PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Rabu, 17 Februari 2010

dia di uJi, begitu juga uMi..

Arini,umi bersiaraN dirumah saJa.. tak p keje.. ada member merungUt kaTa uMi cutI seBab buat bisnes kat UmaH,wakkakaak,dia tak tahu uMi demaM actually.. NaK dijadIkan ceriTa, demaM uMi berMula denGan si kecik bijaK, danish... huhuhhu, dia memUla paNAs badan.. tp oleH keraNA dia aktif kamI tak bawak di p klinik seBAb nnt dapat ubat sama jek.. so.. makan ubat yg ada je le..(stok)


Lepas tu, umI tengOk dia cam ada batUk2 sikit...memula tu kamI saje jelakan sebAb danish ni kaN suka bUat2 batukk, apalai bila dengar orang bersin dia pun ashin..ashinnn... mengajuk pulak, cuma malam la dia tdo tak lena, cam tak selesa..tak pernah la camni, ingatkan dia kembung perut, so kami p la klinik pakar kanak2 di KBMC, wallah.. bila kat sana cam biasa la mulut dia yg riuH dan keceriaannya nak maIn apa aJa..tapI dr apaT kesan, terdapat sedikit kehak di paru2 n doktor nak danish admited... huhuh,punya la uMi sedih masa tu.. xpenah duk wad danish ni... so kene la masUk air 2 botol dan kene la buat fisio.. memula masUk tu dia taknak duk situ.. bila da malam, dia nampak ok dan esoknya dia ok gak.. bermulala episod kamI 3 beraNAk duk spital sementara org lain duk sibuk balik kampung kenduri.. berkampuNgla umi,abi dan danish di spital KBMC,wakakakaka... Jom layan gambar budak sihat..



Hari pertama duk ward,tanak duk katil nak main troly pam air...huhuhu


ini la air yg masuk ke dalam badan danish sebab ini budak tanak mamam n minum.. cian dia..



merenung hari menanti bila nak kuar ni umi...

BosaN laYan tV main lappy macaM abidanish plak...




Masa ni umI danish tak taHan, kesian tenGok dia.. bila time ni terinGat kisah yg sebelum ni umi buat entry
disni.. kisah yg menyentuh hati... ni la first time danish masuk wad dan harap2 kali terakhir... umI janji,umi akaN jagA danish bebaiK yer sayanG...





Penat sudah.. jom lending2 n tdo la..





Pas kuar je hospital... abi ajak danish main kat snI.. tengok la tu punyala happy nyer dia.. yela 3 ari tak kuar mana2 apalai.. balas dendam la...






yes.. ni la anak umi yang ceria selalu..



ada kecemasan, kapten danish sedia membantu..



loh, ni abi main ke danish ni? muahahahaha, k la kengkawan doakan anak uMi sihat selalu,k.. umi pun mendoakan anak2 kalian sihat selalu.. amin..


Jom dapatkan legging busha terbaru... cepat2... Jom tengok2 di Babyumishop.








2 comments:

mamalieyna berkata...

Yaallah..ye ke..benda tak terduga kan..kita ingat hal kecil jer padahal haa..weei ris0nye, dak arif kt umah tu batuk2 jugak..mcm berkahak jer, mlm td tido asek terjaga jer..ehek2 pulak..tak selesa kot..ptg kang baru nak bwk g cek..hopefully takde la yg serius..takut..huhu..

hope danish dh baik sepenuhnya ye..!

UmiDAnisH berkata...

mamalieyna:
cam tu la danish memula, cam arif la duk terjaga malam je.. serba tak kene tdo dia.. rupanya ada kahak camtu pulak... nasib cepat bawak jumpa dr, ingatkan malam tdo asyik bangun je perut kembung, huhuhuh.. tak penah cenggini