PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Jumaat, 18 Disember 2009

DAnish oWH danISh..

duK soraNg2 ni, beleK2la gamBar laMa danIsh kesayAngan Umi.. DAh seTahun da umUr anAk uMi, macaM tak percaYA je maSa berlalU begItu Pantas.. raSa macam semAlam menYambut kelaHirannYa, macam semAlam je kali pertama dapat memeLuknYa..

SekaranG daniSh da panDAi maCAm2.. kalaU dulu ikUt saJe aPa yaNg umi dan Abi buat utk diA, taPi sekaRang da PandaI demAnd... daH panDAi paNggil meme bila naK sesuatU..makIn hari makin membesar dan makin harI makin biJak.. Jom kIta laYAn gamBar danISh masa dulu.. uMi nak bagI aBi laYAn gak, tenGok aksi daniSH..



SemPena tahUn barU ni, marilah kita sama2 beraZam untuk lebIh banyak membuat amal jariah dan banyakkan menaMbah amaLAn haRian.. Umi Rasa maKIn berUSia maKIn dekat menanTi haRi.. menanTI wakTu iTu yanG tak pasTi.. Jom kitA laYAn baIt2 liriK laGU raiHan yang menGusik hatI ini..

Sebenarnya hati ini cinta kepada Mu
Sebenarnya diri ini rindu kepada Mu
Tapi aku tidak mengerti
Mengapa cinta masih tak hadir
Tapi aku tidak mengerti
Mengapa rindu belum berbunga
Sesungguhnya walau ku kutip
Semua permata di dasar lautan
Sesungguhnya walau ku siram
Dengan air hujan dari tujuh langit Mu
Namun cinta tak kan hadir
Namun rindu takkan ber bunga
Ku cuba menghulurkan
Sebuah hadiah kepada Mu
Tapi mungkin kerana isinya
Tidak sempurna tiada seri
Ku cuba menyiramnya
Agar tumbuh dan berbunga
Tapi mungkin kerana airnya
Tidak sesegar telaga kauthar
Sesungguhnya walau ku kutip
Semua permata di dasar lautan
Sesungguhnya walau ku siram
Dengan air hujan dari tujuh langit Mu
Namun cinta tak kan hadir
Namun rindu tak akan berbunga
Jika tidak mengharap rahmat Mu
Jika tidak menagih simpati
Pada Mu ya Allah
Tuhan hadiahkanlah kasih Mu kepadaku
Tuhan kurniakanlah rinduku kepada Mu
Moga ku tahuSyukur ku hanyalah milik Mu

haiiiiiess, ada budak nanGis plak.. laYAn laGu ke??Abi... cepatLa baLik... ciaN uMi.... hehehe... uMi tertinGGal hP kat opIS.. huhuhu,nak p amik.. badan plak rasa tak sihaT... lebih kuranG demAmla.. tak laRat sanGAt2..k la.. koraNg sume selamaT bercutI.. dan selamat menyambut tahun baru..





2 comments:

iNa berkata...

cute nte danish...

betu la kan...
skrg ni cpt je mase berlalu..
anak ina pon kejap je dh 3 yrs..huhu..
rase mcm baru je tahan sakit melahirkan die....

UmiDAnisH berkata...

>>Ina,
heheh,saje buh gambaR danISh yang lucu2 tu.. memang masa pantas berlalu.. rindukan..saat2 mereka baru dilahirkan..