PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Isnin, 20 April 2009

DAnIshku MotaK kepAla

danish selepas di cukur motak.. masih lena diulit bidadari syurGA..ikikiki

Arini umi nak cerita pasal budak musyuk yang shomel tu.. Abi lagi ucuk, ahahks.. Umi nak bercerita pasal bercukur kepala baby. Danish telah umi cukur sebanyak 44 kali. Umi dengan abi ikut petua kakak abi. katanya kalau nak anak cerdik bercukurla sebanyak 44kali setiap hari rabu. Tapi tak la setiap rabu je umi buat sbb dalam haripun bole dikatakan kerap juga danish dicukur.kalau ikutkan setiap hari rabu je, nampak gaya nyer hingga setahunla danisH ku tak berambut.. Cian danish motak..hihihi cute gak..ikikiki..

Erm.. masa hari pertama, danish dibotakkan oleh pak udanya iaitu adik lelaki UMi yg kedua, sebab adik lelaki uMI yg pertAMA tak pulang UMah selalu. Dia duk KLIA keje tgk kapAL terbang terbang JE..kikikiki Pak uda ni berani sikit. Memula atuk danish nak cukurkan tapi sbb ayah uMI dah tak berapa jelas matanya so udela yang jadi penGgantinya. Tapi nak dijadiKAn cerita disiNI sebenarnya aBI yg cukur si danish shomel Ni memulANya.. tapi dari jaM 12tghari sehiNGGA 4.00 petang tak siaP2. ape da abini.. sebenarnya abi danish ni seorang yang jenis tak sampai hati, dia takut sangat kepala danish tu luka, maka dia buatlah dengAN penUH berhatI2 dan sangat menjaGA matadan tanGAn nYA takut si DanisH terLUKa..malah waktu umi tersinggul sikit kepala danish, abi da teguR umI.. marah memanja jekk ahaks.. sebabtu umi puji abi adalAH seorang abi yang penyayang. Caranya menjAga danish sangat2la buat uMI terHaru sebagAi iBU.. bertuaHnya danish dapat aBI cenggitu. Abi macam ayah umi yang amat penYAyang.. dan jangan TAk tahu, kalau danish berTUAH ada aBI yang penyAyanG tentula Umi lagi berTUah.. kenapA??? upss adaLAH... hikhikhik..


DanisH dimotakKan ketika Tidur

Erm... tadi cerita pasaL apa erk?? melalUT pulak..oh pasaL danish Yg bercukur.. em.. sudahnYA danish dicukur oleh PAk udenYA. bila balIK cni, duk uMAH sdiri... umIla yang teruskan mencuKUr danISh sehinGGA kali ke 44.. danisH tdola time kami cukur kePAla dia.. senang je si danisH musyuK ni.. uMI cukur pelaN2la.. dia lena je diulit mimPI.. tau2 sedar2 kepalA dah botak.. danisH tau ke kepaLA dia diBOtakKAN, kalau dia faHAM tentu dia laRI tanAk diboTAkkaN.. hihihih hari terakHir dAnIsh bercukur kami bersamA-samA (aBI + umi) cukurKAN danIsH. lepastu kami pun berbuat hajaT bersedekah utk si danISH shomel mudah2an danish membesar sihat, selamat dan jadi Ank yang soleh... sebenArnya, hajaT bersedekaH tu bila bercukur kalI pertaMA timbang RambutnyA mengikut graM mas @ peRAk..tapI memang niat kami utk anAK kami.. takpelahKAn kalau buat banyak kalipun.. janGAn pulak nanTi korAng pk Umi ikut kepercaYAAN siaPA plak.. hihIHihi.. apepUn danISh musyuk dah kemBAli denGAn rambuTnya yanG hitam meNAwan..

2 comments:

[-suziey-] berkata...

sgt behave danish..tgh tido pn xterjga org cukur rambut dia..kalu aQeel dh meloncat dh..ekeke;D

Rizdalin berkata...

erm.. danish ok je, alhamdulillah.. senang dan dipermudahkan.. (memang kalau tido jenis xsedar.. hihihi)