nak bg tahu lagi rahsia bedak ni .. Juga paling best bila menjimatkan wang ringgit... kenapa pulak??? Sebab bedak ni memiliki kuantiti berat sebanyak 50gram.. mana ada bedak lain seberat ni kan? dan tahan selama 6 hinggan 8 bulan mengikut cara pemakaian kita... So Sangat jimat berbanding bedak lain yang hanya tahan paling lama pun sebulan setengah =).

Umi sertakan beberapa testimoni untuk korang baca.. Jangan tak percaya testimoni ni semua ori dari pemakai yang membeli dari umi... Yelah, kalau kita rasa ianya cantik kita sharekan pada kawan2 untuk berhias buat suami tersayang...





Pengguna Menggunakan bedak arab di majlis pertunangannya.. Cantik bukan??




Pecaya atau tak tapi itulah hasilnya.. Kalau korang berminat bole tinggalkan pesanan di sini atau email umi di alynn_41181mr [at] yahoo.com.. nanti umi share kan cara pemakaian dan penjimatan kita dalam berhias dengan bedak arab.. Kepada yang berminat.. Ada offer sempena promosi di blog umi ni setiap pembelian akan menerima celak arab ( yang hitam cantik tu yerrr...) . Tertakluk kepada terma dan syarat dan selagi stok masih ada... Jom apa tunggu lagi..



Salam sayang dari,
 

Jom Klik banner ni.. besar faedahnya..

gif creator

1 comments:

ell nora berkata...

berapa bedak ni kak? still ada stock? saya student sem sekarang ni ada 3class sehari dari pagi sampai lah 6.30 so malas nak touch up touch up lagi takda masa ank ke toilet and saya ni jenis segan nak make up depan orang hihi