PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Ahad, 14 Mac 2010

jalan2 cari makanan..

Ish ish ish, kesabarannya umidanish nak mengapdet umah umi ni, pasai tenet problem sungguh, jenuhla umi nak apload gambar.. asyik henghong je.. geram tullah.. hope jadIla arini settle sume nya.. malas da nak hapdet cerita berkurUn ni..

Hiii semua, rindunya kat orang kerana lama tak bercerita disni.. umi alhamdulillah sihat cume penat masih berbaki dan penat menjaGA org demAm pun ia juGak.. huhuh, abI nampAknya da ok dan sekarang giliran daniSh plak demAm.. huuhu, cian dak danish demaM samPAi lembik badan tak laraT nak bangUn..


ada masa sikiT nak bercerita kisah kamI bercuti... bertolaK dari uMah jam 9pagi... fuh.. danishla org paling seronoK kalau dibawak jalan2.. mulut dia tak bentI2 berceloteh kiSAh itu dan ini hingga akhirnYa dia tertidur keletehan menunggU2 masa sampai yg tak sampai2..hehe... mb peninG sebab jalan berliku2 pun ia juGak..


inila gambar daNish ngan kaisara, tak sabar da nak turun kete..


kaMi sampAi disana sekitaR jam 2ptg dan check in daLAm 2.30ptg... cuaca ok takla sejuk mana.. pas da hangkut barang2 masuk bilik, kamI bersiar diladang strawberry.. saje usha tempat duLu.. masa Ni umi naK pekenA vanIla strawberrY dan aBi amIk jus strawberrY.. fuh... shidap banGAt.. danish??? danish mkn strawberry jele.. sambiL melayan keseluruhan kereTa maiNAn berbAyar disitu.. wulahai... kayo tokei kete tu pasaI sume duit shiliNg aBi didermakan dalaM kete tu..


Oit, shiling da habis dikerjakan danish pun masih senyum2 control ni?

Ha, ni baru nak amIk order.. danish nak sekrem strawberry 1.. kaisara?? Tengokla gelagat anak bujang ku ini dibawah.. bukan main tunjuk hero kat si kaisara tu..





ibu... bape sume ni, sara nak bayar..
pas da kenyanG makaN tu, kamI bersiaR2 laGi tenGok ladang teh, tp x berkesempaTAn sebAb cuaca da gelaP dan time masa tu da kul 5.30ptg. pak guart tak kasi MAsuk..kami pun pulangla mereHatkan diri..
malam tu kaMi makaN2 steamboat..huhuh xsangka ada serprise kek dari abi..tah bilanya dia p order kek tu.. so, makanla sampai lebam.. waktu nk potong kek tu, si dak danish ni boleh pulun tdo..wahahaha..



Yihaaaaaa.... kek lagi... manyak kek la tahun ni.. nyum nyum nyum....


ibu sara wif ayah sara posing manja sebelum mamam kek.. sarah.. tengok tu.. si sara posing cute... esoknya, kamI pepagi p taman reramA.. jalAn2 dlm tu tgk rama2, kaktus, ulau, kalajengking, dan mcm2 laGila.. seronOk tgk dak danish yg seolah2 berada didUnia baru..

Ha, yg kat bawah ni, binatang2 dan tumbuh2an yg danish tgk.. dia kata kalajengking ngan kumbang tu mut....mut.... semut


pastu Kami melawat ladang teH.. fuh sejuK gile duk kat atas tu sambil menikmati teh boh dan sandwich yg disaluti daun salad segar.. nyum2 tak cukup satu la.. ni la bapaK2 mengambil gambar dengan anak masiNg2 diikuti kaum ibu..





Posing sebelum ke kilang proses teh... pastu kami lawat kilang proses teh.. huhuhuhu... sungguh lengang..



Ini la spesis yg terdapat didalam kilang teh berkenaan.. eh, cam kenal jek?kuikuikui...


Yang bawah ni kamI p minum dulu kat tea shop.. fuh sejuk saujana mata memandang tp sejuk giler lagi bila angin bertiup bawa haruman teh... Tengokla kat bawah tu, si danish..

pas muka dia je interprem, abi dgn umi nak gak interprem sekali ngan ibu dan ayah sarah..







ceh.. kaum bapak2



pastu kamI jenjalAn lagi p membeli barang.. apalai.. borong sakanla..esoknya baru kamI p petik strawberry.. memang wangi sungguh bau strawberry yg masih merah2 di tangkai pokok.. jom tgk aksi masiNg2 yg giler strawberry..

danish yg meramas mesra buah strawberry,umi ingatkan dia nak pegang je rupanya... hancur digenggaman.. tgk2 merah da jejari tu..



ni pulak abi yg control macho sebagai boy pemetik strawberry kamI..huhuhu



ni la umidanish.. masa bila la abi ni amIk gambar..


pastu baru kamI shopping sayur2an.. macam2 sayur dibelinya sampaikan kata abi.. ha, jgn nnt buat potpori kering dlm peti ais sudah..wakakakak...

inilah perjalanan kamI yg sememang nya sempoi.. nk snap gambar cecantik memang tak meyempat. pasai danish kan da ligat sgt. siap ada mat salih tu dukung dia lai kami punya tak perasan masa bila dia leh lari g kat mat salih sebelah tu...huhuhu

k la korang, layan jele kemalasan umi menaIp cerita yg tah apa2 aja ni..selamat berkerja,moga danish umi cepat sembuh..



4 comments:

Cik Anie berkata...

sedapnya straberry..fresh dari ladang

UmiDAnisH berkata...

cik anie:
hihih, memang sedap.. umidanish suka sgt2

nza berkata...

sronoknya g cuti2 Msia.

[-suziey-] berkata...

waaa bestnye dalan2..hhe..rezeki kek no:p

danish dh big boy la..nmpk muka ummi dh:D cewah..mcm aweks n pakwes plak:p