PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Khamis, 9 Julai 2009

Cian DAnish ku..

Lama uMi tak berceriTa berkeNaan anaK kesaYAngan Umi izz DAnish. dan laMa juga uMi tak updaTE blog Umi tenTang anak Bujang uMi ni.. SemuanYa keRana daNisH uMI yang tak siHAt.. Danish dilamDa demaM yanG paNAs sanGAt berMula Pada 3hb Julai arI tu. tenGah shok2 tdo tetIbe danISh terjaGA lalu menjeRit2. SepaNajang menJaga belIau, umi Tak pernAh terKejut macaM ni. suHU seLuruH angGota tubuh danISh panAs yaNG amAt. kamI terUs ke Specialist Al Islam yang dulU dikenaLI KBMC. 40'celcius.. uhhhhhuu.. umi betUl2 terKejut.


demam polkadot ekekeke

sepanjANg belIAu demaM kami taK leNa tdO, risAu denGAn suHU badaNnYa. Umi hanYA pakaIkan danISh CD dan baLutkan danISh denGAn tualA basAH diBadan DAN KEPALanya pasTu danIsh berkiPAs.Cian dia keseJUkan.. UbAt daRi 6jam sekalI beri dokTor kurAngkan kepadA 4jam. Hari keduA danISh masIH paNAs begitu Juga hari ketiGA dan keeMpat. CUme maSa hari keEmpat, suHU badaNNya telAh sediKit noRmal. kami leGA, naMUn Umi terpanDang aDa bintiK2 halUS dibadaN danISh, uMI susPek danISh camPAk. Tapi oleH keRAna iNI adaLAh penGAlamaN pertAma kamI, aBi memBawa danISh p checkup laGi. kali ni dokTor aMbil daRAh danISh untUk di Uji diMAkmaL. Takut kaLAU2 danISh kene denGGi. Ni pun saTU hal Juga maSa aMIk daRAh.. cucuK kaT taNGan daNISh, nurse tu gerAk2 KAn jaruM yg dah tercucuk didalAm kuLit taNgan daNISh, bayNAgkan la baYi sekeCil daNIsh tu kenE cucuK denGAn jarUM paStu jaRum tu digerAk2kan seBAb nak carI saLUr daRAh danISh yaNG taK namPak, kaLaU kiTA yg dewaSa tentu saKitkan? taPi danISh relek, cool je.. tak menANgis pun.. uMi yang nak meNangis, raSa macaM nak maRAh je kat nurse tu buaT camTu.. sudahnYA daRah tak juga keluAr keraNA tak jumpa saLurnYA.

Nurse tu cucuK puLA kaT kaKI daNISh... uwAAA, samPAi haTI betUl buAt cam Tu la. ciaN danISh, nurse gode2 laGI jarUM yg terCucuK tu kat daLAm tanGAn daNISh samBIl membeEBl manAlah kamU punYer saLUr daRAh ni... daNIsh diam.. uMi tahU dia saKIt tapI daNISh budaK kuat sehinGga la dia menjerIt sedikiT, mungkIn keRana nurse tu berkasaR dan daNIsh saKIt sanGat. uWaaaa.. geram tul uMi kat nurse tu.

biLa result keluAr dari maKmal, daNIsh disahKan tiaDA denGgI. cume Ada virus. Tapi dokTor kaT HKL naK admit danISh seharI, kaMI baGitahu, kelUArkan surat transfer danISh ke Specialist Al ISlam (KBMC). BiLa baWa ke PakaR kaNAk2 di Al Islam Specialist, dR cek selurUH baDAn dan daNIsh disahkan deMAm caMpak.. ciaN danISh.. Tapi daLAm dia deMAm paNAs maCAm tu pun, dia dapat satU kemaHiran baRu.. danIsh da pandaI duDuk..



danish duduK ni?




daLAm dia tak sihat tu, macam2 aktiviTi dia buaT. Tengok je Kat baWah tu, aktiFkan danIsh ni?? DemaM pun main tak lupa..






Ari raBu uMi naIk keje Macam Biasa, dapAtla saTu parcel daRi Puan Zubaidah (stylobubble). Kan danIsh ada masuk pertandingan comel sicilik. Danish dapat la sagu hati. kat bawah tu hadiah unTuk danISh budak polkadot.. hehehe..

cam untk gugurl jek.. kene tukar nama danishah bila nak main ni, tQ stylobubble..

Umi bersyukur sanGat, walaupun dia demAm dia tetaP aktif dan alhamduliLlah demam danIsh da kebah cume tinggal dot dot dot je.. hehe.. tengok tu, tdo lene je walaupun muka penUh ngan losyen.. hehehe..




cian danish umi..




ka la semua, jumpa lagi di lain entry..


4 comments:

MaMaSiTi berkata...

Erm..cian la danish tomei..huhuu..saguhati tue macam untuk siti jerk (malunya)..ekekekee...

alizmiealya berkata...

danish..semoga cepat sembuh..
oo..demam nk besar ek dia..
kemain aktif ye..

MiszMama@Haslinda berkata...

Umi, sowi ye..kemaluan plak ngan umi sebab tak tepati janji..sian danishku demam campak..sekali tengok gambar danish beraksi mcm tengah wat gimnastik berirama plak.

yantz-yeem berkata...

ala ciannyer danish!!!cpt2 baik eks....nnti masa PS leh tonggeng camnie?