PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Isnin, 25 Oktober 2010

Danish


Esok nak p balik kampung berseronok dengan danish.. ramai yang tanya apakhabar abang hensem tu.. danish kata dia abang hensem bila umi sebut sape abang hensem angkat tangan.. dia pun cepat2 kata saya... wah2 anak umi pandai...heheh

Biarla cerita itu lepas macam tu je sekarang nak tumpu pada danish sorang, almaklumla menjadi ibu tunggal selama abi berjauhan ni bukan mudah.. sendiri punya badan pun tak terlayan. Tu yang kene kuat, kene tabah kene sabar dan kene redha.. bak kata danish umi.... abarhhhh, abarhhh..huhuhu



Tengok si gelagat danish yang pandai macam2 memang mencuit hati dan kalau cerdik dia lebih2 umi nak marah pun tak jadi.. pernah sekali tu dia tumpahkan air dia takut umi kasi nasihat macam2 dia cepat2 amik tisu lap air yang dia tumpahkan tu,ekekek pastu sembunyikan tangan yang bertisu tu kebelakang, konon kita tak nampak.. aduhai..

Macam2 benda terjadi sejak akhir2 ni.. dan takdan nak cerita semua.. walau apapun umi bangga ada anak yang bijak macam danish.. kalau kita sedih pun dia akan sedih jugak sambil peluk2 kita.. lagila kita terharu.



belum 2 tahun lagi sayang oi tp da macam 5tahun la kamu ni danish.. mkn pun sdn bhd.. seluar pun tanak kita pakaikan, nak pakai sdri.. memang senang la umi kalau bg kamu adik nt.insyaAllah ye sayang..

k la korang seperti yang ditanyakan tentang danish oleh mamalieyna,inila seba sedikit cerita bujang ku.. oleh kerana kesuntukan masa hari2.. hanya beberapa entry je dapat umi publishkan dan sejak akhir2 ni entry contest paling banyak..heheh.. saje membanyakkan entry dan memberi sokongan pada kawan2.

K la korang,umi nak berehat.. jumpa lagi 2 minggu akan datang.. Salam..

Hai.. saya danish abang encem tgh menikmati pizza hurt sambil possing baik.. owh

Salam sayang dari,



Jom Klik banner ni.. besar faedahnya..

gif creator

2 comments:

mamalieyna berkata...

waah abang danish dh besarlah! ^_^..happynye dia dpt mamam! ^_^

oooh ada contest eh, nak join nnti!

happy holiday! bestnyer...

cha berkata...

gigi dia banyakkk...