PENGUMUMAN
"best view" Permata Umi dengan menggunakan browser Mozilla Firefox (highly recomended), Google Chrome, dan IE version 8 dan ke atas, anda boleh upgrade disini

Khamis, 25 November 2010

Lidah kene gigit??

Lidah sape plak yg kene gigit tu, adeiiii.. mesti sakitkan kalau tergigit lidah..hiihihi



Bukan nak cerita pasal sape kene gigit lidah atau sape yang suka gigit2 lidah.. saje je buat gempak..Nak cerita pasal isteri majuk suami pujuk tak?? Ada macam2 cara suami memujuk isteri mereka yang merajukkan? Tentu ada yang romantik dengan bunga2an ataupun hadiah sebagai tanda memohon maaf dan macam2 lagi..

Umi pernah sekali tu, abid@nish pujuk umi masa umi merajuk dengan panggilan call tp ingatkan abi nak cakap.. rupanya dia pasangkan lagu kat phone dia utk umi dengar... huhuhu, sangat2 manis sungguh rasa time tu.. dari rasa kecik hati tu, terus sejuk je hati.. bole ter senyum sendiri... tpkan memang time tu kenangan manis gak leee...hehehe

Korang agak2 lagu apa? hehehe, lagu ni la.. Lagu seniman kita Tan Sri P Ramlee.. kalau dengar bait ayatnya memang korang nak marah atau majuk lebih, korang akan tersenyum dan sejuk hati dengar bait dendangan P Ramlee ni..

Ini la lagu yang abid@nish pasangkan tu..

Sedangkan lidah lagi tergigit
Apa pula suami isteri
Buang yang keruh ambil yang jernih
Baru teguh peribadi
Apa guna kita bertengkar
Suami isteri harus bersabar
Kasih sayang rukun dan damai
Hidup seperti dalam mahligai
Maaf hamba wahai dinda
Buang yang keruh ambil yang jernih
Baru teguh peribadiSuami isteri mesti berpakat
Rumah tangga mendapat berkatApa guna selisih faham
Kalau kini aman tenteram
Pohon ampun wahai kanda
Buang yang keruh ambil yang jernih
Baru teguh peribadi

Nak majuk mesti tak jadi punya... hohoho..Layan je le.. =D

Salam sayang dari,


Jom Klik banner ni.. besar faedahnya..

gif creator

4 comments:

mamawafiQ berkata...

rindu abi danish la tu ..kih kih kih

Simplemama berkata...

salam umi...
lidah yg tergigit kdg2 boleh mengejutkan kita dr terus bermimpi...

saya ada tag umi utk 1 contest..cuba tgk ek..

http://sweetlikekisses.blogspot.com/2010/11/contest-gambar-paling.html

UmiDAnisH berkata...

mamawafiQ:
huhuhu

UmiDAnisH berkata...

simplemama:
nnt kita terjah,k