PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Ahad, 3 Mei 2009

CeriTA DANIsh ke PuLAu PinanG

Hari ni Umi nak barcERita peNgalaMAn umI bersamA babY uMI izZ daNISh meranTAu ke PenaNG. huhuhuhu... p kendurI kawIn SepupU Abi sebenaRnYA, tapi org kata apaTU, sambil seLAm Minum Air.. ikikiki jalaN2 carI makAn sekali la... ahaks.. DAnisH puLA berpengaLAman trevell denGAn CD barunYA tu.. KAmi bertolaK pagi SAbtu sekitaR jam 7.00paGI.. memuLA tu kaMI caDAng naK p hari KhAmis MAlaM jumAAt, tapi meMAndaNGkan Abi akan outstation LAgi ahad paGI jadi KAmi pun p la hari jumAAT pagi, maknaNYA sempatla kami mengeMAs apa yg patut utK abI Outst..




mode : baik je jalan2 cari maKAn


kUar umaH p gomBAk amiK adIk ipaR, terUs menGahaLa ke lebuhRaya utaRA melAlui RawaNG..DanisH mode paGitu ok.. seroNok je.. leh main2 daLAm ketE.. Tugas daNISh main, minum susU n tidO.. Mode danisH ketika inI sanGAt baik.. uMI seronoK sangaT2. Sampai di PenAng jAm 2 Petang. ReHAt2 dulu melePaskan angiN.. penaT jauh perjaLAnan. daNish pula gemBira keraNA ramaI oraNg. SemuA dah Ada rupaNYa.


kemuDian, daLAm jam 4petanG sepuPu aBi pulaK ajaK p shopPing comPlek beLI baju. Tak dan Beli laGI Tshirt hiJau.. yelaH tema penGAntin Kan hijaU. walaupun mereKA sedondon hijau kain Baju esok, tp umi hanYa sedondon warnA hijau je.. jenIs kain tak, sbb umI tak dan beli duLu. tenGah panTAng manA pk yg Lain kecuali BaBy je.ahaks..

mode : borinG bila naK samPai..


Lepas Habis shoPing baJu kaMi lepAk2 kat paNtai moleK.. pantaI ni dekat sangaT2 denGAn umaH pak Su kamI. makan masa 15min je dari umaH. daniSh seronok sanGAt dapat main anGIn laut..



mode : posiNG je keje danisH

lepas kenYAng makan chaR kUew tiaW.. yumyum.. kamI pulanG.. mandi2 n malAM ada Kenduri tahLIL.. danisH tdo awal sbb penAt sanGAt.. acTually dia meragaM jap lepas isYAsk tu, sbb panaS sanGAt ditamBah nak tdo tak boleh sbb bisiNG apalai merajuKla anak umI ni.. Lagipun tak biaSa ditempaT tu..Cian dia, nila first time bawaK dia jaLAn jaUh, sblmni tak berkeseMpatan sbb aBis ciBUk je.


Esok banGun daRi tdo, jam 8pagi seperti biaSA danISh dah manDI pagI.. pakaI rompeR biru belaNG2 dibelaKang, mode danISh baik cume badaN dia sedikit paNAs.. uMi baGi uBat demAm sebAB takut meLArat, anak sepupu tu memAng da deMAm so takut janGKit dia la. taPi dansiH seroNOk berMAin.. Tengok gambO kaT bawaH tu..




mode : badaN panAs sikIt tapi mooD main ok Je..



peTang daLaM kul 5 camtu, aBI ajAK balIk kL, tak LArat la nAk tunggu paNAs sanGAt. kamI terpaksa pulaNG ke kL awal sbb aBi esok, ahad nak p kursUS.. uwaaaa.. baru nak seroNOk2 da kene balik kL. daNish pun kepaNAsan menunggu pengAntin denGAn setia tp akhirnYA tertIdo plak bilA nak Amik gambo denGAn penGAntin.. sebeLum kami pulaNG sempat berposiNG dulu denGAn penGAntin.. tgk kat bawah tu,





selamat penganTin baru ed n daYAh, danisH mode : tito..


BergerAk ke kL sinGgah di gunUng semaNGGul sbb Nak beLi buaH.. kat situ abi kata murah n banyaK buah.. sekalI p tak de plak buaH yg kami Nak.. danIsh banGun denGAn muka Pelik.. yelAh kan kami geraK ke kL dari Umah penGantin td dia tdO, sedaR2 je tgk tempaT lain. cube tenGOk muka dia tu macaM2 mimIK dia buat.. akakaka... perJalanaN kali ni seronok sebAb daniSh dah fullY CD, tak susAh pun menGuruskan CD daNisH waLAupun dia poo pagi tu.. umI tak rasA terGanGGu or leceH. KepaDA PenGantin baru.. wish u selAmat peNagntin BAru n cePAt2la timAng cahAya maTA..

mode : seronokNya jalaN lai..

sampai kL jam 11 malam. danish Musyuk tito..letih nyer.. tp seronok sbb umi jalaN2 denGan anAk umi..


2 comments:

[-suziey-] berkata...

danish sgt comel la umi..geram..rs nk geget je pipi dia..waaa jln2 pp..bestnye...

UmiDAnisH berkata...

tomei cam uminyer ke? ahaks.. alah jalan2 kembung perut je..