PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Sabtu, 12 Disember 2009

SelamaT Hari Lahir Danish

AssalamUlaikum semUa.. alhamDuliLlah da genaP setaHun babY uMidanIsh.. AbI tiaDa seMasa nak celebrate besday danish ni, abI masIh tak PulanG laGi..huhuhuh...jadi uMi buat sambUtan Biasa2 sahaJa. cukupla sekaDar potong kek dan jamUan makan sikit2.







IniLah kek tempahan express dengan ibu my friends.. simple tapi shidap Tau..cume gamBar tak jelaS plak.. waduh2

BiasAlah daK danIsh ni.. bIla semUa oraNg duk bUat paPe kat dia, mula la dia GelaBAh semAcam.. taPi sepaNJang sesI potong kek danISh mantain Ok..Jom tengOk aksI danISh..






DAnISh...
SepanJAng usIa mu seharI dalaM rahIm Umi,Umi rasa gembIra.. Umi raSA bahaGIa saNgat..Bila diri mu laHir didunia ini, Abi dan Umi jaDi semakIn bahaGia.. Kalau ke opis raSA sepeti iNgin pulanG segeRa, kalaU tdo maLam seperTi inGin segeRA pulaNg semU nyA keRana inGin melihat diri mu tersenYum manJa, riaNg keTAwa.. ApalaGi bila Umi melIhat aBI yang bersungguh2 belaJar mendukung dirimu sepAnjang usia mu masih kemerah2an.. bahagianYA saat itu..

DAnish...
TeriMa kasih sayang, sebaB menjadi temaN uMi sepanjang ketIadaan aBi.. TeriMa kasiH keraNa menjaDi penGhibur Umi dan penGubat rindu Umi pada aBImu.. Sikitpun Umi tak pernah rasa penaT dan sikiT pun Umi tak pernaH raSa leTih..Malah uMi rasa bersYukur kerAna dikurnIakan anak secomel, secerdik dan sebijak mu yang saNgat mudah Umi jaGa dan didiK mu..

DanisH sayanG..
Tarikh 12.12 setahun lepas adalah tarikh kebahagian uMi dan abI menyambuT kehadiranmu.. Tiada kesakItan sePanJang melaHirkan mu malah Umi belajar menJadi tabah dan sabaR denGan segala nikmat dan ujIan aLlah..dan tahUn ini.. walaUpun aBI jaUh, abI pesan padA uMi,abi sayang pada danish selalu dan aBi seLalu doaKan danIsh menJadi aNak yanG soleh.. begItu Juga Umi.. sepanJang umi berdoa tiaP kalI selePas solat.. Umi doaKan danish menJadi anaK yanG soleh dan dilindunGi aLLah selaLu..


Danish sayang,
Dunia ni penUh denGan pancarobA.. penUh dengan pelbagai dugaan dan cabaran.. Malah kesabaran perlu tinGGi dan ilmu iman perlu penuh di dada..BelaJArlah ertI bersyukur denGan setiap nikmatNya..Umi doakan selalu dirimU bahagia dunia dan akhIrat.





neneK, atuk, pakngaH, pakcu,pak ude,mak ude, Opah, atuk usup, acu,umi dan abi wish u selamat hari lahir sayang...

11 comments:

Putra Mama berkata...

happy Birthday Danish.. terharu bc luahan umidanish.. ;)

liana berkata...

hapie besday danish...semoga panjang umur n dmurahkan rezeki n menjadi anak yg soleh tuk umi n abi danish...lin,kek tu order gn bai ke?ok lah danish ada gak wat celebration first besday..hannah hari tu x wat pun coz kebetulan adik ipar kawin tarikh besday hannah...

iNa berkata...

Selamat Hari Lahir Danish..
moga murah2 rezeki slalu......
jd anak yg soleh ya... :)

ibuayu berkata...

Happy birthday danish..tembam nampak

nza berkata...

hepi besdy utk danish...aunty doakn moga danish menjadi ank yg soleh....insyallah.

UmiDAnisH berkata...

Putramama,ina, ibuayu,nza..

TQ u all.. kita doakan danish jadi anak yang soleh yer

Liana,
TQ.. ha ah, kek order ngan mak bai.. best tau.. shidap2 nyum2

yantz-yeem berkata...

happy besday danish!!!cpt je ms berlalukan?danish yg comei nie dah setahun..pasnie jgn salu buli umi tau...abi jauh shian kat umi....

[-suziey-] berkata...

hppy besday danish..sga emnjadi ank yg soleh:) huhu..sian abi xde ye..sabar yek..nnti abi balik celebrate lg tau:p

umminabilah berkata...

hepy besday to danish...semoga jd ank yg soleh dan berjaya dlm hidup

Momma Mia berkata...

hAPPY BUFDAY dANISH...
sEMOGA DANISH SIHAT SELALU & JADI ANAK YG SOLEH.

mamalieyna berkata...

Hepi besday danish! waah dh setahun diee..oklah tu, abi takde, atok, nenek, opah sume ada..meriah jugak tu.. ^_^