PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Jumaat, 21 Mei 2010

KuncI Parent menDidiK : kunci dan daNISh..

Selamat pagI jumaat semUa..yeye..esok cuti..bole lepAk2 denGan dak danish sepaH umaH..huhuhhu yg sepahkan danish nGAn aBI yg kemAsnYa nnt uMI erk??hepppp pandai nyer danish ni taU..

TengaHari ni naK bUat apA erk? naK maKan apA erK..uik da pk nak maKAn apa tenGAhaRi?punYala daSyaT..ekekeek sebenArnYA harI jUmaatla palIng menggemBirakan dan memBahagiakan bagi kaUM ibU yg berkerJA..seBAb apa esOKnya cuti free 2 hari lagI..ekekek

Erm..malam tadI tengOk beriTa babY kene bunuH denGAn racun tikUS tu..mengucap panjanG umi..cian dia tak berdoSA.. terUS daNish uMI pelUk..bayangkanla betapa seksanYa budAk tu naK aLAmi nYa..KoranG semUA kaLAu susaH camne pUn janGAn saMpai bertindaK Macam tu erkk... istifar banYAk2 dan iNgat aLLah selaLu..

hermmmm... semaLAm aBi maIn badMIntan, dia kan jaguH badMintOn ehehehemmm.. so traiNIng selaLu la..Umi ni maLAs naK mengiKut pasaI p nyer malaM dah.. so duk berDua je La denGan danISh.. korang naK tahu apa uMI denGAn daNish buat?? melaYAn si danish yang makIn biJaK tu La..

dia buat aPa? Korang tengOk tu..


keNapa kunci tanaK maSUk2 ni Umi??

hahaha..kunci motor nak oi..lubang mana tu nak..


ekekeek..tgk la tu..sungguh2..


MemuLa umi pelIk apa la si aNak uMi ni bUat.. terJerit2 bebel sesorang depAn pintu.. uMI perhatiKan betul2 rupaNYa dia sedanG cube pecah kUar uMah..hahahah idak la gitU.. dia seDang berusaha membUka pintU uMah deNgan kunci mOtor aBi ..hahahaha... Dah la guna kunci mOtor aBidanISh..pastu dia p maSukkan kunci tu diDalam lubanG yg buKan sepatUtnYa..hahahaha..memanG buDAk biJak..

DanisH2.. tenGAh2 pecah perut tengoK gelGat danISh ni yang umi teRingat nak snap gambar..huhuh, nasIb dapaT..tp tak banYAkla sebAb biLa tak dapAt buKa pintu tu.. dia pUn jeriTla sekUAt hati tanda protest tak aci tak leh bukak kenaPa abI nGAn umi bole je Bukak..

SebaGAi uMI yanG baIk..cewaH..sila jaNGAn bosaN.. terusKAn bacaaN aNda..ekeke.. berbaLik kepada Umi Yang baIk taDI.. ofkos la uMi tanaK maraH2 walaUpun dia jerit semUa jiran denGar.. uMi teraNgkan denGan baIk2 yang kunci tu buKan kunCi pintu rumaH.. tu kunCi motor dan kuncI rumAh hanYA diGunakan darI pIntu masUk..dari dalam tak boleH yer sayaNg..

daNIsh jawaB"okehhhh"

fUh leGA uMI..jap je dia jerit

Dalam mendidik anaK2 kita kene bersaBAr dalam setiAp dugaaN yang mereKA buaT..cube laYAn dan beri peneranGAn yanG tepAt walaUpun mereKA tak paHAm laGI sebeNArnYa.. denGan cara itu, ia memupUk cara anaK berGAul denGan kita.. benarkan mereKA buaT apa yang mereKA naK buaT tapI dalam masa yanG saMA cube perhatikaN sebaIknya kerana apa yang kita buat adalah contoH dan ikutan terbaik pada mereKa.. janGAn samPai.. perkara yg tak sepatutnya sepErti sikap negetif meNjadi tabiat ikutaN pada mereKA.. aTAupun daH tau benda tak elOk dibIarkan buaT pasTu baru la nak melataH kat anak, sape suh ikut..walhal yang menGAjr tak betul sape surUh tak?? ekeke layaN je LA gambar ni..



Salam sayang dari,


Jom Klik banner ni.. besar faedahnya..

gif creator

4 comments:

mamalieyna berkata...

kalo nkk bimbing anak kena dgn cara yg betul kan..cam Umidanish ni..ulang kali bgtau, fahamlah diorang nnti kan..

jgn jd cam itik ni, bwk anak ke jln yg salah..haha..

dotblogspotdotkom berkata...

kanak2.. imaginasi mereka tidak tercapai oleh org dewasa... huhuhu

UmiDAnisH berkata...

mamalieyna:
hahaha..lum tentu depa paham..yg depa paham tah apa2 agaknya..hehehe

itik tu sebenarnya nak ajar anak2 berhati2 tp tak terpikir plak anak2 dia lum reti apa tu hati3...ekekek..

UmiDAnisH berkata...

pakcik dot:
macam pakcik dot la suke berimaginasi kan?ekeke