PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Selasa, 29 Mac 2011

KIsah disebalik percutian ke Hot Spring Sungkai Perak


Assalamualaikum semua, alhamdulillah dapat berjumpa lagi.. lama tak update cerita, almaklumla bz dan punya susah payah nak upload gambar yang banyak2 ni disebabkan kemalasan nak buat banyak-banyak entry takut korang bosan plak kang baca cerita basi umidanish ni..

Ok, haritu kan umidanish bercuti sekeluarga ke Hot Spring Sg Kelah, Sungkai Perak.. so baru sekarang dapat update gambar memandangkan kamera tertinggal dijohor dan kebizian melanda umidanish hari2.

Hohoho, disebabkan cerita hanya berseronok sekeluarga selama 3 hari 2 malam, maka umi pendekkan story untuk korang layan gambar2 sahaja.. kat Hot Spring ni tersedia kolam air panas dan sejuk. Kolam air panas dia bukanla buatan sendiri tapi terjadi dari air mata air yang keluar dengan sendirinya.. memang elok untuk terapi minda dan jauh dari hiruk pikok pembangunan.

Jom layan gambar.. Gambar-gambar ni dimulakan dengan perjalanan umidanish nak ke sana, sebelum sampai kami makan dulu KFC sebab abi memang suka beli KFC bila jalan jauh.. aduii.. umi hanya makan kentang je le..

danish yang posing comei..

tgk tu, makan sendiri tak tinggalkan umi sikit.. hehe


GAmbar di bawah ni ketika baru2 sampai, seperti biasa.. aksi panas atas katil wajib ada.. dan model ghairah tersebuh adalah danish umi yang nampak da bujangkan?

pat mie.. amik gambar danish senyummmm..


ahhh, lega rasa dapat landing..

" nak buat apa dulu agak2nya pasni???"


aha... seperti biasala kan, danish nak call operator order makan..


"apa dia cik???? beras habis nak masak??? nnt saya call tv3" hahaha

Selepas rehat2kan badan untuk hilangkan penat duk lama dalam kete.. kami pun keluar panas kan badan, acara pertama nak le ke kolam air panas tu, tp sayang nya hujan la pulak.. so jalan2 kejap sambil posing2 dan lari balik masuk bilik.. hoho

senyum versi danish

owh, abi... danish da nampak besarkan???


jalan-jalan dengan abi main bola..


"iyaah... danish nak tendang ni jaga2"


"mana dapat, abi punya la"



Yang ni keesokkan paginya, wau... danish dapat main bole dengan gadis2 comel dan cantik2.. jom tengok sape kah dayang2 yang mengiringi putera danish ni..hehe

ala, nak main ngan sape ni erk??

"umi.... jomla.. kita main"


eh, nak join ke???

okey, dayang pink sila bagi beta bola tu yer..


owhhh, dayang2 sekalian nampak seronok bermain dengan beta..


salah tu dayang, kesini la bola tu..



eh, la... duduk plak.. dayang2 cepatla tendang bola ni..


patik rehat dulu tuanku, ekeke

okey, yang ni aksi danish dengan abidanish main air kolam sejuk.. wah ada papan peluncur air la.. jom tgk danish naik tak..

hahha, "danish takutla abi" nampak tak dia nak nangis tu, kesian dia..



so main je la kat bawah dengan duck dia tu..


ni da tengahari so balik la berehat didalam bilik kejap..

Kolam air panas??? ada.. kami main kat sini lama jugak.. sebab danish tanak naik.. suka plak dia dengan air suam2 kuku.. tapi ada gak yang betui2 panas airnya... jom layan..

amacam, berani tak danish.. dia tanak kita iring tanak pakai itik.. adehh cam besar je awak tu pun..


Jom larikan diri dari abi dan umi...



alamak, abi... abi.... nape plak abi ni...



tolong2, ada buaya gigit kaki danish... hahaha



nenek pun suka main air suam.. senyum je tgk gelagat menantu dan cucu


Ini hari ketiga danish bermain, sungguh dia tanak balik la plak


tengok tu, nak minum air la tu, haippp


tanak duck la..


abi nak... uik??? meh la kat umi yang... abi mana ada susu.. haha


pengunjung yang ramai di kolam air panas.. kat sini memang betui2 panas dan ada org rebus telur lagi tau..



terapi kaki ^_^



see... berasap, panas kan??

yang ni pun pool air mata air panas..


ha... ni la telur yang umidanish cakap tu.. banyak gile depa rebus.. 5 biji dalam RM2 tp kicap kene bawak sendiri yer..

Okes la, cukup setakat ni je cerita umidanish.. entry ini dipetang hari dan dalam bz sangat2.. so dan cerita sikit2 je..






Jom Klik banner ni.. besar faedahnya..


gif creator

5 comments:

[-suziey-] berkata...

waa bestnye bercuti2 di hot spring..kt pnh pegi yg dekat selayang..siap ade org mandi air yg mcm menggelegak tu..haih tahan dia panas2 tu:D

yantz-yeem berkata...

best2...nmpk danish sgt chubby la lin...montok sungguh badannya...

UmiDAnisH berkata...

Suziey:
bestkan p sini.. umidanish rasa nak p lagi jek.. tenang

UmiDAnisH berkata...

yantz:
ye ke yant? rasanya danish kurang nak makan.. makan ikut mood dia je..

Zaidah berkata...

cantikknyer pemandangan kat kolam air panas tu ....menyamankan...