PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Selasa, 24 Mei 2011

Kene Curi


Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Huhhuuhu... alhamdulillah tenet kat umah da bole guna.. Selama seminggu takde tenet kat umah memang payah.. umidanish nak cek order dari custemer sangat2 terhad. Nak pakai Hp malas nak godeh pasai kecik benor, tak puas rasa.

Setelah seminggu tiada tenet dan setelah banyak nya report umi buat, akhirnya depa tau yang kabel talian kami diluar kawasan bangunan kene curi.. Owh, tu pun kebetulan umidanish dapatkan telefon rumah untuk cek. Almaklumla masa pemasangan talian dulu tak amik phone umah tu.. kononnya untuk tenet jela.. tapi nyesal plak sekarang ni kan free.. takpelah.. so bila da dapat cek gula telepon rupa2nya tiada talian..


So bila da report bagai nak rak, baru depa cek dan didapati talian kabel kami dicuri. Lepas gantian dibuat, still tak leh connect tenet so report punya report banyak kali akhirnya depa datang rumah jugak.. sebenarnya, umidanish tau jugak sikit2 nak setup line guna moderm dan wireless sikit2.. tapi disebabkan kejadian kecurian tu, rupanya2 memberikan kesan kepada moderm umidanish.. rosak pulak moderm tu mungkin wayer dia la problem tah terbakar ke apa.. so dapatla moderm baru bersama wireless.. huhuh, sudahnya wireless umidanish yang lama tu tersimpan rapi la gamaknya.. huhuhu, namun syukur alhamdulillah dipermudahkan oleh Allah. Kepada pakcik pencuri tu,insafla sebelum anda mati terbakar.. nauzubillah. banyak lagi kerja mudah yang tak merbahayakan nyawa dan halal yang boleh dilakukan..


Umidanish sekeluarga mendoakan kepada si pakcik pencuri tu moga diberi pertunjukNya sebelum terlambat.



Salam sayang dari,
Jom Klik banner ni.. besar faedahnya..

gif creator

2 comments:

zaidah berkata...

yerlah ummi kerja yang menggadai nyawa mencurik jugak yang diorang pilih.....klu dah jatuh atau kena renjatan elektrik baru padan muka

dotblogspotdotkom berkata...

yee... bersama le kita berdoa.. moga si pencuri tersebut sedar .... perbuatan nye itu membahayakan diri dan tidak disukai oleh ALLAH......