PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Khamis, 14 Mei 2009

Jalan2 baLIk kampUng..

hermmm.. aRini umI berkesemPatan sikit nak cite tentAng cuti2 malAysia uMi aND danIsh tenGAhaRIni.. tenGAhrini umi tanAk makan, sbB umi da makan banyaK pagi tadI.. tapi wlupuN umi taK maKAn still ngUnYAh kepok2 untuK kenYAngkan peruT saMBIl miNUm nesTum oat. hehehe.. bukan diet tau tak makan..


Umi sTart cite umI ni bermUla denGAn perJalaNAn uMi haRI ahAD paGI tu.. MemaNg cutI abi n Umi dah amIk lamE da, cume samada adA jadi atauPUn tiDAk nak puLAng ke Kampung nI tak taHU laGi seBAb kiTA merAncaNG daN TuhaNla yg meNEntukaN.. YelAh bulaN ni memAng bUlan duk luar hujUng minGGu.. aBi puLAk sebuk kurSUS2 utk meke yg NAk bertuGAs keJAlan Allah.. so planiNg ke KampuNg uMI ni dah macaM jadi TAk jadI la kan.. Tapi banGUn2 tdo paGI2 aHAd tu, aBI deNgan seLAmba kate, cepAt siaP.. kiTA bertoLAk ke JohoR sekArang n sinGGAh kenDurI AyaH aIN (pakciK ku bernamA AIN) di Batu PAhat.. terKEjut uMi dibuAT abi.. nAsiB baik umAh da berKEmas sedikiT walaupun baliK semalam mula serabut alam balIK.. KAin baJu uMi dah bersidai saBtu tu.. apaLAgi, umI berkemAslA baRAng2 ke JOhor tetApi Ada jugA baRAng uMi yg terTInggAl.. sume aBI la ni, suke cakAp itu naK p, itu JAm kasitau.. ape umi cakap da Ni.. jom tgk aksi2 mAnje daniSH dlm ketE







nila umi saya..



Umi bergerAk ke Johor Jam 9.00paGi.. biLA da berJAlan denGAn daNSih emMAng umI tak aKAn menJAwaB paNGGilan caLL org laiN sebaB yeLAh manA daN.. uMi baNYAk masA dok nGAn dNSih je yg maKIn liGAt maiN tu..


SAmPAi bAtu pAhat, uMAh kenDurI.. daNIsh n Umi daN kelUArga BelAh uMi yg sudaH sedIA menUnggu maKAn dulu kaT khemAh kenDuri tu.. daNISh di serbu peminat2 cilik dan Ibu2 baPA yanG sememNgnyA menAntiKAn kemunCulan daniSh utk beRAksi.. PenGAntin pemPUan aka sepUPU uMI sANGAt canTik hari itu berbaJU keBAya waRna HIjaU.. kebetUlAN abI, uMI n daNisH juGA serBA hiJAu bagaI.. TAhnIAh penGAntin.. moGA diri BahagIA dan MendaPAt RahmaT daRInYA..


Majlis tak selOsaI laGI kamI dah puLang ke Umah maK keRAna daNiSh tak tahAn kepanasAn almakLumlah tenGAhari n ramAi org muLA la dia buat muKA yg tak sHomel waLUpun shomel.. pastu luper nk bergambo..


saMPAi umAh maK jam 4.00 peTAng.. kaMI sekelUArga lepAk2 jam saMbIl menYiapkan bahAn2 utk bbQ.. bbQ?? wah seronoknya hariTu seBAb aNGah yg pLAninG nak belaNJa kamI bbQ.. muRAh rezeKI deN.. hehehehe.. malaM tu kaMi 4 beraDIk + aBI aYah daNiSh berAmai2 baKAr apa2 yg paTUt selepAs soLAt maqriB diJAlankAn. tENgOK TU hasIl tunGkus lumus dioRAng.. daniSh??? erm apelaGI budAK bIjak tu, tido awaL la dia.. hehehehe



adik umi org kuat bakar2




nampak tak ketam tu macam nak kepit ayam kat depan dia


apaLAgi kaMI pulun la maKAn malAm tu denGAn kenYAng.. seroNOk saNGAt.. esOknya paKNgaH baLIk dulU ke KL seBAb dia yg samPAi dulu ke Johor hari khamIs lepAs so hari isnin dia PUlang nak samBung tuGAs.


Umi denGAn abI menGAhbisKAn maSa denGAn meliHAt daNISh bermaIn berSama atuk dan neneK..


maSA nak pulaNg ke kL, atuk dgN neneK daNSih sediH seBab macaM tak puas je main dgn cucu sorang mereka ni.. uMi pun sediH tapi tak taHu nak buaT macaMAna.. nantilah mak, kami akan pulang lagi.. kami pun rindukan johor juga..

K la you all, umi ada keje.. nnt sambung lagi.. tata..



2 comments:

MamaSiti berkata...

sidapnyer BBQ..........NAKKKKKK!!!!

[-suziey-] berkata...

waaa syioknye danish balik kg..geram btol tgk pp danish:p

sedap tu udang tuh..besooo..:D