PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Ahad, 14 Jun 2009

TerMOs maKAnaN danISh??

Ok, harI ni uMi buatkaN danISh bubuR lobaK merAh je.. hehe.. sbb danISh memaNg suka MakaN lobak.. jumAat haRiTu p checkup daniSh n doktOr kaTA umi da boleh bagi danISh makAn daGinG or aYaM untUk danISh.. wahhh.. mesTi daNISh suKe buBur + aYAm or daGing. taPI umI inGAt Mi naK baGI daNISh trY aYam orGAnik HPA la, aYAm orGAnik Hpa tu tak menGAndunGi sunTIkan macam aYAm2 sekARang ni.. Ayam organIk HPA ni dibela denGAn baIK dan membeSAr taNpa suntiKAn, takdela nanTI daNISH monteL sanGAt macAm kaNAk2 sekaRAng... heheh, bUkan la sepeTi cloth diaper, umI tetAp taNAk baHAN kiMIa menYEntuh baYIku daRi usia kecIlnya..


bekas simpanAn makanAn Danish





eRm.. berBAlik kepAda buBur daNish taDI, uMi siaPkan deNGan mudAh.. Umi simpAn didaLAM bekaS taRmos unTuk menGEkalkan suHU bubUr daNisH.. canTik TAk beKAs tu?? smPle je, mudah untuK kita menYImpaN bubUr baYi kiTA seLAma 8 jam tahAn kePAnasan bubUr terSebut. Baik unTuk iBu2 yang menGhantaR aNAk2 ke nurserY. sesIApa beMInat naK beLI boleh dapaT kan di baByumisHop denGAn haRGa yang berpatuTAn.


KAlau uMi nak jenjalAn manA2 pun Umi suKA beKalkan danISh bubUr daLAm beKAs terMos ni. seNAngkan? uMi suka seBAb walauPun maSAk jaM 7 paGi taPi jaM 6 peTAng masIH suam2. tak perLU tunGGu unTuk disejUkkan hanYA suAp kedaLAm mulut daNISh yg maCAm mulut iKAn tu, bulaT2 danish nganga kan mulut dia


3 comments:

MiszMama@Haslinda berkata...

Semoga danish membesar jadi sihat dan kuat! Suke tengok baby yang pemakan. Bertuah danish ade umi yang pandai masak.

[-suziey-] berkata...

waa dh ade termos lagi..syioknye...msti sedap ummi mask utk danish:D

Yatie Ahmad berkata...

salam, katne beli termos tu yea cuba bukak link tu tapi x keluar apa2 pun..tq