PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Selasa, 30 November 2010

monorail itu bas atas ke?

Selamat pagi semua, bz yang amat jadi lewat sikit update blog.. huhuh, nak cerita apa erk? apa kata korang kongsi cerita lawak pagi ni dengan umi.. teringat balik memang nak pecah perut rasanya.. kisah ni berlaku pagi2 tadi sewaktu menunggu kawan umi pickup umi p ofis.. tengah duk tunggu2 si ecah ni datangla satu kakak indon duk berdiri tepi umi. Tanpa segan2 cube bertanya pada umi.. nampak cantik dan bergaya, mungkin ada "kelas" sedang duk perati dia pun bertanya..



kakak indon : Tumpang tanya ya, gimana mau ke chowkit naik bas dari nya sini (slang indon)

umidanish : Saya tak tahu plak kalau naik bas, sebab tak pernah plak saya nampak bus pagi2 lalu sini, tp kalau nak senang just naik monorail je kat atas ni. lagi cepat dan senang.

kakak indon : tak tahu ya naik bus dari sini??

umidanish : ye la, sata tak tahu. Tapi kalau naik monorailkan senang saja (tiba2 terslang indon dalam ni ekekeke)

kakak indon : naik atas ni ya? senang? senang dari bas?

umidanish : Iye, senang je.. naik tangga tu jumpa kaunter dan beli tiket chowkit pastu naik tangga yang menghala ke chowkit.



kakak indon : ehehe.. (gelak kecil) saya kok tak reti nak naik bas yang lalu atas ni, bas lalu bawah saya bisa naik ..


umidanish : %&^^*&^&% (dalam hati gelak pecah perut.. itu bukan bas la makcik)

umidanish : takpe naik ja, sekejap sampai..

kakak indon : ok la terima kasih ya..


hahaha, adaka , dia kata monorail tu bas atas??? huhuh sila jangan gelak kuat2 kang si pakcik bos korang marah umidanish plak... ekeke..

Salam sayang dari,


Jom Klik banner ni.. besar faedahnya..

gif creator

4 comments:

eB@mamaAerish'n'Aed berkata...

kalo dh pandai sok... dierlah raja yer?.. ;p

UmiDAnisH berkata...

eB
hohoho, tak tahu la plak tu.. tapi raja memenuhi la kot..

Ciklinn berkata...

hahhahahhahah.... bentuk mcm bas kan..

ciklinn tak pernah naik lagi benda alah nie

dotblogspotdotkom berkata...

monorail...huhuhu mmg tak menahan..

memula naik dolu..dari sambathan ke time square.... walawey... punya la gayat masa lap... gegar... ngalahkan naik moto lagi ....