PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Khamis, 1 April 2010

Sejuknyer pagi ni

huhuhu... sejuk2 pagI ni rasa mata layu je nak buat KEje.. mood bergulUng dalam selimUt cam hot dog roll masiH lagi menghantui fikiran.. oHH apakaH?..
Salam semUa.. korang rasa cerIa or rasa masih diseliMuti seliMut tidOr korang kaT umaH?? pagI2 laGi da menjalanKan kewaJipan sebaGai isteri dan iBU.. arini umI sempat sediakan sarapan sebeLum kelUar rumaH untUk aBi dan danISh..walaUpun simpLe taPi rasA puas.. Jom kita share..


JejarI roTi verSi uMidanish.. ehemm

Bahan2nya:-
3 keping roti gardenia di potong jejari..
sedikit hirisan halus bawang besar.. (kalau tanak pun takper..)
Tepung gandum..
sedikit serbuk kari..
garam secukup rasa..
Minyak untuk menggoreng..

Cara2nya:-
1. bancuh 3 sudu tepung gandum dan serbuk kari bersama, kacau hingga rata.. masukkan garam secukup rasa dan sedikit hirisan halus bawang besar..
2. Panaskan minyak..
3. Celupkan roti kedalam bancuhan tepung.. golek2 kan bagi rata pastu masukkan kedalam minyak yg telah dipanaskan didalam kuali tadi.. hati2 dgn minyak panas tu
4. Gorengkan mengikut kesukaan anda.. yang pastInya.. roti akan menjadi rangup dan sedap..huhuhu



kalau minat leh buh gula kat jejari roti tu

Ha.. siap pun roti uMi danish.. camni la gayanya jejari roti versi uMidanish.. nnt korang cuba la.. uMi da kenyang makan pagi tadI dengan teh o panaS bersama aBidanish..

Sempatla jugaK masukkan adv nuffnaNg kat dlm blog di bahagia header.. memula tu asyik xjadi jek sebab tak baca cara2 nak masukkan, rupanya seNAng je la..nnt korang klik2 la erk.. mana tau ada iklan yg berkenan dihati..

k la..selamat berkerja..


salam sayang,


Jom klik banner ni utk dptkan CD alQuran..





8 comments:

[-suziey-] berkata...

waaa menarik la ummidanish..rajinnya buat..hmmm nk try la..thanks for sharing..

pstt cantik umah baru:)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil berkata...

wah tak pernh cuba .. nanti leh try .. agak2 mskkan telur pun ok kot .. he..he..

UmiDAnisH berkata...

suziey:
simple dan mengenayangkan.. hehe, kalau nak p keje yg ni paling simple utk sarapan tau..

UmiDAnisH berkata...

mama adam..
kalau masuk telur dia tak rangup tau.. pastu minyak akan menyerap lebih.. tu pasal umi tak buh telur..

dotblogspotdotkom berkata...

nape le petang² nih pakcik terjengah ke blog dia nih..... kene plak perut tengah lapo nih wey... memang tak menahan...

UmiDAnisH berkata...

pakcik dot..
huhuhhu.. memang tak menahan.. ekeke

Ummi Salsabila berkata...

rajinnye umidanish ni..:)

mamalieyna berkata...

huhu..kena komen kali kedua..kali pertama tulis apa eh..hehe..

nak ckp..
resepi sgt best la..boleh cuba ni..! simple but nice nmpknya ni..thanks for sharing! ^_^