PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Khamis, 24 Mac 2011

Insyaallah : Maher Zain Danish

Assalamualaikum semua..

Danish wat pe tu sayang?? umi danish kat opis ni.. rasa rindu sangat2 kat danish.. hari2 rindu dan rindu.. huhuh

Oleh kerana rindu yang menebal terhadap anakanda umi ni, maka pagi ni, umidanish nak story pasal dia la.. kalau sape2 boring.. tukarla cerita lain2 info yg ada dalam blog umi ni.. tp ini kenangan paling indah yang menyentuh hati umidanish..

Masa lagu Insyaallah maher zain ni mula2 diperkenalkan dulu.. umi selalu gak pasang kat umah dan selalu la biarkan berkumandang ulang2 kali.. lagu ni kan sangat2 elok sebagai nasihat kita untuk percaya apapun keputusan Allah, kita harus redha dan ikhlas menerima ketentuannya sebab ada sesuatu hikmah yang tersirat buat kita..

So, bila pasang lagu ni kan kerap bunyi perkataan insyaallah.. nak di jadikan cerita yang sungguh2 umi tak sangka.. si danish ni.. waktu tu umur dia belum 2 tahun lagi, tak silap umi umur dia setahun 8 bln kot.. umi biarkan dia main semua permainan dia sambil umi sibuk melipat pakaian..

Umi ada dengar dia sebut icak awa.. icak awa.. berulang2.. banyak kali dia ulang.. memula tu umi tak perasan apa yang dia sebut, tp tetibe umi nak ternyanyi lagu maher zain ni dan terperasan icak awa danish tu dan ada sikit lenggok lagu maher zain.. yesss.. danish memang sebut insyaallah dan dia sedang nyanyi lagu maher zain.. subhanallah memang sungguh suci ciptaan mu.. bole plak dia nyanyi tang tu..

sekarang ni dia kenal maher zain da, kalau nampak poster ke gambar cd ke dia akan kata ejenn ejenn pelat lagi.. tapi dia da bole sebut betul "insya" "allah" tu dengan betui.. dan kalau tiba tang show me the way dia da bole sebut cume sikit2 sangkutla.. hihi sungguh cute..

Jom Share lirik ni :

Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can’t see which way to go
Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side

Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way


Everytime you commit one more mistake
You feel you can’t repent
And that its way too late
Your’re so confused, wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame

Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way

Turn to Allah
He’s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray


OOO Ya Allah
Guide my steps don’t let me go astray
You’re the only one that showed me the way,
Showed me the way x2
Insyaallah x3
Insya Allah we’ll find the way


alhamdulillah, semuanya kuasa allah kan.. tunjuk terbaik buat anak-anak kecil akan jadi pengajaran baik buat mereka..

ni tengah melayan lagu maher zain la ni

just possing utk umi..

Tapi kalau lagu twinkle2 tu da terrer da nyanyi.. memang best dan cte sangat dengar.. tp susah betui nak rakam vedio dia menyanyi lagu twinkle2.. bila dia tahu je kita rakam, dia tanak nyanyi dan lari tempat lain.. aduhaiii kalau dapat rakam kan mesti best utk kenang2an kan ?


apepun, umi sayang sangat danish, moga jadi anak yang cerdik, sihat dan soleh.. =) miss u

Salam sayang dari,

Jom Klik banner ni.. besar faedahnya..

gif creator

5 comments:

dotblogspotdotkom berkata...

sbb tu dikatakan.. melentur buluh dari rebung nye...

bebudak nih senang nak terima....

tek kira yg baik @ buruk... depa mudah terima....

so bykan yang baik2.... insya ALLAH...

UmiDAnisH berkata...

pakcikdot:
betui tu.. melentur buluh biar dari rebungnya =)

[-suziey-] berkata...

hiks..cute jek..aQeel dulu pn giler lagu ni..

insyaAllah semga ank2 kita menjadi ank2 yg soleh..kena tunjuk contoh melalui teladan :)

mamalieyna berkata...

ihiks..mesti cutekan...terbyg2 danish nyebutnye..hee..budak2 skrg bijak dan cepat blajar..Insyaallah danish jd budak bijak dan soleh ye...sejuk nengok danish pakai camtu..^_^

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ berkata...

wah bagusnya dia, semoga menjadi anak yang soleh biler dah besaq nanti k...tak jatuh ke lap top tu letak hujung seriau kita tengok...