PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Rabu, 7 April 2010

owh, umi td pg diserang perkara mistik =P ketika Pita Kebab disediakan





SAlam semUa...huhuh.. selepas kenyang makan pita kebab burge ayam paGi ni terasa nak share cite buat makanan ni plak.. disamping kisah misteri pagi tadi.. huhuhuh..mestri apa? ha, nnat umi citer erk..

Sebelum tu, uMi nak cite kisah menu sarapan pagi td.. alhamdulillah da kenyang.. nnt kalau korang rajin leh try buat k..

Pita Kebab

bahan2nya;
Roti Pita (fiber) boleh dpt kat supermarket ajee (bakar sikit)
keping Daging Burger Ramly - tak kesah lee brand apa pun (dipotong kecil2)
timun - di potong dadu
bawang besar - dipotong dadu (kalau tak suka pun tak aper)
1/2 botol Cili Sos.
mayonis
serbuk lada hitam
sedikit BBQ sos..

Caranya:
1) masak daging burger dlm kuali tak payah letak minyak , api sederhana sebab nanti daging
burger tu ada minyak sendiri.
2) Masukan bawang ,gaul dengan daging burger.
3) Masukan Cili Sos dan gaul hingga sebati.
4) Tutup api dan masukkan timun yang dah disagat/potong dadu tadi (tujuan tutup api , supaya timun jepun tak layu)
5) Ambil Roti Pita, potong dua ,
6) Gaulkan daging burger tadi dengan sidikt mayonis dan sos BBQ serta taburkan sedikit serbuk lada hitam (ikut citarasa sendiri) Sumbat Daging burger tadi ke dalam roti pita yg telah di bakar dan siap untuk dihidangkan.

da pun siAp... ni kat bawah ni adalah isi daging kebab yang belum disumbat kedalam rotI pita.. bila da sumbat, terus masuk dalam tupperware n masuk beg.. umi lupa nak snap plak..heheh.. silakan tengok erk..



ha, berkenaan dengan cite misteri tu.. masa tengah buat roti tu.. ada insident menyeramkan dan mistik... pagi td dalam dekat kul 6pagi tu.. umi tgh syok2 buat inti roti pita..umi buka peti ais nak amik timun.. tu nak cuci.. umi dengar bunyi cawan berlaga.. umi toleh2 ada la 2 3 cawan berlaga.. yang pelik nya cawan no 1 dan no 4 je yg berlaga.. pastu umi tak la pk apa2.. umi sambung wat keje n sekali lagi cawan no 1 dan 4 tu bergoyang2 lagi kuat.. uwaaa..nape ni.. baru perasan cam pelik sebab kat tempat cawan no 2 takde cawan dan cawan ke 3 dan ke 5 tak goyang.. dengan berani dan takde la plak rasa meremang umi baca ayat kursi dan atur balik kedudukan cawan.. barula cawan tu tak berayun dan berlaga..

pastu umi da siap semua, time nak p keje, umi cite la kat abi... abi buat muka cam beler2 je.. mb macam lain macam je umi ni citer..

sampai kat opis, umi citela kat budak2 ni... diorg pun cam mistik je.. tetibe sorang mamat ni.. dia leh senyum2 cakap..la.. kan td pagi ada gegaran kuat kat sumatera.. diorg wat pengumuman lagi tp sempat tarik balikk.. mana la cawan tak goyang2 pasai rasa la gegar tu kot pasai umah umikan tinggi.. apa lagi gelak pecah perut la umi..suspen je pagi td.. rupanya bukan hantu tapi gegaran...wakakaka..

korang jgn gelakkan umi erkkk.. p la wat keje..selamat beribadah dengan tugasan kerja yg ikhlas..


Salam sayang dari,


Jom Klik banner ni.. besar faedahnya..



klik ni skali




11 comments:

mamaaerish : berkata...

gegaran lagi yer?... nauzubillah.... takutla... :(

Siti berkata...

hehehe.....ingatkan dah seram tadi..yer....rupanya sebab gempa bumi...
siti pernah kena mesin basuh bergoyang kuat..huhu..tak tau sebab apa..serammm

CHeeSYaNa berkata...

ingatkan citer antu tadik.. hehehe..

UmiDAnisH berkata...

mamaaerish:
tu la.. nauzubillah.. umi pun tak sangka tu gegaran.. walaupun tergelak sakan tp umi mengucap panjang gak.. takut..

UmiDAnisH berkata...

Cheesyana:
huhuh.. tak sangka sebab tak penah alami

UmiDAnisH berkata...

siti:
huhuh, tu yg dan baxa ayat kursi mujur takde apa2.. syukurlah

[-suziey-] berkata...

huhu menariknya kebab..:p

hmm ade la makhlus Allah nk main2 ngn ummi..nk teman ummi masak tu..hehe..kalu kita kejut hubby dh..ekeek:D tkuttt

Qistina's Mama n Abah berkata...

alahai..ingat antu td hehehe...

UmiDAnisH berkata...

suziey:
meh dtg umah menjamu kebab simple umidanish..

memula pk nak lompat naik katil balik, tp tahla perasaan berani tu lebih dari takut sbb rasanya memang bukan "diorg" nak kacau.. ekeke

UmiDAnisH berkata...

Qistina:
hehehe, umi pun saspen sungguh sblm dapat tahu hal sebenar.. ekeke

nza berkata...

hiiii....kalau kak nza pn seram gak tu..

eeeemmmmm...yummy..minta ckit!!!!