PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Khamis, 10 April 2014

DTX CompleX Shaklee : Agen Pembersihan Hati yang mantap

Assalamualaikum dan salam sejahtera
Bismillahirrohmanirrohim

Hati adalah organ paling penting dalam tubuh kita.. Kalau nak tahu, dari matalah turun ke hati.. eh, tiba-tiba bermadah pula.. Kalau nak tahu, dari hatilah kita tahu tahap kesihatan kita kerana hatilah tempat bergantung untuk mengawal segala benda yang masuk dalam tubuh kita.


Kalau tak de hati, memang cinta tak kemana.. eh, bukan kalau hati tidak sihat maka kita pun tidak boleh melakukan apa-apa kerja. Begitu juga dalam agama islam kalau hati kotor maka iman pun hilang.. =)Hati, antara organ terpenting di dalam tubuh, memberikan pelbagai fungsi termasuk :-
* menukarkan makanana yang anda makan kepada tenaga
* mengawal pembekuan darah, pengeluaran dan perkumuhan kolesterol dan mengawal penyimpanan lemak
* ia menghasilkan hempedu, satu bahan yang membantu anda menghadam makanan anda dan menyerap nutrien nutrien penting
* ia membantu dalam menolak jangkitan-jangkitan dengan menghasilkan faktor-faktor imun dan menyingkirkan bakteria dari dalam darah
* ia menyimpan vitamin penting, tenaga dan mineral serta merembeskannya dalam darah apabila diperlukan.

Selain itu, hati memainkan peranan utama dalam proses penyahtoksikan menjadi semakin tepu, toksin terkumpul yang menyebabkan keletihan, sakit kepala, rasa loya dan pening, dan mungkin juga mewujudkan msalah kulit seperti jerawat.

Disebabkan itulah amat penting untuk memberi perlindungan sepenuhnya yang diperlukan oleh hati anda untuk berfungsi di tahap optimum bagi membantu anda kekal sihat dan bertenaga.

Di sini ada beberapa langkah mudah untuk memiliki hati sihat :-
1) makan diet yang betul, lebihkan buah-buahan, sayur-sayuran dan kurang lemak
2) elakkan alkohol atau kurangkan pengambilannya
3) bersenam secara teratur
4) elakkan bahan cemar alam sekitar seperti penyembur serangga, cat dan asap kereta
5) meningkatkan kesihatan anda dengan makanan tambahan- jom try makanan tambahan shaklee.Shaklee mencadangkan program bantuan hati bagi menggalakkan fungsi hati yang sihat seterusnya meningkatkan tahap tenaga.

shakle mencadangkan :

DTX COMPLEX- memberi perlindungan sepenuhnya untuk hati anda!!!

DTX COMPLEX merupakan satu pilihan terbaik bagi ekstrak biji milk thistle (805 silymarin) tulen yang mana ditunjukkan dalam penyelidikan dapat menyokong kemampuan tubuh menghasilkan protein bagi membantu pembentukan semula sel-sel hati. Ia juga mengandungi campuran proprietari tambahan dengan ekstrak cendawan Schizandra dan reishi, herba-herba dengan ciri-ciri antipengoksida dan ekstrak Dandelion, Kunyit and artichoke, herba herba yang membantu mengekalkan aliran hempedu normal.

BAGAIMANA DTX COMPLEX BERFUNGSI?

gabungan unik bahan botani dalam DTX COMPLEX menyokong kesihatan dan fungsi hati dengan dua cara :-
1) ekstrak biji benih milk thistle, biji benih schizandra chinenses dan cendawan resihi mempunyai ciri-ciri antioksida, menawarkan perlindungan untuk sel-sel hati dan dipercayai dapat meransang sintesis protein bagi pemulihan dan pembentukan semula sel-sel hati.

2. Pati dandelion, kunyit, artichoke membantu dalam mengekalkan aliran hempedu normal, menyokong satu daripada organ ( hempedu ) yang diperlukan untuk mengeluarkan sebatian-sebatian toksin daripada tubuh.

*produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Pengedar Sah Shaklee Kuala Lumpur
UmiIzz ; Izzlynn
Id : 915911
Email : alynn_41181mr[at]yahoo.com
Hp : 013.202.8136


Salam sayang dari,
gif creator
gif creator

0 comments: