PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Sabtu, 12 September 2009

Cat RUmah BAru sempena nak raya?

SAlam semuanya.. huhuhu, raya da dekat... persiapan semuanya ala kadar sahaja.. meriah tu meriahla kan cumenyer uMi sediakan dengan sederhana.. Tiada berlebih-lebihan.. Cume kali ini tumpuan Umi lebih kepada persiapaN anak teruna Umi... dia lebih kamI utamakaN kerana dia baru pertama kali menYambut aidilfitri sebagaI uMat islam baRu.. Tahun ni giLiran umaH abI, tak la jauh sangat denGan umah kamI.. so mudah je, tak perlu tempoh jalan jem .. hehe, walaupun abI nak bawak pulang Kami ke rumah iBu bapa ku memandangkan lama dah na kamI tak pulang melawat iBu bapAku, tapi... denGan doa dan nasIhat ayaH iBu ku kamI beraya di BElah suaMI le dulu.. heheh.. yelah kan ADIL....



oh, cakap pasal adil ni.. kalAu sebut pasaL adil, biarla Adil yang betul... Jangan time2 ni je baru cerita pasal adil. Sebab kita ni manusia kan...Keadilan tu biar betul dan ikhlas...kalau kita ikhlas, insyaallah kita bahaGia.. sebut pasaL ikhlas ni, mak dan ayah uMi banYAk menganjar uMi tentang ikhlAs dan sabaR... kalau kita katA kita sabaR tapi tak ikhlas itu bukan sabar namanYA taPi terpaksa buat.... hihihi... Jadi... dalam diri kita kene ada sifat iKHlas.. ikhlas yang betul2 ikhlas bukan buat2 ikhlas ye kengkawan.. tapi nak bersabar sume orang boleh buat kan??? kalau ihklas, payahhhhh.... jadi ikhlas ni kene tanam dan semai dalam diri kita supaya kita redha akan semuanya.huhuhu, macam ustaZah pulak...



sebenarnya, umi nak cerita pasal uMah uMi ni... nak raya ni, jadi uMi pun tukarla cat dinding baru... ianya tak memerlukan kos wang ringgit tapi perlukan tenaga dan masa yang banyak.. heheheh... buat masa ni baru pilih layout... takde la meriah bagai cume nampak sederhana...sejuk dan redup je mata umI nak memandang... insyaAllah nanti Umi pasanG langsir2 yang tak siap dan letak bunGa2 indah di kiri dan kanan rumaH uMi..heheheh..

Selamat tinggal rumah lama, jasa dan kenangan dengan mu akan ku kenang selalu...sebenarnya sayang nak tukar, sebab ianya permulaan uMi...tapi hidup perlu diteruskan dengan perubahan/penghijrahan terbaik bukan???sub...sub..sub





Oh yer jangan Lupa ye kengkawan, malam ni malam ke 23 ramadhan.. so apa kata kita tunggu malam yang teramat2 dinantikan oleh umat islam..manatahu rezeki kita... apepun insyallah, malam ni... umI doakan semUa kawan2 uMi bahagia dunia dan akHirat... Selamat beramal..














5 comments:

MaMaSiTi berkata...

tahniah..cantik...hhehee,,... bleh gak jadi ustazah umidanish nie.. huhuuhuu...

MaMaSiTi berkata...

betul2 ikhlas nie hanya hati kita jer yang tahu... kadang2 ada gak wajah yang boleh bercerita mengenai hati.. hehhehe.... MaMaSiTi susah nak ikhlas kalau hati dah panaSSS... kekkeke... sabar2 yang boleh cool kan sikit hati yang digoda oleh syaitan..

UmiDAnisH berkata...

>>mamasiti
TQ..hehehe, memang ada cite2 nk jd ustazah masa kecik2 dulu...jangan pandang buku dari kulitnya.. eh betul ke peribahasa ni?

nza berkata...

wah cantik la umah br umi nih..Tahniah le n yg pnting dh senang nk masuk, xcam yg dulu memkan masa ckit..

Crita psal adil, jujur n sbar, sbgai manusia ada masanya kita bolh hdapi n kekdg xmmpu kita kawal...

UmiDAnisH berkata...

>>nza
tak siap lagi deco ni, tu pasal senang je dia on, hihiihi... yela,manusia biasa memang tak mampu mengawal perasaan,memang payahkan... tu yg umi cube nak elakkan tu.. hermmmm