PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Rabu, 31 Mac 2010

cat + danish + ceHhhhh..

Hii.. salamz semua, huhuhu beria2 tukar layout tapi isi plaK tak de yg barU.. hahaha, camne ngan wajah baru umaH umi.. adakah nampak lagI sejUk ataupun laYu je.. umidanisH buat kali pertama tahun ni dan kali ke tiga menukar layout untuk nampak lagi segar dan fresh.. kalau buruK bagI tahu erk..






sebenaRnya maKin harI maKin bz dan uMi ubah layout ni pun curi2 masa sebenarnYa.. kalau kat Umah kene Tunggu daNish tdo la baRu sentuh netbook umi. tapi da kalau umi yang tidokan danish kadang2 dengan umi sekali tertidO.. sedar2 da tengah malaM..ekekek.. lotih pasai siang banyak keje..uwaaa, sape leh tolong??? tolong doakan punjadila biar umi tak sibuk sangat..





Namun bz camne pun umI balik umah kene la happykan diri untuk suami tersayanG dan danish omei.. sekarang ni kalau ada org bg dia apa2 dia akan kata cehhhh.. huhuhu.. kalau nak apa2 omeiiiii..omeiiiii... sambil guling2 pasai omei dia lambat.. aksi guling2 ni kalau kat umah la..ekekek kat lalu tak penah buat lagi... fuhhhh risau kalau guling2 kat shopping komplek..nampaknya dia dengar kata juga... bila umi kata no no no, dia akan buat sambil panggil omeii.. dgn tangan tunjuk no no no..cute sgt.. =)





paling sonok kalau dia nampak cat.. umi memang jarang lepas dia jalan sdri kalau kat lua.. takut dia buat benda2 yg tak sepatutnya.. jadi bila dia nampak cat.. umi akan cakap slowly... chaaatt... so dia pun selalu bila nampak cat dia akan cakap lembut sangat2... "chaaattttt" cat huhuh sungguh umi danish sangat lucu kadang2..memang baby ni mudah ikut.. pengajaran disinI.. kita tunjukkan contoH terbaiK maka jd baiK la dia.. kalau kita bercakap lembut dan tidak suka menjerit2 dgn baby2 or kanak2 maka dia pun akan cakap dengan penuh sopan dengan kita.. maka harmonilah










Ini bukanla gambar yang umidanishkan lukiskan untuK danisH ye puan2... huhuhu ni kredit oleh goegle... buat masa ni uMi lum laGi tunJukkan danish caRA melukis dan pegang pensil walaupUn dia adakalanYa cepat tanGan mengamBil pen2 dan pensil uMi bila uMi buat keje.. bahaYA tu taPi walauPUn mata tumpu keje2 lain otak tetap kat anaK.. apapUn nanTi samBung laGi erk.. salamz..






Jom tambah ilmu akhirat dgn mendaqpatkan CD alquran.. manatau bole digunakan ketika memandu.. klik dibawah ni erk...


4 comments:

MaMaSiTi berkata...

amboii...bukan main cat baru lagi.. cantik2..hehhe.. sekarang nieh musim cat umah kot.. ha2...umah mamasiti la tue tak der isi baru.. kihkihkih... umidanish da jawab la tue..

mamalieyna berkata...

cantikkk..lama tak jengah umah umi ni..sekali masuk, wajah baru..lawa..berkenan ler..ni yg rasa nk tukar gk ni..hehe..

anak memang penawar duka lara..apa je buat mesti igt kt anak kan..^_^

UmiDAnisH berkata...

mamasiti:
huhuuhu..simple jek.. saje tukar selera

UmiDAnisH berkata...

mamalieyna:
tukaw2 jgn xtukaw.. tula kan..ank segalanya.. =)