PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Jumaat, 3 Julai 2009

Tag daRi sIti

TAG diTujukan utK uMi oleH siti.. Layan jeLe.. nanTI cIkgu roTAn..ekekeke

Jom kita tenGok aPa yanG kene....





1. Anda sudah mempunyai berapa orang anak & nyatakan Girl or Boy?
Anak Sorang dan budak lelaki yang baik..




2. Bila perancangan anda untuk menambah anak?
TunggU danISh meMbesar denGAn siHat dan jIka diberi reZeKi, alhamDUlillah..





3. Nyatakan nama anak anda & ape makna nama anak anda dalam islam?
Muhammad Izz DAnish- Muhammad = yang terpuji + Izz = Kekuatan + Danish = kecerdikkan

4. Siapakah yang memberikan nama anak anda?
Umi dan aBi danishla..


5. Dari mana tercetus idea memberikan nama anak anda?
IdeA ni daTAngNya daRi aBI.. memUla aBidaNISh taNAk pun bagI naMA, Umi dah sIApkan naMA unTuk Boy Umi nI MuhammaD AmmaR daNISh.. Bila saAt2 naK melAhirkaN daNSIh lebiH kuRAng 2 harI, aBI doK belek2 buKu naMA2 daLAm isLAm.. Dia tetIbe kaTA biaR aBi daNISh yaNG baGi nama baru barOkah.. ye.. meMang betUl, naMA anaK seelOknya diberI oleH bapAnya SendrI. So daLAm belek2 tu dia terPAndaNG naMA iZZ diA nak bubuH la nama MuhammAd daNish Izz, kan ke pelik naK sebUt??? uMi tak seTuju.. suDAhnYA dia betUlkaN.. MuhammaD izz DAnisH, baru uMi seTuju.. Jadi daNISh uMi tu kekdang uMi paNGGil dia denGAn iZZ Izz daNISh taPi aBi suke paNGGil nama penUh.. kaTAnnya, biaR nanTI babY kita taHU naMAnya.. :)



6. Sekiranya anda dikurniakan seorang lagi cahaya mata...apakah nama yang akan anda beri?
Buat maSa ni taNAk caKAp apA2 naMA duLu seBAb abI suke lasT miNIt baGI naMA, naNTikang daH buh naMA iTu inI diTukarNYa.. ekeke


7. Bagi yang sudah mempunyai anak lebih dari seorang...nyatakan berapa jarak beza umur anak anda?
SKIP THIS QUESTION.



8. Untuk kelahiran anak anda yang akan datang....anda nak girl @ boy? nyatakan sebabnyer?
KAlau boLeh PiliH sendiRi mesTilaH nak gurl.. Tapi tak KisaHla, reZeki Allah, asaLkan ianYA siHAt, cukUp siFat, biJAk daN anaK yaNG soleH.. amIn..


9. Ape ciri2 persamaan anda & anak anda?
PersaMAannYa??? kaMI suke tenGok aBI daN saYAng saNGAt paDA abI.. uhhuhuhu



10. Upload gambar anak anda untuk tontotan semua rakan blogger.








11. Tag seberapa ramai yang boleh untuk jawab tag ni.

# kepada seMUA anaK2 murId yanG follOw Umi yaNg suDi naK buaT homeworK ni.. ekeke













4 comments:

Siti @ nurie berkata...

siti lak, time dah mrah giler ngn mia, baru panggil nama penuh..tahap mrah pertama, panggil mia,...bila dia marah dah naik tahap kedua, DAMIA MAISARAH...bila dah marah tahap giler baban...NUR DAMIA MAISARAH!!!!!!!!!!!he he he

Mrs. Adz berkata...

cute la danish..

mamalieyna berkata...

waa nsb baik pnh wat dh tag ni..ihiks..
danish yg syomel, auntie mntk maap ye, nk vote danish ari tu tp asek tk dpt jer, kelain peginyer, taktau nape..dh click dh kt gmbo danish..

[-suziey-] berkata...

waa lama xtgk danish kt sini..rindu ngn danish comel...bz ler lately:(