PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Selasa, 7 April 2009

eTiQa Takaful 4 baby insurance
Pelan simpanan berinsurance untuk masa depan si kecil

PELAN SARJANA Dengan peningkatan kos pembelajaran ke IPTA dan IPTS di sekitar 3% setahun berdasarkan kadar inflasi, adakah anda telah bersedia untuk menghadapinya demi masa depan dan kesejahteraan anak anda? Pelan Sarjana dengan gabungan tabungan dan perlindungan adalah satu usaha untuk mewujudkan dana khas sebagai perancangan kewangan pendidikan anak anda di hari esok. Kecemerlangan masa depan anak anda ditangan anda. Dengan perancangan kewangan yang strategik dan digabung dengan perlindungan menjadikan Sarjana sebagai suatu perancangan yang komprehensif dan harus bagi penentuan masa depan anak anda.
TAKAFUL
Cabang Muamalat Islam yang saling menjamin, menjaga dan
memelihara sesama peserta berasaskan kepada konsep Tabarru’
.
Etiqa Takaful Berhad (266243D)
(Dahulunya dikenali sebagai Takaful National Berhad)
Pelan ini ditaja jamin oleh:
Manfaat Utama
Manfaat Perlindungan
• Sekiranya berlaku kematian atau keilatan kekal menyeluruh ke atas pembayar, kesemua sumbangan asas termasuk Rider atas diri anak melainkan tabungan tambahan akan dilunaskan sehingga tarikh matang, anak meninggal dunia atau keilatan kekal menyeluruh, yang mana terdahulu.
• Sekiranya berlaku kematian ke atas anak, kontrak ini akan membayar Manfaat Perlindungan berserta Akaun Peserta dan keuntungannya yang terkumpul.
• Sekiranya berlaku keilatan ke atas anak, kontrak ini akan membayar manfaat keilatan seperti di dalam jadual yang ditetapkan. Kemudahan Pengeluaran Pendahuluan Biaya Pendidikan Pengeluaran wang daripada Akaun Peserta (AP) dibolehkan 3 tahun sebelum tarikh matang sebagai pendahaluan biaya pendidikan. Manfaat Matang Apabila kontrak ini matang, peserta akan menerima keseluruhan akaun jumlah terkumpul dalam AP termasuk keuntungan dari AP dengan lebihan Akaun Khas Peserta. Manfaat Perlindungan Komprehensif Manfaat sampingan perlindungan berikut boleh disertai dengan sumbangan tambahan.
• Rider Bertempoh (Juvana Sahaja)
• Rider Penyakit Kritikal (Pembayar Sahaja)
• Rider Manfaat Hospital (Pembayar dan Juvana)
• Rider Pampasan Kemalangan (Pembayar Sahaja)
• Rider Manfaat Kematian dan Keilatan Akibat Kemalangan (Pembayar dan Juvana)
• Rider Manfaat Pembayar (Pembayar Sahaja)
• Rider Manfaat Pendapatan Keluarga (Pembayar Sahaja)
• Tabungan Tambahan
Kelayakan Penyertaan
Had Umur: Sehingga 17 tahun
Tempoh Penyertaan: 5 hingga 25 tahun
Umur Pada Tarikh Matang: 13 hingga 25 tahun
Perlindungan Minimum: RM10, 000
Sumbangan Minimum: RM600 setahun (Asas dan Tabungan Tambahan)
Pembahagian Keuntungan / Lebihan Pembahagian keuntungan dan lebihan adalah sebanyak 80% kepada peserta dan 20% kepada Etiqa Takaful Berhad. Peserta berhak menerima keuntungan dari Akaun Peserta dan lebihan dari Akaun Khas Peserta (Jika ada). Pengecualian Cukai Pendapatan Kontrak ini layak menerima pelepasan cukai pendapatan tertakluk kepada keputusan muktamad Lembaga Hasil Dalam Negeri.
*Penting
Fakta penyata ini merupakan keterangan ringkas. Untuk mendapatkan butir-butir lengkap mengenai syarat dan peraturan, sila hubungi :
Puan Hariyati Kamaruddin
017 -2861671
atau emailkan sebarang pertanyaan di :
atau
Rizdalin Ridzuan di :

alynn_41181mr@yahoo.com


Anda sudah membuat perancangan untuk mempunyai simpanan RM1.4 juta hingga RM2.8 juta untuk bersara dengan selesa pada usia 55 tahun? Sekiranya belum, sila hubungi Puan Hariyati untuk merealisasikan impian ada dimasa bersara nanti. Takaful untuk semua..

3 comments:

MamaSiti berkata...

Umi Danish bijak,bijak...Kecil2 dah ada insurans..Bertuah Danish....Tahniah..

Rizdalin berkata...

BijaK-biJAK.. dari kecikla AJar anAK menabuNG untuk haRI tuA..huhuh

MamaSiti berkata...

Siti dah ada tabung KFC..Jom join SIti daNISH..mAMA sITI buat PTPTN untuk Siti..hehehh...Betul dari kecil perlu diajar menabung...