PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Khamis, 21 Mei 2009

caRA2 membaSuh cD daNisH..

arini umi nak Bercerita pasAl Cd.. AlhamduliLlah, danisH dah pun fullY cd.. seBab target umI buLan mei ni nak fully Cd.. so alHAmdulIllah berJaya. walauPun tak banyak sanGAt cd umi tak samPai 10 lagI tau taPi alHamdulIllahla uMI dah tak perlUkan dispo diaper lagi ...huhuhuh..




inilah nappy wet beg CD danISh mutuk tu.. dalam tu CD danISh daRI umaH penGAsuh





Rutin umI hari2... bilA balIk keje, umI dGn aBi aMik danIsh dari umAh penGasUh. Bila samPai uMah umi dengan aBi berMain denGan danIsh sepUas2nya sebelum danish tdo, kalau tak nnt kamI rindu je kat danISh bilA kat oPis sambil main2 tu uMi basuH cD daNisH yaNg umI bawa BAlik dari uMah penGAsuh.. hAnya 2 kepIng je daNiSh paKAi.. dua2 ada poo.. so uMi pun BAsuh bila tiBa giLiran basUhan cD. cd da abis pakai, tinggal esok punyer...








1st.... buAng poo danISh, senang je.. siram air di atas poket cd sehinGga hilaNG sume poo n pee..







2nd.... pas hilang poo n pee letak sabun sedikit diatas poket iaitu lapisan cd tu dan dan buat ’soak mode’ selama 5 hours. ini tips tambahan, sekiranya bayi anda poo warna kuning najis agak susah ditanggalkan dengan sekali cucian machine apa yang saya akan buat, saya letakkan sabun pencuci (liquid) di insert nya dan buat 'soak mode' selama 5 hours.




rendamkan selama lima minit selepas di gosok2 lembut dgn tgn shj anda akan lihat kesan kuning tu hilang, alhamdulilah..masukkan pula cd ke dalaM loundry bag.. ini adalah untuk menjagA Cd kesayaNgaN anDa suPaya cantik dan tahaN lama.. suke tgk color cd yg cecantik tu tomei je ngan m*tut danish






pastu... masukkan dalaM mesin basuH n biarkAn mesin yg menJAlankan tuGasnYa.. uMi pun samBUng maiN denGan daniSh...maiN guLing2 samBil maKAn tanGan..





BilA danIsh da tito sampai esok n bangun hanya minta susu sahaJA... mesin basuH pun siAp basUh cD2 tu Umi pun siDaIkan cd terseBut.. siDai shanteks2 yer.. suPAya Cd kesayaNgaN yang cute Miut tu shaNteks dipaNdaNg...esok pagi kerinGla tu..



biLa da seleSAi keje2 uMi.. Umi pun aMikla stok cd dan baju daNisH tu uNtuk dibekalkan ke sekolAh danIsh.. uMi bekAlkan 4 set Cd berserta 3pasaNG baju uTk daniSh..stoK Cd yg ada tU uMi teLah siaP2kaN denGan inserT didalAm seteLAh diaNgkaT kerIng dijemuRan..suPayA seNang uMi siapkan bekalAn daNSih tinGgal amik je macam dispo.. tak perlu nak susah2 ape2begiTula rutin sehariaN uMI..

seNanGkan??? tak de susah mana pun.. umi seronok menCDkan danISh, aBipun makIn sayaNg seBab isterI dia BijaK pilih dan uruskan CD unTuk daNish uik... puji sendiri pulok.. hahahah jangan mare


Jadi unTuk ibu, umi, mama, mummy diluar sana, apelagi jom bercD. Entry ini juGa ku buAt khas sempeNa permintaan Liza aka mamawafiy yang Nak ku berkempen berkenAAn Cd. dihaRAp segala yaNg ke teraNgkan menJawab persoaLAnnYA tentaNG basuHan Cd yang dikatakaN susaH.. xde susah mane Liza, sikit je tapi seBab ia berbaLoi untuk kita dan babY tu sendiri.. heheh.. fikir2lah.. n selamaT berCD kalIAn..





2 comments:

MamaSiti berkata...

ERmm..YER LA umiDanish..Apa yang penting KALAU nak berCD mesti,mesti,mesti..RAJIN...berkorban sikit demi si cumil kita..huhuhuu....kalu MAlas..hihiii...kuang-kuang-kuang... :)..jangan marah aaaaaa....

UmiDAnisH berkata...

kalaU ada babY memANg keNE raJIn, baRU abY siHAt, cerDik pinTAr.. Ibu2 daHUlu boleh, apaLAgi kiTa yg maKIn moden ni Kan, mamasiti?