PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Khamis, 7 Mei 2009

baGaiMana nak memaKAikan babY clotH diaPEr??

haRi ni umi nak ceritA kisah umI memaKAikan CD kepaDA danish Shomei UmI.. Ni kira ceriTa sebeNAr umi meNyiAPkan daNiSh deNgan memAkaikaN cD.. daNIsh ni tak la coMel cam Baby mat salLEh tu tp kira kaLAU dia SenyuM tu kaLAhla hero2 filem kat lUAr tu (da dia baby, kalau baby senyum mestI cuteeeeeeeee sanGAt)ok2.. sebelUm meraPu yaNG bukan2 uMi nak cerIta memUla nya carA memAkaI kan Cd tu.






ni cd dan kawan baiknYA insert



1st seKAli uMi adjust buttoN cd ke saIZ M sbb daNIShkan da besHO pakaI saIZ M la..

klik button cenggitu
2nd masukkAn inseRT daLAm cD macam yg uMi tunjuKkan tu

insert masUKkan dalam poket CD


3rd pula adjust CD sehiNgga sebatI deNGAn CD, maksudnYa inseRt tu raTa dan Tak bergUlung or kedUt2 di dalAm CD dan kemAs supaYA baBY seleSA memAkai..



PeganG huJung CD dan adJust inserT didaLAm supayA kemAs dan Selesa pada Baby


Bila da siaP kemaskaN Cd barula letakkAn babY keaTas Cd yang hendak dipakai.. arini danisH nak pakai kale biRu so biRUla pilihaN umi untuk danIsh. AdjustkaN puNggunG babY daN liPAtkan baHAgian hujuNG ataS CD ke ataS untUK memaKaikan CD ke BAby.

kliP velcro tap mudaH dipaKaikan kepada bayi anda, lihat.. saYa berMAin dgn baby saYA ketiKA memaKAikan babY Cd..


KemuDian leKAtKAn velcro tap CD sepeRti memaKAikan babY dispo diaper.. SunggUH mudAH daN tiaDA kesUsaHAn. kemasKAn bahAgIAn pinGgAng daN juga keLiling peha babY. MudaHkan??



Apa TunGGU laGI jom LA kiTA berCD.. banYak faedAhnya.

Umi.. nak posing jap... heheh


nota tecik : utk maklumat lanjut sila lihat di sini atau yang ini

3 comments:

Ummi Hanie berkata...

gud entry ni .

Hanie dah lame tercari2 posting yg ceritakan [asal pemakaian CD ni dan ade jugak teringin nk mencube

so ape beza yer dgn lampin kain zaman dahulukala tu yer umi danish?boley explain sket klu x kberatan...tq

[-suziey-] berkata...

hai umidanish..emm mcm senang je ek..insert n cd tu bole basuh kan..bape sekeping ek..jimat kot [pakai cd ni kan..safe plak tuh..tp mcm sy basuh baju pastu xjmeur sbb guna mesin pengering..bole ke masuk cd dlm mesin pengering?

UmiDAnisH berkata...

Ummi Hanie >> Thanks untuk pertanyaan tu.. Nanti kucerita lebih lanjut yer..


Suziey>> erm.. senang je klau na tahu tentang harga CD jom tgk kedai umi di www.babyumishop.blogsspot.com. Harga adalah yg telah ditetapkan oleh Lunatots owner.. Memang menjimatkan utk baby membesar selama 3 tahun memakai Cloth Diaper