PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Khamis, 16 April 2009

Pemikiran SalaH tentang Cd

Ramai yg salah tanGGapan mengenai cD. Kat bawaH ni ingin Umi terangKan berkenaaN cD suPaya oraNG paHAm dan taHU tentang cD

  • Susah Basuh

- Cd tak susah di basuh. Boleh buat laundry 3 hari sekali. Simpan di dalam bekas bertutup untuk menunggu giliran basuhan. Tiba hari basuhan.. basuh semua sekali, itupun guna mesin basuh, apalagi.. kan mudah tu??

  • Jalan Kengkang

- tak de pun. Org dulu2 pakaikan baby lagi la besar n tebal lampinnya. Ramai gak yang jadi model huhuhu..

  • Bertahi Lalat

- cd susah bertahi lalat.. cuma kena ingat, jika baby on medication.. akan menyebabkan cd sedikit kehitaman. Tapi bila dah basuh byk kali... kesan hitam tu akan hilang.

  • Stain

- mudah sahaja, jemurkan di bawah sinar matahari. Ia adalah peluntur semula jadi. Atau boleh amalkan petua perah dengan limau nipis

  • Bocor

- Herm.. ni satu lagini.. biasanya disebabkan pemakaian yg tak betul, salah fitting, prewash yg tak sempurna,tak cukup bilasan dan penggunaan sabun yg salah.

MaknaNYa disiNI tiAda yang tak BaiknYA berkeNAan cD. PadaUmi apalah sanGAt kepenatAN kecil berBAndinG anak yg tidaK sihaT...



2 comments:

[-suziey-] berkata...

kiranya CD ni utk pakai lampin kain kan..dia mcm suar getah tu kan..skang dh byk design kan..comel2 jek :)

Rizdalin berkata...

Yer.. betul..tu ibuaQeel. memang macam seluar getah tp yg tu tak elok sangat kerana material cd lunatot ini begitu lembut dan tidak menyebabkan rushes pada baby. Kalaula mummypokko tu lembut tapi yg cd lunatots ni lagi lembut giler. mummypokkotu berbahan kimia tapi cd lunatots ni tidak.. baik utk aQeel dan semua baby dunia.