PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Khamis, 30 Disember 2010

Aktiviti Danish dirumah dengan Umi..


Salam korang semua.. bz ke? dengarnya ada yang da start half day.. dan ada yg plaining esok nak tgk bunga api.. wauu.. umidanish balik kampung.. ceh cam diri sendiri je ada kampung..ekeke

Tajuknya cerita nya lain? eh tu mukadimah je.. bukan muktamad atau muktahir.. heheh sebenarnya, umidanish da lama tak cerita pasal dak danish yang da besar tu.. macam2 da pandai dan macam2 buir perkataan da bole keluar dari mulut dia contohnya sakit, ayer (air), bukak, amik, wahh cantik,..dll

umidanish: comel macam sape???
danish: anishhh (danish) ...
umidanish : cantik macam sape??? umiiii...
(*wink* sila jangan muntah dengan pengajaran umi kepada dak danish ni)ekekek..
umidanish: hensem macam sape???
danish: abi......

tapikan sejak banyak perkataan yang da pandai disebut, danish da mula la pandai kenekan kita balik.. kene camne??? ha camni la.. bila kita tanya dia da pandai jawab camni plak..

umidanish: comel macam sape??
danish : anishhhh
umidanish: cantik macam sape??
danish : tahla... (uik?????)
umidanish : cantik macam sape????
danish: eh, dah la.... (dia start bebel bahasa jepun dia tu) asdjidfjjhsur**

dalam hati umi bila abi senyum... ni mesti abi ajar.. nak kene gigit abi ni.. hahaha
tapi bila kita tanya

umidanish: ensem macam sape?
danish: anish....

umi pun senyum le kat abi... ekekek

sebenarnya sekaranag ni umi rajin wat aktiviti menarik utk danish.. paling best adalah aktiviti ni kat gambar bawah ni..



Ini bukan buku cerita dianosor.. tapi inilah buku yang best utk beraktiviti bersama anak2 kecil special anak2 kita..

korang da tau kan buku apa?


ya... betullll...
memula kene cari kertas2 yang disediakan yg bersesuaian utk dilipat menjadi dianesor

wah, danish sangat2 teruja tau melipat..


wahhh... danish pandai melipat hasil dari lipatan umi ekekeek...

tara... inila hasilnya

dah ada 2 ekor tu..


ok, itula aksi danish sori la gambar tak berapa clear sebab pakai hp je.. tata



Salam sayang dari,
Jom Klik banner ni.. besar faedahnya..

gif creator

3 comments:

mamawafiQ berkata...

cutenya! banjer ar buku tu kat wafiq umidanish :) kih kih kih

[-suziey-] berkata...

hiks..lawaknya danish..lawak btl time dia jwb ntahla..haahahha clever boy.

MrS. F!zA berkata...

heheh pandai danish jawap soalan ummi..