PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Khamis, 13 Januari 2011

Aktiviti Danish Lagi..


Salam semua... semalam umidanish cuti sebab terlewat sudah bangun kerana danish yg kurang sihat dan tidak bole tidur malam sebab selesmanya menghalangnya dari bernafas dengan betui.. sudahnya umi yang risau terbabas lewat..

Abi kata, umi jaga je la danish tu takut2 jadi lagi teruk dia selesma.. kalau danish selesma memang umidanish sangat2 risau sebab dia akan jadi teruk sangat2 sebab tu umidanish amik keputusan untuk cuti semalam dan pantau dia..

malam tadi umidanish bagi dia madu lebah dicampur dengan air suam dalam 3oz masa dia da dalam jam 10mlm dan alhamdulillah dia lena tdo sampai ke pagi.. so harini umidanish pun keje macam biasa..

bila baru naik dari cuti ni biasalakan keje pastinya menimbun atas meja.. tu yg entry harini tertangguh kepetang.. harini nak cerita aktiviti umidanish bila bersama danish.. korang teka apa???

jeng3.. danish suka mencontengmewarna buku.. kalau da mula memang bersungguh2 la, kalau bole nak siapkan satu buku.. tp umi bagi dia buat satu atau dua page je.. sebab hasilnya sangat2 la tidak cantik bagi budak sekolah tp cantik bagi usia danish yang baru 2 tahun.. dia mewarna dengan semua kale yang ada... huhuh

Bila da guna semua baru dia rasa puas hati.. jom tengok gambar dia dengan buku mewarnanya..



tu le, kale yang paling dia suka amik dulu... pink... aduhhh.. cantikkk dia kata..

haaaa... itula hasilnya.. sampai tercomot2 tu memang keje danish.. yang ber tone2 cantik tu.. umidanish yang ajarkan..

Kasi nampak besar sikit... kihkihkih...

Danish owh danish... camne la nnt kalau kamu da sekolah.. dengan kerja sekolah yang banyak.. adakah bila dapat buku kamu nak siapkan nya semua dalam masa satu hari?


Bila kita geleng kepala sambil sebut danish... danish...
dia pun sahut "nanish... nanishhh.."
huhuh

Salam sayang dari,

Jom Klik banner ni.. besar faedahnya..

gif creator

7 comments:

LyNn HaMzAh berkata...

insyaallah dah besar nanti okey tu...

[-suziey-] berkata...

ooo selsema lagi yek..hmm elok bg honey..aQeel dulu pn bg honey..alhamdulillah ok dh..hope danish ok yek..

amboih kemain meriah color yek..sume color nk guna..hehe..

[-suziey-] berkata...

p/s: lupe nk btau..hadiah dh smpai.. thanks so much yek :)

mamalieyna berkata...

hikhik..comel je membyangkan danish ajuk ckp..danish danish..hehe..

oklah tu permulaan utk anak diusia 2 tahun, cam arif gak le conteng je tau...hehe..

dotblogspotdotkom berkata...

ok la tu.... jgn dia buat mural kat dinding.. udah le....

Aleyn berkata...

Ala comelnyer Danish pegang pensil kaler tu...cam budak besar jer gamaknyer...

Tak per...time kecil2 ni memang elok kasi dia biasa ngan buku dan kaler...kasi dia creative gitu....

Bak kata guru tadika anak...biar lembut jari jemarinyer....

shahlin berkata...

bakal artist ni. bagus bagus