PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Jumaat, 16 Julai 2010

kemalangan dan kes ragut

Huhuhu, letih harini terkejar2.. td ada semiNar kat IOI resort putrajaya.. ada program keselamatan jalan raya dan cegaH raGut oleh puspanita AADK... umidanish bukan warga AADK tapi dijemput... best tau program ni..

ehsan pakcik google



Tang keselamatan jalan rayA ni.. diorang ketengahkan tentang sikap kita apabIla berada dijalan raya.. macam kita la.. kalau buat jahat.. memangla orang lain tak nampak.. tapi tuhan nampAk kan? camtula jalan raya.. kalau kita langgar lampU isyarat.. memang poliS tak namPAk tapI untuk makluman korang surat saman akan bila2 sampaI keruMAh.. diorang kata.. kalau tunggu kad raya.. sekali surat saman la yang sampai ekekeke... sebab apa, sbab kat lampU isyarat tu, telah pun dipasangkan CCtv canggih untuk memantau mereka yang suka lanGGAr lampu meraH.. wahwah.. sudah canggih, elok la camtukan..



satu lagi, tang selekoh tu.. da tahu awaK kat selekoH tajam, toksahla bawak laJU2 yer.. sebaB kalaula eksiden.. nauzubillah.. itu bukan eksiden.. tapi membunuh diri namanya, ada mufti da keluarkan kenyataan ni.. ia sah bunuh diri.. sebab da tahu kemungkinan yang akan berlaku tapi buat juga.. memang sah la kan..



satu lagi.. kawasan yang bertanda tengkorak berpangkah tu.. yang macam kat gambar tu.. mesti korang tafsirkan yang tu kawasan kemalangan.. so kene hati2, bawak kenderaan slow2 kan??? tapi ada plak pak lawak yg dah jadi raja buat lawak... dia kata kalau nampak kepala tengorak kene pangkah tu maknanya kawasan tu berantu, kene speed lelaju.. takut ada yang muncul depan mata atau duk tumpang sebelah... huhuhu so, mcmana tak berlaku kemalangan tu makin banyak??? pandaila si pak raja tu erk.. hermm.. tu yg diorang tanggalkan balik signboad tu..susah jugak manusia ni..lain kita maksud lain dia paham..hehe



pas habis cite pasal kemalangan, sampai nampak pasangan kekasih bermadu asmara tengah pagi buta mati tercampak pun ada, kua plak cite cegah ragut.. yg ni umi nak sampaikan pada korang.. berhati2la.. sape2 leh kene ragut.. cara nak cegah?

ehsan google


- toksah pakai barang kemas gayut2.. toksah pakai beg tangan mahal2

- berjalan melawan arus lalulintas

- jangan letak handbag atau barang berharga kat sebelah atau belakang seat pemandu bila anda memandu kenderaan.. letak kat bawah ,k. sebab dirang akan pecahkan cermin tingkap kete yg bertutup dan amik bag tu.. apalagi cermin yang ternganga luas.,.lagi bg peluang keemasan kat peragut tu.

- pastikan handbag tu dikepit atau ditarik ke depan

- berjalan dengan berteman, jgn sorang..

- JANGAN LALU SHORT CUT (tempat paling pemes buat si peragut meragut rumput) lalu jalan besar yang ada org..



apa lagi erk.. banyak gak petua2nya..tapi den tak sempat cite..cukupla tu yg encik polis suh sampaikan kat korang semua.. kepada peragut.. ingatlah.. kat sini korang jadi raja..tapi kat sana nanti.. tunggulah balasanNya untuk kamu yang suke nak ragut..kalau da tak dekeje, p la rahut rumput sana..huhh





Salam sayang dari,





Jom Klik banner ni.. besar faedahnya..



gif creator

1 comments:

eT berkata...

bahaya tau ngan peragut nih...diorang ni dah xder perasaan....membunuh pon sanggup...ish..ish...