PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Selasa, 28 Disember 2010

semalam bercuti, bertani dan bershoping


Yuhuhu.. semalam umidanish bercuti dari koje opis juGak berblogging cuma dan singgah baca entry2 korang je.. pepagi lagi umidanish bangun siapkan sarapan sambil membelek2 bunga2 ditaman, cewah perasan ada taman.. actually umi ada tanam pokok bunga kat umah, ada 4 pasu semuanya.. nanti nak tanam pokok cili plak.. pokok2 ni semua umidanish cilok dari johor, umah mak umidanish...heheh.. yg ni, mak umi tolomg semaikan dalam polibag, so masa p cameron aritu umidanish berkesempatan mencilok pasu bunga murah2 disana.. ada dua lagi umidanish letak diluar satu sebab yg kat luar tu, mak umi bagi sekali dengan pasu dan bunganya da cantik.. dan satu lagi ada kat dalam ruang tamu... alamakkkk.. lupa nak siram air pagi tadi.. huhhu...sori my bunga2...

Jom layan gambar...

pucuk pokok telah terpatah semasa memindahnya dari polibag ke pasu..

huhuh, harap2 tak majuk mati..



yang ni pokok yang kedua..


Selepas berserapan dan mengemas serta menyidai pakaian, abidanish telah mengajak umidanish keluar bershopping, auwww, lagi2 shopping gile best... kami ke jJ dan sogo.. JJ sebab ada member card, sogo tu sesaje jela cuci mata.. lepas perabis di JJ, rupa2nya di sogo pun umi tersambar juga... huhuhu.. macihla abidanish sebab sudi belanja sambaran umidanish..hihih..jom layan apa yang umi sambar utk tiga beranak ni..


ini untuk anak teruna dan bapak teruna

umidanish suka belikan danish kasut brand ni, memang la tak mahal macam kasut buaya atau cap tande right (hihihih sukati je) tapi kasut jenama ni best, tapak dia wangi dan selesa utk kaki baby.. sebab lembut je material dia.. yg ni dak teruna danish punya..

yang lain tak dan amik gambar pasai danish sudah mengajak umi me massage badan dia sebelum tido.. danish memang camtu suka benar diurut badan2 nya (sapu2 minyak sebelum tido) kalau tak nnt dia amik minyak yuyi dia dan hulurla kaki ke tangan ke.. dia kata akit.. akit (sakit)

ok la korang, umidanish ada kerja nak buat, nak membungkus FM utk pembaca bertuah2 aritu.. nnt umi BW kat blog korang erk??

tata..

Salam sayang dari,

Jom Klik banner ni.. besar faedahnya..

gif creator

2 comments:

mama tisya berkata...

rajin bertani ye..kita tk bole main ngan tanah cz tgn ni alerjik skit...cz ada masalah kulit....

wah byk gk yg di rembat ye...dlu pn tisya kita blikn gk kasut tenderly tu

dotblogspotdotkom berkata...

pkok bunga yg byk duri tu dah ada 2 pasu... dah besar banget.... nak alih kan kat atas tanah pun susah.... tak tau nak pegang kat mana..... so elok tanam terus atas tanah... nanti kalu dah besar... 1 acara plak nak alihkan.....