PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Khamis, 2 Disember 2010

Tregedi yang tak terjangka.. Ya Allah.. lindungi kami

Salam semua.. arini nak share dgn korang.. kisah tregedi ni.. sebenarnya.. lama da nak cerita tp tak berkesempatan.. Tapi bila baca entry ni disini dan melihat gambar2 tuan punya cerita yang diambilnya sendiri, umidanish betul2 sedih.. betul2 terasa hati.. kalaula....

"Ya Allah, sesungguhnya hamba mu ini lemah. Lindungilah kami semua sepanjang pergi dan balik ketika kami mencari rezeki yang halal buat anak-anak kami.. permudahkanlah perjalanan kami Ya Allah... "
itula yang selalu umi bacakan dalam doa.. tapi bila pandang gambar dibawah ni, Luluh jantung umi...kita hanya merancang dan tuhan penentu segala2nya..


KAsih isteri... tak mampu menahan air mata melihat gambar kasih isteri kepada suami ini..

Tabah ye kak hayati

Inilah yang selalu umi takutkan, sebab itu perjalanan pergi dan balik umi setiap hari umi suka amalkan membaca surah2 pendek dan zikir sepanjang jalan.. Umi doakan semoga kak hayati tabah dalam menghadapi dugaan Illahi dan moga roh arwah di tempatkan dikalangan hambanya yang soleh. Ya Allah Kau permudahkanlah keluarga kak Hayati meneruskan kehidupannya, semoga beliau tabah dan redha.

Kita nampak dia tabah, tapi siapa tahu hatinya remuk bila tempat bergantung harap dan berteduh tiada lagi untuknya.. moga Allah memberikan kekuatan padanya..

Salam sayang dari,



Jom Klik banner ni.. besar faedahnya..

gif creator

9 comments:

Normaliza berkata...

Mengalir air mata saya masa tgk gambar hayati cium arwah suami. Moga Allah berikan kekuatan & ketabahan kepada beliau..

@e_da berkata...

saat melihat isteri mencium mayat suami.. menitik juga air mata saya.. hilang teman hidup tanpa di duga... kesian kan.. tak sanggup tgk kak yati...

eB@mamaAerish'n'Aed berkata...

slm,
eB pn amer... tapi yg lebih mengharukan... biler eB bkk jer FB, rupanyer2 arwah adalah abg pada kwn baek eB ms kecik2 dolo... kami sekampung... maen pn sesamer... ms dgr beriter x prasan sbb nama bapak (husin) kan ramai... biler baca FB adiknyer... mmg terkedu... masyaallah... eB knl saudara seislamku itu... nauzubillah.... sama2la kiter panjatkan doa pada arwah yer... semoga rohnyer dicucuri rahmat... aminnnn... alfatihah...

[-suziey-] berkata...

tu la..sedih sgt..terasa kesedihan dia..kesian sgt kan..klu ajal tu mcm2 cara

dotblogspotdotkom berkata...

ketentuan pengakhiran kita berbeza..... hanya ALLAH sahaja yang tahu.....

moga kita dilindungi dari bencana yang tak diketahui.....

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ berkata...

Alfatihah..
Mintak dijauhkan perkara seumpama ni..
takut tengok, ye la.. ajal maut ditangan-Nya.. tp mmg tak sangka kn, sekelip mata je org yg kita sayang pergi selama-lamanya..
semoga isteri arwah tabah hadapi semua ni..

Mya Elzara Batrisya berkata...

Alfatihah.... hari tue masa baca kat serat kabar pun saya dah meleleh air mata... baca entry kat blog Umi sekali lagik meleleh air mata saya nie... mmg sedih.. tak dapat nak bayangkan klu saya di tmpat isteri beiau...

semoga rohnya dicucuri rahmat & ditempatkan dikalanga org2 yg Allah asihi. Amin.

mamawafiQ berkata...

al fatihah....

masa dengar berita...terkedu..ajal maut di tangan Allah....kita pon belum tentu apa kesudahannya....

sungguh tak tahan air mata bila melihat kak yati yang mencium mayat si suami yang setia menghantar kak yati pergi balik pergi selama-lamanya....

semoga kak yati tabah menghadapinya..saya yang tengok pon tak sanggup....al fatihah

SYANI berkata...

Saya pun selalu amalkan doa supaya selamat perjalanan pergi & pulang setiap kali nak pegi kerja. Even kalau hasben pegi sorang pun tetap doakan dia selamat sepanjang hari..