PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Khamis, 22 April 2010

penyet oh penyet





huhuh, selamat paGi dan assalamualaikum.. nampaknya umidanish semakin syiok sendiri menulis cite tanpa pembaca..haha, takpela.. yang penting kita happy walaupun sedih gak.. paGi ni sebelum nak buat keje harusla umidanish membebeL apa yang terjaDI semalaM..

Malam tadI sebeLum aBI danish menYambung tugasNya semPatla juGa uMi aJAk dia pekenA kaT aYaM penYet.. uMi belAnja lo sempena dapat APC haha sila jangan muntah.. huhuh, aYAm penyet jek.. pasaL kitorang tak peNAh lai makan kat Sini, so try la kat sini nak tengOk camne rasanYo..




abi yang letih banYak koje.. cian dia.. muka pun sediH jek.. sabar ye sayang


ni candid dari abidanish, tengok mata umi pandang ke tempat lain..buruk nampak tu



Hahahaaa.. orang kata uMI kuruS benor kan???? tengok la menu umi danish maLAm tadI.. penUh satu meJa..hahah, bukan tamaK halOba yer.. tapI nama Pun nak belanJa hasben so pekena semUA sekalI la..kotla sedap, bole la singgaH laGi.. Umi makAn aPE? hhahaha, menU nya :

seperti biasa, vanila untuk umi dan aBi ais lemon tea


ayam penyet.. (nape panggil ayam penyet?? sape tahu??)


udang penyet.. penyet lagi..


ikan asam pedas pelik (eh, pelik tu umidanish yang tambah erk,hihih)

pecal yang sangat2 simple dan pedas



hahaha.. takla banyak mana, tapi umi rasa da banyak sangat da ni.. (pasai jenis bukan makan banyak,huhuh)semua namPak sidap2 masa kat dalam katalog, tapI hanya ayam penyet dan udang penyet je yang sedap.. yang ikan asam pedas tu, tak bole la umi makan, rasa hanyir dia ya allah.. pastu dia punya pecal, fuh... pedas sangat2.. pastu isi pecal tu hanya taugeh, kacang panjang dan kobis.. ish pelik dehh..

air peberet umi danish yang vanila tu pun cair dan tahla.. nak komen banyak pun kot la korang rasa sedap.. marah plak dengan apa yang umi danish cakap ni.. apa2 pun.. korang p la jengah sendri ayam penyet.. ayam penyet ni umi makan kat bandar tun razaK punYa cawangan.. Ynag sedapnya hanya Ayam dan udang penyet.. yg takde penyet tu tak sidap la pada tekak umi..huhu

hahah, setakat ni dulu bebelan umidanish.. jom buat koje..


Salam sayang dari,



Jom Klik banner ni.. besar faedahnya..




gif creator

9 comments:

[-suziey-] berkata...

waaaa udang penyet tu mcm butter prawn la..hmm xpnh try lagi mkn ayam penyet or udang penyet ni..

mamaaerish : berkata...

cancel nak pegi.... ;p

MaMaSiTi berkata...

mamasiti ari tue makan kat sini gak la.. ayam penyetnyer ranggup.. memang banyak nampaknya makanan umidanish tue.. sup ekor kat situ sedap & banyak.. yummiehhh...

mamalieyna berkata...

wooo makanan lagi...ramai dh blogger buat n3 pasal ayam penyek ni, kita gak ketinggalan..lum merasa pun lagi..huhu..

*herm..umidanish ni mmg nmpk kurus la, so, boleh la makan apa saja! ^_^

UmiDAnisH berkata...

suziey:
udang ngan ayam je yg umi rasa sedap..hihihi maybe tekak kitorang je kot..

UmiDAnisH berkata...

mamaearish: eh, try la dulu kot2 sedap.. mb tekak umidanish yg tak leh masuk kot..hihih

UmiDAnisH berkata...

mamaearish: eh, try la dulu kot2 sedap.. mb tekak umidanish yg tak leh masuk kot..hihih

UmiDAnisH berkata...

mamasiti: memula nak gak try sup ekor.. tapi kang nnt nak plak...hahaha nak apa la tu

UmiDAnisH berkata...

mamalieyna:
Try la dulu rasa baru leh tau camne nikmatnya..hihihi ayam dgn udang dia memang sedap..

kurus??? huhuhu sume cakap umidanish kuyusss... tak tahu la umi danish ni makan banyak mana pun macam ni je la badan umi..