PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Ahad, 4 Oktober 2009

Risauuu

HuhuhUUU... memanG korang seMua kawan2 yang Baik hati keraNA sudi memBeri kata semaNGat.. walaUPun Umi tak ceriTA apa yg Umi sedih... samPai pakcikdot yang tak menahan Tu duk teKa teKi pasaI gaJI habIS umi bukaN kakI boros tau pakcik dot.. adUHai.. sabO je la pkcikdot ni.. memANg Tak menAhan..

SeBEnarnYa.. PatutNya uMi tak perlU ceriTAkan keseDIhan Umi.. Maybe padA koraNG... alAH, biasaLa tu, apa sedih2 sanGAT.. tapI uMi memANg sediH dan RisaU saNGAT2.. SepanJAng dekAt dua tahUn berKAhwiN ini la first Time nYEr.. RasaNya cam tak sanGGUb je..

Untuk penGtahuaN koranG apa yang Umi sedIhkan ialAh paSAl aBI yG akan outstation seLama dua Bulan.. DUa buLAn tak jUMpa maLAh ABi perGi ke seBErang lauT sana, maNA uMI tak sedIh.. huhuhuhu... naK meLAlui saAt2 perPisahaN tu naNti aLAhai.. banJIrla KLIA tu Kang..aLamklumlA, uMi ni isterI yaNG maNJA .. wah gitu,ekekekeke tak meNAhan kata pakcikdot

NamuN setelAH menDenGAr katA2 semaNgat yg koRAng semUA beri.. Umi raSA uMi kenE berfiKIran poSitiF..BetuLLah, aBI ke saNApun menJAlankan Tugas AManat aLLah.. sebaGAi penYAmbut tetaMU ruMah AlLah, uMi kene redHa..lagipun ia saTu kerJA yang sanGAt2 muLia.

Cuma Yang uMi Risaukan sekArang penYakit H1N1 menUlar disanA siNi memBuatkan Umi risaU.. Umi harAp abi diLindunGi aLLah seLAlu..DIsaNA temPAtnya berHimpun semUA uMAt naBI darI peLbagaI neGara.. Jadi, keriSauaN uMi teTap ada..Korang semUa doaKAn aBi danISh selamAt bertugas pergI dan Pulang yer..

2buLAn tak juMpa raSAnya bagaI 2TAhun laMAnya..UmI haRap aBi SelaMAt disaNA.. Tapi... KAlau naBI IbraHIm saNgguB korbankan anAknYA iSmaIL demI keraNA aLLah, jadi apalaH sanGAt pengorbanAn umI ni kan..


Apepun terima kasih seMua.. Doakan yang terbaik buAt abI danish ye kaliannn..











9 comments:

nza berkata...

sabar jelh..nk wat camnekn. Dh tugas dia. Dr kejauhan kirimkn la doa utk abi danish...

U-jin berkata...

2 bln bukannya lama ..pejam celik pejam celik sat jer...
buleh ym ker apa2 ker...video confrerence ke..jgn sedh2 tau,,

efamaira berkata...

ha'ah umi 2 bln jap je tu.. cam efa dulu 3 bln kena tggl sbb hubby outstation kat republik chez tu.. jauh tul.. huhu.. slalu sms je call pun jrg.. mule2 tu sedih la pastu ok dh.. pastu kena pi lg sebln efa dh ok dh.. tp bgs tau kena tggl ni nati rindu meluap2 tahap dewa.. hehe.. jgn sesedih ek.. jap je tu..

[-suziey-] berkata...

oooo risau pasl tu..agk dh msti paasl hubby outstation..xpela..sabarla umi..keje mulia tu..insyaAllah..tawakal pd Allah..pasti Dia akn lindungi hmaba2nya yg ikhlas bekerja dan menjalankan amanatNya..jgn sedih2 ok :)

zh-ena berkata...

doa2kan yg terbaik utk suami..

ch@ berkata...

uii duabln tu umi, alangkan kita 2 mggu berpisah pun cam ke hapa, lagi ar dua bulan, mau meraung deh! :) sabar ye umi!

mamalieyna berkata...

ooo...sbb tu ee..huhu..mmg sedih kan..2 bulan?..lama gk tu..kite lak, nest week hubby g kursus 2 weeks, itu pun dh terasa kesedihan..pe lagi cam umi ni..kalo saya pun sedih juge..pepun tabahkan hati..moga abbi selamat pegi dan balik dan kesihatan baik sentiasa..Aminn..

UmiDAnisH berkata...

>>kak nza
HUhuhu.. yela kak nza, hanya dikejauhan umI doakAn aBi selamAt..

>>Ujin
wokeH u-jin,thanks bg semAngat... nnt Umi selalU ym, kalau aBi tak siBukla, laipun time kita tak same kan dgn diorg.. huhuhu

>>efamaira
tu la, alhamdulillah 2bulan je..dekat sni pun rindu kalau jauh seberang laut lagila tahap lebih dari dewa agaknya erkk..hihih

>>suziey
Thanks suziey.. huhuhu, moga dilindungi olehNya selalu

>>zh-ena
uMi doakan aBi selamAt, doakan juga ye ena

>>ch@
uwaaaaa.. memang meraung, tapi umi kene tabahkan hati, kuatkan semangat.. danishkan ada leh jaga umI, uhukkk

>>mamalieyna
TQ mamalieyna, moga kita semua dilindungi olehnya..

ummu faqeh berkata...

salamz..ingatkan sedih pasal apa ummidanish nih..takper..adalah tuh hikmahnya...berjauhan ni..rindu semakin kuat, kasih sayang bertambah erat, insya Allah..yang penting, bertemu berpisah keranaNya semata..