PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Khamis, 5 November 2009

daNiSh jemPut CHiP Mang menYanyi diRumaH???


PetaNg ni peTang khamIS... esoK jumAat, luSa cuTi... YiHaaaa.. umi nak maIn denGan dak danIsh cuti weekend ni.. ActuaLly danISh suKa sanGAt2 kaLAu uMi aJAk dia main sembunYi2.. tetaU je Dia KAlu kiTa semBunYi kat Mana..

Tapi Kalau tak Jumpa, dia Akan seBut.. mama.. mama... hehehe suke denGar.. walaupun Umi aJAr dia seBut uMiiii... dia Akan kaTa mama... ape2 jela sayanggg.. PerkaRa yaNg paLing danISh suKa Buat iAlah.. membUnyikan radIo.. ada sekaLi tu, umi tgK2 raDio dah terpaSang, ada Lagu elicat.. taPi suaRAnya kecil dan halus sanGAt2 macam sUara kaT katoon chip mang tu.. memula ingatkan suara budak kecik yang nyaNyi, so kamI biaR je lE.. sebabkan.. ekcelI kami ni jaRang on kan radIo denGAr laGu2.. tv jele tu pun cerIta yg betul2 uMi nak Layan, kalAu takkk.. xdele..
Sekali kan, da habIs laGu elicat, kuar plak laGu ct nurhaliza.. suara yang sama.. halus.. umi jadi pelikkk.. eh, biar betul.. uMi try cek dan cariK2 apa Yang tak kenE.. rupa2nya, danish punYa kerja. dia yanG adJust tonA suaRA tu meNgecilll... tergElak le Umi deNGan neNEk danISh... ish budak bertuaH yang biJAk ni.. ada Aje pelaJaran kamu suruH uMi belAjar erkkk.. jenUh gakLa nak betUlkan, tak biasa Pakai pun raDio tu.. hihihi
Erm, kat bawaH ni Le gamBar dak danISh yanG biJAk tu.. ha, gamBAr ni uMi aMbil mAsa Dia melArikan diri keTika nAk pakAikan dia BAju... adehhh cian neneK danISh mengeJAr dia.. saBAu je le Budak bertuah nI...Jom kiTa laYAn gamBAr..



Tu le dia, kalAu hanYA ber Cd, walaupun bUtton dia puNya taNGAn tu.. mesti cepAt je naK buKakkk...
"AlaMAk Umi nAMpaK.." Sat na saYAng daNISh Umi.. paS posIng nI uMi tanGkap.. seNyum2 yer dia nak kene Kan Umi..



"Apa danisH NAk Buat erK.... Ermmmmmmmmmmmmmmmmmmmm... ha.."



"Lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... danISh nak laRi cepAt2 sebElum daNISh ditaNgkap... leh maIn mop Tv denGan Lidahhh.."


huhuhuhu.. itule keje budak cerDik aNAk aBi, aSAl nAk diPAkaikan baJU dia LAri.. nAK memAnjatla, nak main pUSh walker dia lee... adehhhh...


"abiiii... tengok ni anaK aBi ni.."umi cakap.. danish cume jawab "heeeeeeeeeeeeeeee..." sambIl laRi..




























4 comments:

mamalieyna berkata...

yaa danish yg makin bijak pandai gituw! ade je perkara baru nk kasi umminye blajo ye..menghiburkan la..tak sabo nk tunggu anak kite sebesar danish nih!..hikhik..
*comei CD danish tu! :)

[-suziey-] berkata...

hahahaha..sabo je la danish.noti ye..ekek;P sedap gk lagu version sipmunk:p

nza berkata...

budk kecik mmg gitu la....farouk masa hingga 3thn xnk panggil ibu. dia selesa panggil mama. Dh msuk 4 thn br dia panggil ibu....

zh-ena berkata...

tu belum berdiri lg tu..klu dh berdiri nak pki baju pun dh susah..penat nak mengejar si kecik nie :D