PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Selasa, 6 April 2010

Menu danish paGi ni







Arini nak share tentang menU berkhasiat untuk danISh.. sape2 yang da kebuntuAn nak buat apa utk baby korang, leh la cube resepi umI ni.. nyum nyum.. memang sungguh lazaT.. hihih

Jom kita share resepI.. mana tau anak anda berselera..

Bahan2nya..

2 sudu teh Minyak Zaitun
1 biji Bawang kecil, dicincang
1 paket (10 auns) Brokoli yang telah dikisar halus atau dicincang kecil-kecil
1 1/2 cawan Air rebusan ayam
1/4 sudu teh Oregano/Marjoram (pakai oregano mudah cari)
1 sudu susu formula atau susu ibu (kalau pakai susu formula, sila tambah 1 cawan air)


Caranya
Panaskan minyak didalam pan dengan api yang sederhana; masukkan bawang dan masak hingga lembut. Tambahkan brokoli' air rebusan ayam, oregano dan didihkan dengan api yg sederhana kuat.

Kurangkan kepanasan dan reneh sehingga brokoli menjadi lembut. Angkat daripada api dan kacau dengan susu. Purikan secara berperingkat di dalam pengisar. Panaskan untuk di hidang


Gambar ni ehsan google pasai pagi tadi mana dan nak snap, tetiba danish bangun awal ajak main kete..huhuh..K la, selamat mencuba..



Salam sayang dari,


Jom Klik banner ni.. besar faedahnya..






6 comments:

mamalieyna berkata...

waaah bestnyer menu..nk try la tuk dak ayep! ^_^

sharing is caring!

[-suziey-] berkata...

bestnye kalu aQeel mcm danish..mkn je sume yg dimasak..huhu..
lazat la food danish..eh ibuaQeel plak terliur..ekekke:p

UmiDAnisH berkata...

mamalieyna:
huhuhu.. try la mana tau dia nak..

UmiDAnisH berkata...

suziey:
huhuu.. memang shidap, umidanish pun makan jugak..tak tahula dia duk umah pengasuh tu makan habis tak.. kat umah dia makan je tp ada kala dia tanak.. =)

yantz-yeem berkata...

cam sodap jo...nnti boleh la toraiiii tuk baby dini....

Intan berkata...

yummy!!!!