PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Khamis, 23 April 2009

Dinner Family Abi..

Arini umI nak berceriTA pasaL dinner familY belaH aBI. cadangan tempat memanG banyak la.. tapi akhirNYa mama (ibu mertuaku) memILih restoran NelayaN Tasik TItiwanGsa. KenaPA mama yg pILIh sebAB mama yg Nak beLANJa malam tu... hihihi kami pulun je makaN..Herm... waktu ni, abI memanG sibuK sanGAT2 sbb dia uruSkan kursus Staff hajI.. so memAng le semuAnya jd kelaM kabuT sikit..

Hari sabtU tu, aBI terPaksa ke Opis memBuat kerJa. TiNGGallah daNIsH n Umi kat UmaH Diorg Janji lepas soLAt Magrib nak jumPA kat TitiwanGsa. Tapi disebabkaN abi sibUK umi dgN DanIsh menunggU abi di ruMAh sehinGGa puKul 8 malam. nasib siang tu umi MasaK apa yg patut xDe la lapO sangaT.. tp nak p buffer ni kene peruT kosonG baru BesT.

DalaM jam 7.45 maCam tu baRula si Abi sMS nak samPAi umah, aBi bgtau.. aBI Sampai jerk.. manDI2 n Umipun siAp2 aPA yg paTUT. si Danish shomeL tu lagiLah, dah siaP2 paKai cecAntik mana nak duk baWah, takut kene TinggAl.. dia La yg keAlm kaBUt dulu, macAm2 buNyi dia buaT meNAndakAn diriNya janGAn diLupai.. Nak dijadiKan ceriTa kamI yg daH memang LamBat ni, jalAn jem PulaK.. seMUa da SamPAi tp famiLY aBi je yg Tak namPAk baTAng hidung LAgi.. Semua da senDawa banYAk kaLI kami taK muncul2 lg.. tp AkhirnYa dalaM jam 9 maLam kami pun sAmpaI selePAs jenUh mencaRi parkinG yg penUh le saNGAt kat TitiWangsA.. DAnish plaK masuk2 je KeretA terus tdo.. daniSh nI memanG biJAk.. kaLAu kaTa nak kelUAr je masUK ketE terUS tdo, taPI biLa da saMPAi wahhh.. bulAT je mata DanisH muSYUK ni.. heheh pandai tak? biLA da terJaga dari lena tu.. erm.. dia pun sekaLI la joiN kami2 semUA..

SAmPai2 tgk semUa da kekeNYAngan..tapi masih ada yg taMBah2 n pulun2 laGI. malam tu kaMI makAn steaM boat. Umi NI jeniS taK panDAi pulun lebIh, maKAn sTAndaRT je.. maKAnaN yg aBI piliH untuk Umi, uDanG, keTAm, fishball, sedikit saWi china n tauFu basaH taPi umi palIng suKa udAngLa, adaLa daLAm 10 ekor umI makaN.. mak Ai, banYAk nyer kata makaN tak panDai pulun... ni bukan pulun tp cam melanTak..hihihi umi aMik le manggO suaM sebaB uMI tak Suka ais... Abi pun MakaN apa yg Umi maKan gak tapi dia Tambah mee GorenG n pencucI mulut pisang gula MeraH.. sedap gak..hiihihi

DanIsh? erm.. dia MunYuk je ariTu sebAb semUa org dok siBuk MakAn n TanaK laYan dia.. daNish nGantuks sebenArnya tapi dia cooL kan diri dia sBB nak join sekakI la tu, budak berTuah.. nasib tak Meragam..hehe

SelePAs makan perut kenYAng n buncits ops... sesI posSing memOsing pun bermUla.. dioRang ni memanG suka berGambaR.. n umi biaSA2 je.. abi layannnnz je.. da Maca artis kami semUA hahahah... daLam kul 11.00mlm camtu baru kami puLang ke ruMAh masiNG2.. daNish tak2 tdo2 walauPUn dalaM kete.. mb daNISH Tak percAYA kenAPA wakTU maLAm keNE beRJAga.. 'syok gak umI tu pasAL danISh tak tdo2' danish saId..heheeh


Kat bawaH ni adaLAh bebeRApa gamBar daNISH unTuk tunTUnaN semua..


mode: tgh minum susu dulu..




mode: bosannYA la duk dalaM stroler je..



mode : daNISh maiN sorg2.. sian danisH..



mode : hah.. baru nak aJak possIng.. amIK ni..

mode : tgk.. makanaN da habIS sikiT pUN tak bG danISH..

mode : umI gak saYANg daNISH.. hihii tQ mii..


mode : posSIng dgn Umi n AbI danSIh

mode : terkejUT tenGok sapE ni..

Mode: haaaaa.. ni le meke sume baru le NAk aJAk berGambo..


mode : hensem ke daNISh..

2 comments:

[-suziey-] berkata...

danish comel..smeangt je bdn dia :) syiok tu g mkn2 tp danish dok dlm stroller je la ek..ekekk:D

UmiDAnisH berkata...

hihihi... badan dia biasa je cuma danish ni tinggi la suziey.. hehehe.. jom la kita p mkn2..