PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Rabu, 7 Oktober 2009

ToloNG... Hantu duRIan daLAm RumAh Umi??

Wahhh... adA raKSasa maSuk Umah Umi... Erghhh, erghhhh...

Hehehe, kelmaRin Abi danISh ada belIkan daNISh cd Geng mengemBAra Upin Ipin... Umi kaTA kaT aBI.. beLIla CD tu, leh danISh teNGOk.. seKAli aBI kaTA.. ni DAnISh yanG nak ke Umi ni... huhuhuhu sebab apa tau, masa keLuar filem ni, mana Umi dan tengOK2 laGI.. asYIk bZ dgn dansIh jek..ekekekJaDinYA, kamI bertiGA melAyan la Upin Ipin ni... daNIShla yang palIng khusyuK teNGok.. samPAi kaMI ni, hanYA tenGok gelaGAt dia mengahYAti uPin iPin..huuhuhu..



TenTU korang yang da tenGOk bab keJAr menGeJAr hanTU duriAn denGAn upIn Ipin, inGAt laGI bunYI suAra tu... yer... kalau la yg tengOK kaT PanggunG tenTU inGAt bunYi nyA camnekAn??? TEtibE beTUl2 bunYi tu muncuL kaT umAh UMi.... taPi slow la.. sayup2 je..

CeriTAnya begIni.. selepAs menoNton cd GEng tu... bILa malAm naK tdO, Umi memAng da BIasa kan danISh tdo daLAm gelAp lampU yang suraM2 je.. tak buKA terAng seBAb danISh kaLAu teraNg dia jaDI macaM barU je dituKAr baterI baRU.. aktif semaCAm, xnaK tdo..huhuhuh.. JAdi daLAm gelaP2 tu.. biAsa la, si danISh ni, kaLaU nak TDo nak massage dulula badaN2 dia, nak kene nyaNyikanla laGu dodoI dia (laGu iktiraf) tetIbe je.. bunYi hanTu duriAn tu muncuL.. sayUP2 jek...

umi panGGil la aBi... aBi gelaK kaTA umi ni ceriTA donGeNg pun uMi laYAn samPAi teriNgat2... uMi pun cuBitla Abi surUH diam.. maSa tu danISh duk maIn2 la daLAm geLAp.. paStu tiME seNYAp tu.. bUnyila laGi... kuat daRI yanG uMi denGAr...

aRAhnYA berdekaTAn daNISh, uMI pun pelUkla danISh, bukan sebAB takUt taPI naK pasTIkan bUnyi apA tu... ruPA2nYA bIla daNISh da pelUk UMi, dia duk ciuM2 pipi Umi dalaM gelAp tu, suaRA tu seKAli laGi kedenGAran dan.. iaNYA kelUAr darI mulut danISh.... wakakakakkakakakakaka... apa INgat seRAm ke danISh nak taKUt2 kan Umi dgN aBI.. kaMI apa laGi banTAi geLAk tak hingATla..wakakakaka...

PenaNgan cerITa uPin Ipin kepada kaNAk2 sanGAt hebAt, seHInggakan aNAkku yang berusiA baRU semBilan buLAn bOleh menIru GAya hanTu duRian tu naK takut2 kan kamI... wakakakakakaakaka.. LAyan je le erkk


IniLAh gamBAr buDAk yaNG menYAmar jaDI hanTu duRIan, akSi kecOh nak p beRAya.. adeiii

















6 comments:

zh-ena berkata...

mmg kuat pengaruh citer upin & ipin kat bebudak nie..

mamalieyna berkata...

hehe..lawak tul danish ni..budak bijak camtu la..
kite baru jer nonton citer tu..mmg best sesangat!..2x tengok..tengok CD jek ditemani si kecik..

dotblogspotdotkom berkata...

memang tak menahan tgk cite tu... layan je la ye.. tapi jangan beli yang cetak "rampok"...huhuhuhu

[-suziey-] berkata...

sabo je la danish..pndainya meniru aksi hantu durian..
aQeel mas mula2 tgk cite tu kemain tkut..xgerak lgsg..heheh

ibu_umairah berkata...

cerita upin ipin punya hal lah ini.....he.hee.heeee

UmiDAnisH berkata...

>>zh-ena
Betul betul betul, eh, org dewasa pun terpengaruh jugak tau.. hikhikhik

>>mamalieyna
Tula, budak2 sekaranG memAng biJak2..kan mamalieyna kan..

>>pakcikdot
tahankan je le, pakcik oi... yg ni origenal dapat poster besar giler tu..uMi nak bg paksu imal

>>suziey
tu la, cam tak caya dia yg buat.. ermm..

>>iBu_umairah
ye ibu umairah, cite upin ipin punya pasal