PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Selasa, 23 Mac 2010

Low Yat Dan Pesta Buku Antarabangsa di PWTC..

SAlam semUa.. huhhuhu... ingat nak hapdet semalam tp disebabKan router wiFi umI tak boleh2 dpt wiFi ni...huhu, xdapat detect pasai apa erk? sape Tahu??? cerita mengenaI LowyaT..fuh ramai betul manusIa berpuSu2 nak dapaTkan barang kesayanGan masiNg2.. geRam tgK macaM2 baranG.. umi dgn abI p Low Yat tu nak carI router la.. huhuhu, daNishla palIng seroNok tengOk ramai org.. sempAtla umi samBar Portable Laptop Cases RM39.00 kat the HUB loW yat..huhu, untuk netbook umI.. memuLa nak amIk kale pInk.. nampak macam comel tp terlalU cumIl sanGAt umi aMIk la kale kelaBu.. biasaLa sebelUm bayAr kene cek duLu kualiti, sekali cek punya cek.. ada sedikit kesan printed bunga tu da tak canTik.. da tu tingal 1.. sudahnYA sambarla kale hitam ni.. dalam hati uwaaaa..sedihnya..




ni la rupa laptop cases..cumil tak?



JAngan marah yer..tayanGAn ini hanYA untuk ingataN umi daRi aBI.. Inila pula waJahnya selepas uMi masukkaN netbook uMi,kalau kale merah mesti tak dapat bezekan antara sofa dgn netbook cases umi ni kan..yiha....wah2 leh la bergaya..ececece...TQ aBIdanish.. sayang aBi..



Yang ni router wireless Aztech utk kamI so senanGla pasnI kan..


LEpas kamI ke lOw YAt kamI menUju ke PEsta Buku Antarabangsa.. di PWTC.. wah2 bestnya Umi bila aBi kata nak kesitu.. samPAi saNa tgk la Buku2 untuK kanAk2 seusia danIsh.. ramai jugak yanG ambil kesempatAn membawa aNAk2 sempena cuti sekolah.. tenGokla aksi danishtu.. amboi, mentang2la ramaI kawan2 dia.. berlari2 kesana kemari.. bila namPAk buku2.. ha, sume nak dibukanya..



Ni la gambar danish tengah berlari sbb kene kejar ngan budak2 yg main kat stu..

uMi memANg nak galakkan danish dengAn buku2.. biar dia suka buku.. biar dia suka memBAca.. jd semPatla Juga Umi samBar 4kepIng buku naBi2.. unTuk koleksi bacaaN danISh nnt sgt2 berbalOi 4 kepIng baru rm10..huhuh.. dan saTu buKu kreatif serta saTu buku mewarna..Mungkin buat masa Ni buku kreatif tersebUt sesuai uNtuknYa.. begItu Juga buku mewaRna.. TenGokla aksi kamI disana..




Buku Kisah2 naBi..


Nila BukU untUk dak danISh.. rajIn berbUku yer sayanG omei..ops..



aBi sedanG memlIh buku..



Inilah Omei danish (huhuhu, danish panGGil umi jd Omei... =P )




ha, yanG kat bawaH ni, kat kedai Buku.. Umi pIlih bukU untuk aCu danISh yanG nak amIk UPSR tahun ni.. risau sunGGuh uMi sebaB uMi tak dapaT nak menGAjar adIk bungsu uMi ni sanGAt memandanGkan umI di siNi dan Acu iMal di Johor.. So, uMi dapat bekaLkan buku2 ilmiah yang berkaitan dgn peperiksaannYa.. tenGokla danISh tu sempaT laGi membelek bukU.. suka sanGAt dgn Buku2..






Ada gaya tokOh memBAca seawal usiA tak..


Sesibuk org yg nak beli buKU lagaknYA..




Tu le buku Acu imal..Okla korang, setakat ni duLu.. nnt uMi danISh cite laGi..



Jom beli CD alQuran untuk halwa telinga di Syurga.. klik kat bawah ni..




6 comments:

yantz-yeem berkata...

huhuhuu....tis yr x dpt pi book fair...sungguh terharu....

nza berkata...

anak2 kak nza pn bkn main ajak g pesta buku nie ttp jauhkn so xdpt le nk g.......baguslh, masa kecik2 latih anak2 g kedai buku or pesta buku...biar jd rutin tiap masa...

asmaa berkata...

assalamualaikum

umidanish dijemput ambil award di blog saya...trm ksh

http://apeape-aje.blogspot.com/2010/03/beautiful-blogger-award.html

[-suziey-] berkata...

waaa catek la laptop case tu..sweet je design dia..nmpk elegant:D

Siti berkata...

waaa..comeinya laptop case tu..mcm handbag jer...

siti takleh gi pesta buku..huhu..frust..

UmiDAnisH berkata...

yant,
xpela, lengkali bole je p

k nza,
tu la... tgk macam anak2 akak yg suka buku teringat masa umidanish masa kecik2 dulu ulat buku..hheheh

asmaa,
TQ nnt kita amik

suziey,
waaaa tQ2.. ekekek murah jek

siti,
hehehe.. moh borong kat low yat..