PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Selasa, 23 November 2010

Lipas masuk kain?? tidakkk

Umidanish paling benci dgn lipas, sebab umidanish paling geli geliman dengan lipas.. Sebab lipas suka terbang2 dan hinggap suka hati dia je.. kadang2 lipas yang jalan laju sangat2 tu tetibe je da naik kat baju ke, kain ke yang kita pakai, aduhai mau melompat2 umidanish kegelian.

Tapi pagi tadi, waktu menuggu kawan umi pickup umi dari LRT, umi terpandang seekor lipas.. apalagi(korang agak apa?)Idakla lompat2 kat situ sebab kat tepi jalan tu ramai org, kang dia pk umidanish ni gile apa..huhuh

Umi terpaksa tumpukan arah perjalanan lipas tu pasai takut lipas tu naik kain umi..hoho tidak bulih ya lipas.. memula lipas tu kearah kanan umi, dia menuju ketepi jalan, tp dia berhenti agak lama perhatikan jalan yang penuh arus kereta manusia yang sedang pecut nak p koje.


ini bukan lipas tu, umi google je.. tp umi sendiri nak muntah tgk, korang x geli ke??


Tetapi lepas tu lipas tu berjalan mengla ke arah kiri umi, jauh jugakla dia bergerak2, mungkin cari jejantas kot untuk melintas.. tapi da jauh jalan sampai hujung kiri dia patah balik kekanan, dia meneruskan perjalanan lagi.. kali ini dia berhenti ditepi jalan sekali lagi, dan termenung kat situ(maksud umi berhenti agak lama) agaknya memikirkan bagaimana dia hendak keseberang sana. Pelik gak nape la lipas ni tanak terbang.. agaknya dia nak test power kot..hohoho

Bila da lama termenung, um tgk dia menghilang, rupanya dia telah turun dari tempat pejalan kaki dan melintas jalan... huhuh, ini kira macam kes berani mati la ni.. setiap kereta yang lalu berjaya di elak.. (ni tak bohong tau) elak punya elak, sehinggalah lalu satu kenderaan yang sangat laju.. membuatkan lipas ni terpelanting ke tengah jalan.. lipas ni menyepikan diri.. mungkin bertafakur kot.. namun tak lama akhirnya lipas ni dilanggar oleh sebuah kereta myvi.. siapakah pemilik myvi tu.. hilanglah lipas td dicelah2 myvi yang laju cam pelesit tu..

Umidanish??? Tetibe terpikir sejenak... betapa beruntungnya kita sebagai hambaNya yang dicipta sempurna untuk mengelakkan kejadian yang tak diingini dengan di anugerahkan otak dan akal fikiran.. melainkan kejadian itu adalah ketentuanNya dan kita kene redha. Bila da dianugerahkan akal fikiran dan otak yang cerdik, gunakanlah sebaiknya untuk mencari ilmu dan beramal dengan ilmu tersebut dan jangan disalahgunakan..




Eh, korang pernah tgk cite lipas ni tak? sangat2 menyakitkan hati dan pasti korang akan terbahak2 melihat karenah 2 ekor ni.. huhuhu

Salam sayang dari,


Jom Klik banner ni.. besar faedahnya..

gif creator

7 comments:

Murni berkata...

uih..ingatkn betoi pic lipas besaq gila...

dotblogspotdotkom berkata...

rajin juga ttgk cite tu..... Oggy And The Cockroaches huhuhuh

UmiDAnisH berkata...

muni:
hihih, geli den..

UmiDAnisH berkata...

pakcikdot:
kekadang je kalau ada kat tv, layan la jap..hehe..pakcik mesti selalu layan kan?

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ berkata...

lipas???
asben sgt takut ngan lipas taw, ular die tak heran.. men pegang aje kalo ular lidi tu.. huhu, sgt pelik..
abes menurun kt anak, pun takut lipas. kalo de lipas dlm bilik air, sure tak masuk.. pastu terpeking terlolong la panggil aii.. huhuhu, x kose.. :P

mamalieyna berkata...

geli lak tengok lipas beso kt atas tu..eeeiii.. =P

UmiDAnisH berkata...

mamalieyna,
same to me la u... eeeiii